Nyheter

Exklusivt: Andreas Gustafsson Berg klar för Cage Warriors – ”ett knä i plytet så han somnar”

Av

Vicktor Winquist

14/02/2019
Andreas berg

Den svenska mellanviktsstjärnan och Västerås-fightern Andreas Gustafsson Berg är redo för sin andra proffsmatch. Detta bekräftar Västerås Fight Club för Kimura.se

Berg gjorde sin proffsdebut under Fight Club Rush 4 och ställdes mot vår granne i väst, norrmannen Ole Magnor. Berg kontrollerade matchen från start med brutal ground n’ pound i första ronden. Matchen tar sig knappt vidare till andra ronden men norrmannen är tuff. Berg avslutar dock Magnor senare i rond två genom submission. 1-0 i sin proffskarriär. Berg gick över från amatör-MMA till proffs efter sin silvermedalj under förra årets VM som ägde rum i Bahrain.

Under Cage Warriors i Köpenhamn, Danmark, möter han en proffsdebutant vid namn Ismar Blagoje. Blagoje är obesegrad i amatör-MMA och har ett MMA-facit på 5-0. Där har han lyckats vinna på följande sätt, tre vinster genom knockout, en vinst genom submission och en vinst genom domslut.

Till Kimura.se säger Berg att han är taggad över sin nästa utmaning och lovar att sänka proffsdebutanten med ett knä i plytet.

Mina förväntningar – Jag tror han kommer vara ganska stark, har kollat lite på honom och ser att han ofta går på nedtagningar, men ganska farliga dyk. Gör han det ska jag försöka tajma ett knä i plytet på han så han somnar.  Jag förväntar mig ändå att matchen blir tuff då det förmodligen kan vara mer som står på spel än bara den matchen, den som vinner har kanske en fortsättning inom CW och ett längre kontrakt, det är mina egna spekulationer.

CW är ju än av de stötte organisationerna och har många bra fighters på sina galor.  Jag är sjukt glad över att jag fått chansen att visa vad jag går för på CW, där är det ju flera ögon som kollar och förhoppningsvis kanske jag kan bjuda på något spektakulärt som kan leda till något ännu större.

Jag kommer att avsluta honom, gör jag det inte i första ronden kommer jag göra det i andra. Han kommer försöka få ned mig men då vi båda kommer från brottarbakgrunder så kommer han få svårt med det, jag är den bättre brottaren i detta fall och kommer ta ned honom och avsluta honom med mina armbågar.

CW Danmark äger rum den 9 mars i Köpenhamn och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Matchkort

  • Titelmatch i fjädervikt: (c) Dean Trueman vs Soren Bak
  • Interimtitelmatch i weltervikt: Nicolas Dalby vs Alex Lohore
  • Weltervikt: Mark Madsen vs Thibaud Larchet
  • Fjädervikt: Mads Burnell vs Ahmed Vila
  • Mellanvikt: Andreas Gustafsson vs Ismar Blagoje

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök