19 June, 2024
Nyheter

Då vill Aljamain Sterling ta revansch mot Sean O’Malley

Av

Ralph Nordahl

23/08/2023
Aljamain Sterling

Den forne UFC-mästaren i bantamvikt Aljamain Sterling lovar att återvända för att ta revansch mot Sean O’Malley.

Aljamain Sterling vill återta bältet nästa år mot Sean O’Malley

Aljamain Sterling återvände till buren denna helg mot den hypade stjärnan Sean O’Malley som gick sin första titelmatch. Inför mötet red Sterling på en våg av momentum. Detta efter att senast besegrat Henry Cejudo i maj där han satte rekord för flest antal UFC-titelförsvar i bantamvikt. Utmanaren gick i sin tur in i galan med en kontroversiell domslutsseger över tidigare mästaren Petr Yan i oktober.

Sterling var självsäker att han kunde stoppa den unge bantamviktarens uppgång. Detta kom dock att motbevisas i andra ronden då O’Malley prickade mästaren med en spektakulär högerhand. Sterling föll till marken och avslutades med ground-and-pound. Med en TKO-seger blev O’Malley ny mästare och är nu en av UFC:s absolut största stjärnor.

Efter förlusten var Sterling inte säker på om han ville gå en rematch mot O’Malley. Inför UFC 292 hade fightern siktat in sig på att utmana fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Denna dröm har nu dock gått upp i rök i och med förlusten.

Volkanovski har nu sagt sig möta Ilia Topuria härnäst. Därmed är Sterling nu fast besluten att gå rematch mot O’Malley. Ex-mästaren skrev följande via Twitter:

O’Malley ser ut att återvända nästa år

I inlägget skrev Sterling att han siktar på rematch nästa år. O’Malley har dock sagt att han vill gå sitt första titelförsvar redan i december. Sterling kan därför få vänta ett tag innan han får chans att ta revansch.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök