Dåliga tittarsiffror för UFC 213

ufc 213 poster

Den 8:e juli ägde UFC 213 rum i Las Vegas där Robert Whittaker tog interim titeln i medelvikt när han besegrade Yoel Romero via domslut.

Innan huvudkortet på pay-per-view sändes underkortet på FS1 och där kunde man se en tungviktsmatch mellan Oleksiy Oliynyk och Travis Browne. Oliynyk plockade hem sin 52:a vinst när han besegrade Browne i andra ronden via submission.

Tittarsiffrorna för underkortet, som varade i två timmar på FS1, snittade på 675 000 tittare och hade som mest 732 000 tittare under matchen mellan Oliynyk och Browne. Innan underkortet hade försnacket på FS1 inför matcherna 219 000 tittare och efter galan hade eftersnacket på FS1 206 000 tittare.

Det ska dock noteras att underkortet på UFC 213 hade hård konkurrens i TV-tablån under lördagskvällen då NASCAR på NBC Sports drog 2,7 miljoner tittare, en MLB match på FOX 2,5 miljoner tittare och en NBA Summer League match på ESPN 1,1 miljoner tittare.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • Val Venis

  Är inte speciellt överraskad, det är på tok för många fighters i UFC som inte har gjort sig ett namn än och dom drar inte tittare. Jag tycker att dom ska ”toppa” alla PPV´s, både huvud och underkort. Sedan på Fight Nights kan dom stoppa in dessa nya förmågor och låta dom bygga upp sina namn tills det är dags att flyttas upp på en PPV.

  • Pancho Villa

   Sant.
   - Men det finns en god andel erfarna och högt rankade fighters – tom en och annan mästare eller titelutmanare – som inte heller drar tillräckligt många tittare.

   Så även om jag instämmer i det du skriver angående att toppa alla PPV’s så är jag rädd att det kan vara svårt – kanske omöjligt – att åstadkomma. Det var nog sannolikt lite enklare för några år sedan när ufc hade betydligt färre galor varje år.

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Ufc ner, bellator upp.

  • Holythe83

   börjar bli en tydlig trend….

   • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

    De nya ägarna får snart käka losec.

    • Holythe83

     hahaha

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  It’s buisness, it goes up and down.

 • E

  Säga vad man vill men kvinnlig MMA är inte lika stort och drar mindre tittare. Visserligen gjorde UFC, för en gångs skull, rätt och lade den ”riktiga” titelmatchen över interim-matchen. Hade man bytt plats på dessa matcher hade tittarsiffrorna varit högre.

 • Torulf

  lol lägg ner kvinnodivisionerna och flugvikten.

 • Holythe83

  Alltså man måste förstå att skaran folk som följer MMA är ganska liten…. casual tittare är många, så finns det konkurrens om tittarna så kommer det se ut så här. Är inte förvånad ett dugg.

Fler Nyheter: