UFC

Dana White upprörd efter Anton Turkaljs match: Försök att avsluta fighten om du vill till UFC

Anton Turkalj Dana White

Göteborgs Anton Turkalj marknadsför sig som ”Det största som har hänt MMA sedan UFC”. I natt klev han in i buren för att gå match i samband med DWCS.

Anton Turkalj vann via enhälligt domslut

Eventets enda avslut kom i samband med huvudmatchen. Joseph Pyfer ställdes mot Ozzy Diaz och den förstnämnda tog hem segern via knockout i matchens andra rond.

26-åriga Turkalj – som representerar GBG MAC – ställdes mot Brasiliens Acacio dos Santos i kvällens tredje fight. Den sistnämnda fick in ett par bra träffar när det kom till stående striking och Turkalj valde att fokusera på grappling. Göteborgsfightern kunde fullfölja ett gäng nedtagningar och etablerade flera minuters kontroll under matchens gång. I den sista ronden kunde Turkalj även få in ground and pound på sin motståndare.

Drabbningen gick till domslut och samtliga tre poängdomare gav segern till Turkalj. Det var den första gången i Turkaljs professionella karriär som en fight gick till domslut och 26-åringen står nu med ett totalt matchfacit som lyder 8-0-0.

Något kontrakt med UFC blev det dock inte för Turkalj. UFC-presidenten Dana White gick hårt åt kortets fighters under sitt samtal med Laura Sanko.

Låt mig berätta för dig vad den här showen handlar om. Det finns många talangfulla fighters därute. Jag tittar inte på något från din tidigare karriär innan du kommer hit … Jag bryr mig inte om vad du har gjort med din karriär under de fem senaste åren. Vad ska du göra ikväll? Till den gruppen av fighters som kommer tävla här nästa vecka. Visa mig vem du är på tisdagskvällen. Det är det enda jag bryr mig om. Om du vill få kontrakt med UFC och om det är här som du vill vara. Agera som Joe Pyfer. Var Joe Pyfer. Var glad över att vara här. Var exalterad. Försök att avsluta matchen. Försök att vinna. Var Joe Pyfer och du kommer få fightas i UFC.

Den enda utövaren som erbjöds kontrakt efter nattens match var den ovannämnda Pyfer. Den 25-åriga amerikanen står nu med ett totalt matchfacit som lyder 9-2-0.

DWCS säsong sex – vecka 1: Resultat

  • Joseph Pyfer besegrade Ozzy Diaz via KO (slag), 1:39 – rond 2

  • Anton Turkalj besegrade Acacio dos Santos via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)
  • Dennis Buzukja besegrade Kaleio Romero via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
  • Alessandro Costa def. Andres Luna Martinetti via delat domslut (30-27, 28-29, 29-28)
Föregående artikel

Alexander Volkanovski försvarar Adesanyas senaste prestationer – ”Why does a champion have to take all the risks?”

Nästa artikel

UFC 277: Nunes vs. Peña – Matchkort, sändningstider och info

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök