Alexander Gustafsson

Dana White bekräftar: UFC vill återvända till Sverige i år

Alexander Clausson

På lördag smäller det i London, England. Innan årets slut kan världens största MMA organisation dock återvända till Sverige.

Sveriges sjunde UFC gala kan vara nära att bli verklighet

UFC har gått av stapeln i Sverige vid sex tillfällen tidigare. Samtliga event har ägt rum i Stockholm. Det första besöket ägde rum i april, 2012. Alexander ”The Mauler” Gustafsson ställdes mot Brasilien Thiago Silva i huvudmatchen. Senast vi fick se en UFC gala på svensk mark var i juni, 2019. Även den gången gick ”The Mauler” huvudmatch. Då stod amerikanen Anthony Smith för motståndet och den sistnämnda tog hem segvern via en rear-naked choke i matchens fjärde rond. Daniel Teymur, Rostem Akman och Bea Malecki gick match på samma kort.

Under ett samtal med media efter invägningen inför UFC 286 fick organisationens president Dana White frågan om UFC kommer återvända till Europa under 2023. Presidenten nämnde ett land som UFC arbetar aktivt med att anordna en gala i. Nämligen Sverige.

We are looking at Sweden right now

White berättade även att organisationen just fokuserar på att schemalägga galor till och med juni månad.

I skrivandes stund  återfinns flera svenska fighters på UFCs ranking. Allstars Khamzat Chimaev är tredjerankad i welterviktsdivisionen och Pannie Kianzad är rankad sjua i den kvinnliga bantamviktsklassen. Svensk-norkska Jack Hermansson återfinns på en tiondeplacering, sett till rankingen för mellanviktsdivisionen, och den Bredängsfostrade irakiern Amri Albazi är sjunderankad i flugviktsdivisionen.

+2
Dana Sad
Dana Happy
one lönekontrakt läckt
Läckt kontrakt får fansen att rasa – ”Och folk hatar Dana White?”
kimura
Hett
Ryan Hall
Ryan Hall på väg tillbaka efter 16 operationer sedan 2021
kimura
Hett
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett