Dana White påstår att Dustin Poirier inte vill ha matchen mot Tony Ferguson – Poirier svarar

Jonathan Damm

Efter att en match mellan Tony Ferguson och Dustin Poirier inte blivit av påstår Dana White att det beror på att inte Poirier ville ha matchen. Han har nu istället hittat en annan motståndare för Ferguson.

Fram till nyligen verkade det som att en match mellan Tony Ferguson och Dustin Poirier skulle bli av på UFC 254. Nyligen kom det dock ut att Poirier planerar att inte gå matchen om han inte får betalt den summa han anser att han förtjänar för matchen. Nu påstår UFCs VD, Dana White, att Poirier ska ha försökt förhandla sig ur matchen då han inte ville ta den och att en ny motståndare hittats för Ferguson.

Försöker förhandla sig ur matchen

Det var under en presskonferens efter “Dana White’s Contender Series” som White sa att han inte vet varför men att Poirier inte vill gå matchen mot Ferguson. White påstod även att Poiriers försök att förhandla därför varit försök att förhandla sig ur matchen.

Listen, I like Dustin. I’m not going to sit up here and say anything negative about Dustin, he’s a great kid. I don’t know if it was he didn’t want to fight in Abu Dhabi or what his deal was – he didn’t want to fight. Listen, there’s a lot of different ways to turn down a fight. Negotiating yourself out of one is one of the ways you can do it. So for whatever reason, he didn’t want to take this fight. Only he knows that.

Hittat ny motståndare

White fortsatte sedan med att man istället för Poirier hittat en annan match för Ferguson, som White inte tror att Ferguson kommer att tacka nej till.

I told you we’ve got a fight. I don’t see Tony not accepting the fight.

Svar från Poirier

Poirier valde efter presskonferensen att ge White svar. Via twitter meddelade Poirier helt enkelt att han vill ha matchen mot Ferguson.

I WANT THE FIGHT

Vem som Ferguson erbjudits att möta och på vilken gala är i nuläget okänt.

-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Vegas 20: Alonzo Menifield testar positivt för Covid

Anton

En av matcherna under helgens gala UFC Vegas 20 har ställts in följande ett positivt Covid-test. Det är den lätta tungviktaren Alonzo Menifield som tvingas dra sig ur galan, där han skulle ha mött William Knight. Matchen de två emellan planeras bokas om till UFC 260 den 27 mars.

Pandemin gör sig påmind

Ännu en gång kan det rapporteras att en match i UFC inte kommer gå av stapeln som planerat. Den här gången rör det sig om en kamp i den lätta tungviktsdivisionen mellan Alonzo ”Atomic” Menifield (9-2) och William ”Knightmare” Knight (9-1), som var tänkt att äga rum under helgens gala i Las Vegas. Anledningen skall vara att Menifield testat positivt för Covid-19, vilket självfallet förhindrar hans deltagande under lördagsnattens tillställning. Den amerikanska kampsportssajten MMAJunkie.com var först med att meddela om situationen.

Beskedet om frånvaron av Menifield vs. Knight från UFC Vegas 20 följer i Corona-spåret av ytterligare en match som slopats från galan. Bantamviktaren Raoni Barcelos (16-1) rapporterades ha testat positivt inför sitt möte med Marcelo ”Pitbull” Rojo (16-6). I det fallet fick Rojo sig en ny motståndare till UFC-galan planerad till den 13 mars. Det är ett scenario som inte tros vänta Menifield och Knight, då organisationen istället planerar att sätta upp deras kamp till UFC 260 den 27 mars.

Ses i mars

William Knights coach Tyson Chartier gick nyligen ut på sociala medier för att kommentera om det inställda mötet med Alonzo Menifield. Han och hans team tycks ta situationen med ett gott humör och strålande attityd, och säger sig vara redo att möta ”Atomic” i slutet av mars.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Tyson Chartier (@tyson_chartier)

It’s not what we came for but it’s what we got. It wasn’t meant to be this week and we are looking forward to running it back March 27th.

 

Som det står idag har en Covid-drabbad och utmärglad UFC-gala den stundande helgen reducerats till enbart 11 matcher på både preliminär- som huvudkort.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Edson på invägning, pekar mot himlen

Edson Barboza skriver nytt kontrakt med UFC

Anton

UFC-veteranen Edson Barboza har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt med organisationen vilket innehåller flertalet fighter. Barboza, som under 2020 tycktes vilja lämna UFC, kommer nu stanna kvar ett bra tag i oktogonen, där han siktar på att erövra fjäderviktstiteln.

Barboza stannar i UFC

Det blir ingen oglamorös sorti från UFC för den gamla lättviktsslagskämpen och nyligen fjäderviktaren Edson Barboza (21-9). Tvärtom så har den 35-årige knockoutartisten skrivit på ett nytt kontrakt med organisationen på flertalet matcher, i vad som förhoppningsvis skall bana väg för en marsch mot titeln för brasilianaren.

Barboza tog flytten ner ett steg i viktklasser förra året följande ett bedrövligt facit på fyra förluster på sina fem senaste matcher i lättviktsdivisionen. Det blev dock ingen lyckad debut för den pinfärske fjäderviktaren Barboza, som trots en imponerande insats förlorade sin första match i sin nya division via delat beslut mot Dan ”50k” Ige (14-3) i maj månad.

Dock lätt han inte nederlaget definiera hans flytt ner till 65.7kg-klassen. Han följde upp förlusten mot Ige med en fin seger över den grapplingsskicklige finländaren Makwan Amirkhani (16-5) i oktober, och står nu väl förberedd inför fightsäsongen 2021 med ett sprillans nytt kontrakt.

Går för titeln

I en intervju med den amerikanska kampsportssajten MMAFighting.com beskriver Barbozas manager Alex Davis hur de nya förutsättningarna för hans klient är en strålande möjlighet att återuppliva en karriär som de senaste åren vägts ner av tyngden från ett antal förluster. Efter att ha tvekat på sin plats i UFC förra året, säger sig Edson nu vara fokuserad på att erövra fjäderviktsbältet, berättar Davis.

The UFC has opted to re-sign Barboza and keep him on the roster, and keep him active going forward. Barboza and I believe he has what it takes to make a run for the belt and become champion, and that’s his focus.

 

I dagsläget står Barboza med ett facit på 1-1 i matcher som fjäderviktare, och befinner sig på en nummer 14 placering i divisionens rankning. Även om den närmsta tidens förflutna förtäljer om bristande framgångar för brasilianaren, som enbart vunnit två av sina senaste sju matcher, finns det en möjlighet för Barboza att återfinna en vinstform som leder honom till fjäderviktsguld?

 

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night Rozentruik vs Gane Poster

Inför UFC Fight Night: Rozenstruik är ute efter bältet

Erik Eidissen

Jairzinho Rozenstruik möter Ciryl Gane på lördag i huvudmatchen på UFC Fight Night. En vinst mot Gane skulle ta Rozenstruik ett steg närmare en titelfight, men han säger själv att han gärna väntar på sin chans ett tag till. 

Jairzinho Rozenstruik vill åt titeln – Men väntar gärna

Efter den tunga KO-förlusten mot Francis Ngannou var Jaizinho Rozenstruik (11-1-0) tillbaka på vinnarspåret senast när han vann mot Junior Dos Santos  (21-9-0) via TKO. På lördag agerar han huvudnummer på UFC Fight Night när han möter den obesegrade fransmannen Ciryl Gane (7-0-0).

En vinst mot Gane skulle återigen få ”Bigi Boy” att blanda sig i en titelstrid, men på torsdagens presskonferens inför galan sa dock Rozenstruik att han helst går en till match innan en titelfight, trots att en vinst på lördag potentiellt sätt skulle ge honom chansen att slåss för bältet.

”Jag vill vara redo för en titelfight och jag känner inte att jag är redo just nu. Förra året var ett dåligt år för oss alla, och jag gillar att vara aktiv. Helst vill jag gå tre-fyra matcher per år och förra året hade jag bara två, så på grund av pandemin kommer det ta lite tid för mig att komma tillbaka till oktogonen”, sa Rozenstruik.

Rozenstruik ger gärna Jon Jones en titelfight direkt

Jon Jones (26-1-1 NC) har inte gått en fight sedan domsluts-vinsten mot Dominick Reyes (12-2-0) i början på 2020, men Jones planerar nu komma tillbaka under 2021. Mycket talar såklart för att tungvikslegenden får en titelchans på en gång, och detta är något som Rozenstruik är helt okej med.

”Det spelar ingen roll för mig [om Jones går före]. Jag vill vinna på lördag och sedan gå en match igen så snart som möjligt. Sen vill jag gå en till match innan titelmatchen, så det är okej för mig om Jon går före”.

När Rozenstruik får frågan om vem han helst möter i sin potentiella titelfight svarar han att motståndaren spelar mindre roll, så länge bältet står på spel.

”Jag vill möta den bästa. Allt beror på vem som sitter på tronen, oavsett om det är Jon, Stipe or Francis så är det bältet jag vill åt”.

UFC Fight Night går av stapeln natten till söndag och huvudkortet startar 02.00, svensk tid.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Kevin Holland Khamzat Chimaev

Kevin Holland kritiserar Khamzat Chimaev: ”Han hoppar fram och tillbaka”

Erik Eidissen

När Kevin Holland (21-5-0) medverkade i Joe Rogans podcast gav Holland flertalet komplimanger till Khamzat Chimaev (9-0-0). Om man läser mellan raderna kan komplimangerna dock tolkas som hånfulla anmärkningar på Chimaevs val av motståndare.
– Smart av honom att alltid ta den enkla vägen, säger Holland. 

Kevin Holland uttalar sig om Khamzat Chimaev

Kevin Holland gick hela fem matcher under 2020 och efter att ha gått obesegrad genom hela året blev Holland hyllad från flera håll för sitt orädda matchande. Holland har tidigare kritiserat Khamzat Chimaev för att ej ha förtjänat sitt rykte som en av de mest intressanta stjärnskotten i UFC. Igår var det dags igen, när Holland medverkade i den populära podcasten ”The Joe Rogan Experience”.

”Han hoppar fram och tillbaka mellan de matcher som är mest rimliga”, sa Holland angående Chimaevs val av motståndare. ”Han hoppar till 170 lbs om det funkar, och sen hoppar han tillbaka till 185. Det är inget fel med det. Det är bra management för fighters som honom, och jag lyfter på hatten. Det är grymt, men det är ingenting för mig”.

Gerald Meerchaert är en enkel motståndare enligt Kevin Holland

Med tanke på Hollands tidigare kommentarer om Chimaevs matchningar kan man ana en viss ironi när Holland pratar om Chimaevs ”smarta val”. Precis som många andra av Chimaevs konkurrenter tar Holland även upp svenskens inledande UFC-motståndare.

”Jag blev imponerad av sättet han vann mot Meerchaert, eftersom han tog den smartaste vägen, vilket var att hålla fighten stående. Jag trodde att någon som är bra på grappling skulle försöka ta fighten till marken. Men att knocka Meerchaert, efter att Meerchaert förlorat de senaste matcherna…du förstår vad jag menar?”, sa Holland i ett försök att ifrågasätta vinstens betydelse.

Slutligen väljer Holland att ge Chimaev ännu en ”bakåtvänd komplimang” när han fortsätter att ifrågasätta vinsten mot Meerchaert.

”Hans [Meerchaert] huvud är inte vad det en gång varit. Han var väl t.o.m mött Thiago Santos? Man kan inte slåss mot alla dessa mördare och ta emot massa huvudslag och sen tro att man kan vara OK. Och om Chimaev då har lite tryck kommer det att se bra ut…jag menar, ’smart´. Bra för honom att han tar den smarta vägen varje gång han slåss”.

Kevin Holland ligger just nu 10:a på rankingen i UFC:s mellanviktsdivision och går sin första match för året den 20:e mars när han möter sjunde-rankade Derek Brunson (21-7-0). Om Chimaev blir frisk från sina Covid-symptom är det inte omöjligt att Holland och Chimaevs vägar korsas någon gång under 2021.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Deiveson Figueiredo och Brandon Moreno

UFC 263: Deiveson Figueiredo möter Brandon Moreno för en andra gång

Alexander Clausson

Under sommaren kommer den regerande flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo ställas mot Brandon Moreno för en andra gång. Matchen kommer troligtvis äga rum i samband med UFC 263.

Figueiredo vs. Moreno 1 slutade oavgjort

Figueiredo och Moreno ställdes mot varandra för första gången i samband med UFC 256. Efter fem hårda ronder slutade drabbningen i ett oavgjort resultat (48-46, 47-47, 47-47). Den regerande mästaren fick ett poängavdrag i matchens tredje rond, efter att brasilianaren träffat Moreno med ögonpetningar och en spark mellan benen. Någonting som Figueiredo gav en kommentar på efter matchens slut. Via CBS Sports.

The referee did his job, you know. I threw an eye poke on accident and I threw the low kick on accident. He did his job. It’s not my place to say that, but I was able to go in there and put on a good fight. My fans are used to seeing me go out there and get a knockout in the first round, but I fought all five rounds and I think it was a good performance.

Figueiredo erhöll flugviktsbältet genom att besegra Joseph Benavidez, i samband med UFC Fight Island 2. Därefter försvarade han bältet genom att besegra Alex Perez.

Mästaren har endast en förlust på sitt matchfacit

Sedan tidigare har UFC klargjort att returmötet väntar härnäst för de båda kombattanterna, men nu verkar det som att matchen har fått ett datum.

Enligt ESPN-journalisten Ariel Helwani kommer returmötet äga rum under årets första sommarmånad. Närmare bestämt den andra helgen i juni. Drabbningen förväntas äga rum under UFC 263, men varken galan är matchen är officiellt utannonserade av organisationen.

I nuläget finns det inga andra officiella – eller inofficiella – drabbningar inbokade för datumet i fråga.

Figueiredo står med ett totalt matchfacit som lyder 20–1–1. Utmanaren Morenos totala matchfacit lyder 18-5-2.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Familjens tredje bälteshållare? Victoria Lee debuterar i ONE

Alexander Clausson

Christian Lee och Angela Lee bär båda mästartitlar i ONE Championship. Imorgon debuterar lillasystern Victoria Lee i organisationen.

Storasyster Angela Lee är atomviktsmästarinna

De fyra barnen i familjen Lee föddes i Kanada, men flyttade senare till Hawaii, USA. Fadern Ken Lee har rötter i Singapore och modern har sina rötter i Korea. Ken är tränare på United MMA och därifrån coachar han sina fyra barn, varav tre är under kontrakt med ONE Championship. De tre syskonen har även en yngre lillebror.

24-åriga Angela genomförde sin professionella MMA-debut 2015 och har gått samtliga av karriärens tolv matcher i ONE. Efter fem raka vinster ställdes hon mot Mei Yamaguchi för mästartiteln i organisationens atomviktsklass. Angela tog hem segern via enhälligt domslut och därefter följde tre lyckade titelförsvar. I samband med ’ONE Championship: A New Era’ tog hon steget upp till stråviktklassen, i ett försök att bli dubbelmästarinna i organisationen. 24-åringen förlorade mot mästarinnan Xiong Jing Nan via slag och i matchen därpå väntade ytterligare en förlust.

Angela återvända till atomviktklassen i sin senaste match, som ägde rum i oktober 2019. 24-åringen genomförde då ett lyckad försvar av sin titel. Den ovannämnda stråviktsmästarinnan Jing Nan stod för motståndet.

Angela är just nu gravid och har därför en paus från sporten.

Brodern Christian Lee är lättviktsmästare

23-åriga Christian debuterade för ONE samma år som sin storasyster och efter karriärens första tio matcher stod han med ett matchfacit som löd 9-1-0. Han gick sin första titelmatch i samband med ’ONE: Championship: Unstoppable Dreams’ och fjäderviktsmästaren Martin Nguyen stod för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern via ett delat domslut.

Sedan flytten upp till lättviktsdivisionen har Christian dock inte förlorat en match och i oktober 2020 genomförde han sitt andra lyckade titelförsvar i viktklassen.

Yngsta fightern i organisationen

Under morgondagen äger ’ONE: Fists of fury’ rum på arenan Singapore Indoor Stadium. Då är det dags för den tredje i syskonskaran Lee att göra debut för organisationen, blott 16 år gammal. Victoria kommer genomföra sin professionella MMA-debut men står inte utan tävlingserfarenhet. Sedan tidigare har hon tagit guld i IMMAFs världsmästerskap för juniorer. 2020 blev hon även  ’State Wrestling Champion’ i Hawaii.

För motståndet – under morgondagens gala – står den något mer rutinerade Sunisa Srisan. Stråviktaren från Thailand kommer senast från en vinst över Rika Ishige och står med ett totalt matchfacit som lyder 4-1-0.

Läsaren kan ta del av galan gratis via ONE Championships officiella Youtube-kanel. Drabbningen förväntas äga rum under fredagseftermiddagen.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night Rozentruik vs Gane Poster

UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane – Sändningstider, matchkort och odds

Daniel Schälander

Under natten till söndag går UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane av stapeln. Här finner du matchkort, sändningstider och information om helgens gala.

Rozenstruik vs. Gane på UFC Vegas 20

Matchkortet skulle ursprungligen toppas av ett möte i den lätta tungvikten mellan Dominick Reyes och Jiri Prochazka. Men då Reyes drog sig ur matchen på grund av hälsoskäl blev istället tungviktsmötet mellan Jairzinho och Gane satt som galans huvudmatch.

Precis som förra veckan drar underkortet till UFC Vegas 20 igång klockan 23:00. Galan äger rum innanför slutna dörrar på UFC Apex i Las Vegas.

Man började hålla galor i anläggningen i Maj 2020 till följd av pandemin. Buren på UFC Apex är med sina 25ft/7,62m i diameter. Till skillnad mot den vanliga buren med sina 30ft/9,12m.

Jairzinho Rozenstruik på väg mot bältet

Fjärderankade ”Bigi Boy” tar nytt sikte på toppen av divisionen efter sin senaste vinst mot den forne mästaren Junior Dos Santos. 32-åringen från Suriname inledde MMA-karriären på ett imponerande vis med tio raka vinster där han besegrade namn som Alistair Overeem och Andrei Arlovski.

Den imponerande sviten blev dock avslutad efter att ”Bigi Boy” blev knockad av giganten Francis N’Gannou under minuten på UFC 249.

Med en vinst mot Gane kan Jairzinho få en titelchans inom två matcher. Sammanlagt har 32-åringen 10 avslut på KO/TKO.

Ciryl Gane vill etablera sig i tungviktens toppskikt

Fransmannen Ciryl Gane klättrade till plats sju i tungviktsrankingen efter att även han tog hem en TKO-vinst mot Junior Dos Santos. 30-åringen har nu radat upp sju raka vinster och får efter fyra matcher i UFC nu möjligheten att visa att han hör hemma i toppen av UFCs tungvikt.

Gane har visat att han kan avsluta matcher både stående och på marken med tre vinster på SUB och KO/TKO vardera. Fransmannen rör sig också smidigt och atletiskt för en tungviktare.

Övriga matchkortet

I galans co-main event ser vi den alltid underhållande Nikita Krylov (27-7) ta sig an den hårt slående ryssen Magomed Ankalaev (14-1) i en match som har goda utsikter till att bli fight of the night.

Pedro Munhoz (18-5) vs. Jimmie Rivera (23-4) skulle ha sitt returmöte på UFC 258 för snart två veckor sedan. Men matchen ställdes in då en av atleterna testat positivt för covid-19 och nu har matchen lagts till på helgens gala istället.

Andra bekanta namn på kortet är Angela Hill (12-9), Alex Caceres (17-12) och Alex Oliveira (22-9-1).

Matchkort, svenska sändningstider och odds

Nedan hittar ni det fullständiga matchkortet och tiderna som gäller för galan. Inom parantes finner ni odds från Unibet och via den här länken finner ni fullständiga odds för galan.

HUVUDKORT – Startar klockan 02:00 och sänds på Viaplay

 • Tungvikt: Jairzinho Rozenstruik (3.10) vs. Ciryl Gane (1.38)
 • Lätt tungvikt: Nikita Krylov (3.75) vs. Magomed Ankalaev (1.28)
 • Flugvikt: Montana De La Rosa (2.15) vs. Mayra Bueno Silva (1.70)
 • Bantamvikt: Pedro Munhoz (2.25) vs. Jimmie Rivera (1.65)
 • Stråvikt: Angela Hill (1.28) vs. Ashley Yoder (3.70)
 • Fjädervikt: Alex Caceres (1.47) vs. Kevin Croom (2.70)

UNDERKORT – Startar klockan 23:00 och sänds på UFC Fight Pass

 • Lättvikt: Alexander Hernandez (1.50) vs. Thiago Moises (2.60)
 • Weltervikt: Randy Brown vs. Alex Oliveira
 • Bantamvikt: Alexis Davis vs. Sabina Mazo
 • Lätt tungvikt: William Knight vs. Alonzo Menifield
 • Bantamvikt: Vince Cachero vs. Ronnie Lawrence
 • Lätt tungvikt: Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Dominick Cruz ’mycket glad’ över match på underkortet

Anton

Den forne bantamviktsmästaren i UFC Dominick Cruz säger sig se fram emot att få gå en match på det preliminära kortet under UFC 259. Galan äger rum den 6 mars, och Cruz möter Casey Kenney i den sista matchen innan huvudkortet, så kallad ”featured prelim”.

Cruz glad över prelim-match

Om man skulle införa klasskikten i MMA, skulle Dominick ”The Dominator” Cruz (22-3) otvivelaktigt tillhöra aristokratin av de lättare divisionerna. Den 35-årige amerikanen har sina otaliga skador till trots tillhört eliten av MMA-fighters enda sedan sina dagar i den nu nerlagda organisationen WEC (World Extreme Cagefighting), i vilken han höll bantamviktstiteln.

När det väl blev dags för Cruz att ta klivet över till UFC, tog det inte lång tid innan han även där hade ett bälte spänt runt midjan. Efter att ha gått som obesegrad i hela åtta år, led ”The Dominator” enbart sin andra förlust i karriären i slutet av 2016, när han inte kunde mäta sig med Team Alpha Males Cody ”No Love” Garbrandt (12-3).

Ett långt avbrott på tre och ett halvt år följde, en period genom vilken Cruz led av ytterligare skador. Han gick sin nästa match först under UFC 249 i maj 2020, där motståndet var den dåvarande dubbelmästaren Henry ”Triple C” Cejudo (16-2). Det blev ännu ett nederlag för Dominick, som nu går sin nästa match under UFC 259 den 6 mars.

Den sker dock under nya omständigheter, då han för första gången på väldigt länge finner sig på det preliminära kortet, där han skall ta sig an Casey Kenney (16-2-1). Sin nya roll som prelim-fighter är inget som bekymrar Cruz det minsta, då det tydligen ger honom en möjlighet att synas inför hela världen.

Inget ego i vägen

I en intervju med ESPN förklarar Dominick Cruz hur den sista matchen på det preliminära kortet är den som ses av flest personer världen över. Helt befriad från ett värkande ego, säger sig Cruz inte bekymra sig över att inte få gå match på ett huvudkort. Tvärtom så ser han fram emot möjligheten att få synas mot Casey Kenney i deras ”featured prelim”-match under UFC 259.

That’s probably the most seen position on the entire fight card. I’ll have the most eyes on me. Like I said, I’ve had a pretty decent layoff, so let’s get me in front of a lot of eyes is what I’m thinking. At the same time, being on the prelims, that’s an ego thing. I’m not really attached to my ego at this point. I know what I am. I know the things that I’ve accomplished. It doesn’t affect me to be seen more, and I will. I’ll be seen more.

 

Flest ögon på sig

Anledningen till att den sista matchen på preliminära kort har flest ögon på sig är att den går av stapeln precis innan huvudkorten, beskriver Cruz. En smärre huvudmatch i sin egen rätt, är det den bataljen som folk vill se inleda huvudkortets kamper, förklarar han, och jämför hans roll under UFC 259 med den första spelaren som får slå, ”The Batter”, under baseboll-matcher.

More people tune into that then they will the main card. I’m right before the main card so everybody is watching that one because it’s the end of the prelims. It’s kind of like the lead-off hitter of a baseball team. That’s usually the fight that people wanna see almost every time they put these fights together. I’m excited to be in that position.

 

Om det dock blir en vinst för Cruz mot Kenney den 6 mars, börs det krävas mycket för att han återigen skall finna sig på underkortet i sitt nästa framträdande i oktogonen. Kommer ”The Dominator” vara besviken över det månntro?

 

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
James Krause med Joaqion Buckley i cirkel

James Krause: Jag erbjöd mig två gånger att möta Joaquin Buckley

Anton

UFC-mellanviktaren James Krause påstår att han erbjöd sig gå match med Joaquin Buckley två gånger om följande Buckleys spektakulära knockoutseger över Impa Kasanganay. Trots viljan hos Krause, skall UFC till hans stora förtret ha nekat honom båda gångerna.

Ingen Krause vs. Buckley

Joaquin ”New Mansa” Buckley (12-4) introducerade sig ordentligt inför MMA-fansen i sin andra match för UFC, när han på Bruce Lee-vis knockade den dittills obesegrade Impa ”Tshilobo” Kasanganay (8-1) i oktober förra året. Därefter repeterade Buckley mer eller mindre bedriften genom att knocka ytterligare en obesegrad fighter i Jordan ”The Beverly Hills Ninja” Wright (11-1, 1 NC) endast en månad senare.

I en strålande form och med segerns vind i seglen slungade sig så den 26-årige amerikanen in i 2021, där han den 16 januari tog sig an italienaren Alessio ”Manzo” Di Chirico (13-5). Di Chirico kom in i kampen under andra förutsättningar än sin motståndare, då han lidit förluster i de tre matcher som ledde upp till mötet med Buckley. Det skulle dock inte visa sig bli en fjärde för 31-åringen, som bastant satte stopp för ”New Mansa”s framfart i mellanviktsdivisionen med sitt ben. Endast två minuter in i deras kamp drämde Di Chirico till Buckleys arma huvud med en våldsam spark, som följaktligen försattes i ett medvetslöst tillstånd.

Det hade dock kunnat ta slut på annat vis för Buckley, om mellanviktskollegan James ”The James Krause” Krause (28-8) hade fått bestämma. Han säger sig ha velat möta den unga knockoutartisten vid två tillfällen följande segern över Kasanganay förra året. Vid två tillfällen skall Krause ha erbjudit sig att möta Buckley, och skall båda gångerna ha blivit förpassad åt sidan till fördel för Wright och Di Chirico av UFC.

Erbjöd sig två gånger

I en intervju nyligen beskriver James Krause att han gjort vad han kunnat för att få möta Joaquin Buckley de senaste fem månaderna, utan att uppnå några resultat med UFC. Enligt honom var organisationen och inte Buckley som inte hade något intresse av matchningen, även om ”New Mansa” och hans team aldrig själva sökte en match med honom, förklarar Krause.

I’ve done all I can to ask for it. I’m past it. I can only ask for it so many times. I’ve asked for it twice, they said they didn’t want to make it happen. It wasn’t on his end, the UFC didn’t want to make it happen. I know for a fact they never asked the UFC for that fight, though.

 

’Ja’ till Buckley-match

I dagsläget tror Krause att en potentiell match mellan honom och Buckley är över och förbi. Efter att 26-åringens knockoutresa genom mellanviktsdivisionen kommit till ett abrupt slut som följd av Alessio Di Chiricos högerben, säger sig Krause inte se meningen i att gå den matchen nu. Såsom han ser det, så har Buckleys status drastiskt försämrats efter förlusten i januari till en sådan grad att ingen bör vara intresserad av att ta sig an ”New Mansa” i dagsläget. Trots denna åsikt skulle Krause inte avböja en match med Buckley nu om så erbjuden.

The answer’s yes, I think it’s dead in the water. I haven’t heard anything else. I don’t see the point of it at this point. It doesn’t even make sense for anybody anymore. If it was ever thrown at me, I would for sure take it. But for me, it doesn’t make sense for a guy who is 2-2 in the UFC coming off of a knockout loss.

 

Är Joaquin Buckley inte längre en eftertraktad motståndare i UFCs mellanviktsdivision? Skulle saker och ting gått annorlunda för ”New Mansa” om han istället ställts mot James Krause under vintermånaderna?

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC 260: Blagoy Ivanov skadad, missar match mot Marcin Tybura

Anton

Den bulgariske tungviktaren Blagoy Ivanov kommer inte kliva in i oktogonen under UFC 260. Planerad att möta polacken Marcin Tybura under galan, tvingas Ivanov dra sig ur kampen till följd av en skada han lidit under träning. Ingen ersättare har ännu rapporterats.

Blagoy Ivanov skadad

Blagoy ”Baga” Ivanov (18-4, 1 NC) har ådragit sig en skada under sitt träningsläger inför UFC 260, detta rapporterar den amerikanska kampsportssajten MMAJunkie.com. Vilken typ av skada det rör sig om är okänt, dock är den av en sådan allvarlig grad att Ivanov kommer missa sin match med Marcin ”Tybur” Tybura (21-6) som var planerad till galan den 27 mars. Kampen skulle ha blivit Ivanovs första sedan maj månad förra året, där han led sin andra förlust på raken via ett försmädligt delat beslut.

UFC 260 var tänkt att även bli Tubyras första match för 2021, och förhoppningsvis en fortsättning på hans magnifika form från 2020. Polackens alla fyra framträdanden i oktogonen resulterade i en vinst, och som resultat finner sig ”Tybur” återigen på UFCs tungviktsrankning inför den nya fightsäsongen.

Det finns tid att hitta ersättare till Tybura

Det finns dock än möjligheter för Tubyra att han får gå match under galan den 27 mars, då det finns gott med tid för UFC att finna honom en ersättare till den skadade Ivanov. Dock är det oklart om det är vad organisationen har tänkt sig. Huvudmatchen under galan planeras bli en titelmatch i Ivanovs och Tyburas division, då mästaren Stipe Miocic (20-3) för en andra gång skall tampas med fransmannen Francis ”The Predator” Ngannou (15-3)

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.