Khamzat Chimaev Colby Covington

Dana White vill se Khamzat Chimaev vs. Colby Covington i London

Alexander Clausson

Allstars Khamzat Chimaev förväntas återvända till buren i mars, nästa år. UFC-presidenten Dana White vill se Chimaev gå match i London.

UFC vill se Khamzat Chimaev i den delade huvudmatchen

Enligt uppgifter befinner sig Chimaev i Abu Dhabi för att förhandla fram sin nästa fight med världens största MMA-organisation. Under en intervju med The MacLife berättade White att organisationen vill se Chimaev drabba samman med Colby Covington i anknytning till ett UFC-event i London. Galan förväntas äga rum i samband med organisationens traditionsenliga marsbesök till Englands huvudstad. På samma kort vill UFC se trilogimötet mellan den regerande welterviktsmästaren Leon Edwards och den tidigare mästaren Kamaru Usman.

Chimaev har tagit hem sex raka vinster sedan han debuterade för UFC i juli, 2020. Fem av matcherna har resulterat i avslut och en i ett domslut. Senast kommer Allstars-fightern från en match mot Kevin Holland i samband med UFC 279. Den ursprungliga tanken var att Chimaev skulle möta Nate Diaz, men en misslyckad invägning från Chimaves sida ändrade om stora delar av huvudkortet.

Covington har vunnit två av sina fyra senaste matcher. Både förlusterna kom i anknytning till titelmatcher mot den ovannämnda Usman. Dessförinnan hade Covington sju raka vinster i UFC.

Covington är i nuläget andrarankad i UFCs officiella ranking för welterviktsdivisionen. Chimaev befinner sig en placering under amerikanen.

Chimaevs totala matchfacit lyder 12-0-0. Covingtons motsvarighet lyder 17-3-0.

+8
Dana Sad
Dana Happy
one lönekontrakt läckt
Läckt kontrakt får fansen att rasa – ”Och folk hatar Dana White?”
kimura
Hett
Ryan Hall
Ryan Hall på väg tillbaka efter 16 operationer sedan 2021
kimura
Hett
Cat Zingano överklagar resultat
Bellator 293: Invägningsresultat inför nattens gala i USA
kimura
Hett
Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”
kimura
Hett
Sam Ghoroghi
Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”
kimura
Hett