UFC

Dana White vill se Khamzat Chimaev vs. Colby Covington i London

Khamzat Chimaev Colby Covington

Allstars Khamzat Chimaev förväntas återvända till buren i mars, nästa år. UFC-presidenten Dana White vill se Chimaev gå match i London.

UFC vill se Khamzat Chimaev i den delade huvudmatchen

Enligt uppgifter befinner sig Chimaev i Abu Dhabi för att förhandla fram sin nästa fight med världens största MMA-organisation. Under en intervju med The MacLife berättade White att organisationen vill se Chimaev drabba samman med Colby Covington i anknytning till ett UFC-event i London. Galan förväntas äga rum i samband med organisationens traditionsenliga marsbesök till Englands huvudstad. På samma kort vill UFC se trilogimötet mellan den regerande welterviktsmästaren Leon Edwards och den tidigare mästaren Kamaru Usman.

Chimaev har tagit hem sex raka vinster sedan han debuterade för UFC i juli, 2020. Fem av matcherna har resulterat i avslut och en i ett domslut. Senast kommer Allstars-fightern från en match mot Kevin Holland i samband med UFC 279. Den ursprungliga tanken var att Chimaev skulle möta Nate Diaz, men en misslyckad invägning från Chimaves sida ändrade om stora delar av huvudkortet.

Covington har vunnit två av sina fyra senaste matcher. Både förlusterna kom i anknytning till titelmatcher mot den ovannämnda Usman. Dessförinnan hade Covington sju raka vinster i UFC.

Covington är i nuläget andrarankad i UFCs officiella ranking för welterviktsdivisionen. Chimaev befinner sig en placering under amerikanen.

Chimaevs totala matchfacit lyder 12-0-0. Covingtons motsvarighet lyder 17-3-0.

Föregående artikel

Robin Enontekiö möter norskt motstånd i samband med Zone Pro League 4

Nästa artikel

Khamzat Chimaev på plats i Abu Dhabi: Ryktas förhandla om sin nästa match

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök