Francis Ngannou Tyson Fury Dana White

Dana White uttalar sig om Francis Ngannou vs. Tyson Fury

Ralph Nordahl

UFC:s VD Dana White har gett sina tankar om den föreslagna boxningsmatchen mellan UFC:s tungviktsmästare Francis Ngannou (16-3) och världsmästaren i tungviktsboxning Tyson Fury (31-0-1 boxning).

Dana White uttalar sig om Francis Ngannou vs. Tyson Fury

Fury som är tvåfaldig världsmästare och har titlarna från WBC och The Ring besegrade nyligen för andra gången Deontay Wilder i deras trilogimatch. Han valde nyligen att utmana tungviktsvärldsmästaren i MMA, Ngannou, till en match under boxningsregler fast med MMA-handskar. Ngannou valde då att kontra med förslaget om att gå en match under MMA-regler med boxningshandskar.

Ngannou är tänkt att försvara sitt bälte för första gången och gå sin sista match på sitt UFC-kontrakt vid kommande UFC 270 i Anaheim mot gamle träningskamraten Ciryl Gane. Ngannou sade i dagarna att han inte har för avsikt att fightas igen i UFC under sin nuvarande lön.

Utöver önskad löneförhöjning har Ngannou gjort det klart att han även vill ha en klausul gällande boxning. Ngannou har uttryckt sin önskan att möta boxningsstjärnor som Anthony Joshua, Deontay Wilder och nämnde Fury.

Efter nattens UFC Vegas 46 tillfrågades Dana White om sina tankar kring Ngannou vs. Fury och han sade då följande enligt BJPenn.com:

Dem här killarna…inget av detta förvånar mig. Det verkar som att dem här boxningsnubbarna är i behov av killar att fightas mot. Det är vad detta visar. Förstår du vad jag menar? Så nej, det förvånar mig inte alls.

Ngannou har sagt att han är optimistisk om att UFC kommer låta honom boxas.

-1
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett
Michel Pereira förklarar utmaningen mot Jorge Masvidal
kimura
Hett
Anderson Silva och Jake Paul
Anderson Silva öppen för en match mot Jake Paul – ”Jag förbereder min kropp för en utmaning”
kimura
Hett