UFC

Dana White om Khamzat Chimaev mot Izzy – ’Kommer inte hända’

Dana White

Under tisdagskvällen började det cirkulera rykten om att Khamzat Chimaev kommer möta Israel Adesanya under UFC Saudiarabien. Nu har Dana White uttalat sig.

Dana White – ’Kommer inte hända’

UFC kommer för första gången besöka och anordna en gala i Saudiarabien. Den ursprungliga tanken var att eventet skulle äga rum den första helgen i mars. Galan förflyttades dock till den näst sista helgen i juni istället. Enligt uppgifter var Saudiarabien missnöjda med det svaga och namnfattiga matchkortet. Enligt UFC-presidenten Dana White hade Saudiarabien inte någonting att säga till om gällande matchkortet.

Nyligen började biljettsajten Kingdom Arena SA sälja biljetter till galan under namnet ’Israel Adesanya vs. Khamzat Chimaev’. I samband med försäljningen introducerades även matchen i en längre text.

Chimaev kommer senast från en vinst över den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman. Drabbningen gick i mellanviktsklassen och ”Borz” tog hem segern via majoritetsdomslut. Vinsten gav Chimaev placering nummer elva, sett till UFC:s officiella ranking för mellanviktsdivisionen. Nu ser det ut som att han kommer få ta sig an en av viktklassens tidigare bälteshållare härnäst.

Adesanya gick sin senaste match i september, 2023. Han förlorade då sitt bälte till Sean Strickland. Den sistnämnda tog hem vinsten via enhälligt domslut. I oktober, förra året, berättade Adesanya att han skulle lämna sporten som aktiv utövare under en längre period. Under den senaste tiden har det dock stått klart att han kommer återvända till buren redan i år.

Strax efter att den ovannämnda nyheten började cirkulera gick UFC-presidenten White ut med ett offentliggörande. Enligt organisationens toppnamn kommer den ovannämnda matchningen inte toppa UFC Saudiarabien och marknadsföringen inför eventet ska vara falsk. Detta berättade White via en storie på sitt Instagram-konto.

Föregående artikel

Hade Mark Zuckerberg i hörnan – nu sågas Volkanovski

Nästa artikel

Uppgifter: Khamzat Chimaev går huvudmatch mot ex-mästare på stora galan

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök