Henry Cejudo Dana White

Dana White förklarar varför Henry Cejudo inte får titelmatchen

Ralph Nordahl

UFC:s VD Dana White och Henry Cejudo (16-2) är helt oense om den senares rätt att få utmana om titeln. Detta efter att Cejudo varit pensionerad sedan maj 2020.

Dana White förklarar varför Henry Cejudo inte får titelmatchen

Under veckan tvingades UFC tänka om när det kommer till fjäderviktstiteln efter att Max Holloway (23-6) tvingats hoppa av matchen mot mästaren Alexander Volkanovski som var tänkt att äga rum i mars. Detta fick en rad av namn att anmäla sitt intresse om att få hoppa in som ersättare vilket inkluderar den tidigare flug och bantamviktsmästaren Cejudo som meddelade sin pensionering från sporten efter att han avslutade Dominick Cruz i maj 2020.

Titelchansen verkar dock gå till Chan Sung Jung, annars känd som The Korean Zombie, som nu ser ut att möta Volkanovski i april vid UFC 273. White berättade i en nylig intervju med BT Sport varför han inte ville ge Cejudo matchen.

Jag kan säga så här, The Korean Zombie har fightats flitigt. Den här snubben [Cejudo] är pensionerad. Han har varit frånvarande i flera år nu. Och nu vill han komma tillbaka och fightas mot Alexander Volkanovksi?

Vi har killar som the Zombie, Josh Emmett, Giga [Chikadze] som fightas denna helg och gör det tre gånger per år och arbetar sig uppåt. Att Cejudo pensionerar sig och tror att han kan hoppa in i vilken viktklass som helst och möta mästare, det är inte så det funkar.

+5
Dana Sad
Dana Happy
Ali Taleb vinner UAE Warriors-bältet
Ali Taleb erövrar bältet spektakulärt! knockar mästaren i tredje ronden!
kimura
Hett
Jonny Touma vinner på UAE Warriors 30
Jonny Touma dominerar på UAE Warriors 30 – Avslutar i den första ronden!
kimura
Hett
Samuel Bark vinner på UAE Warriors 30
Samuel Bark vinner efter tuff kamp på UAE Warriors 30
kimura
Hett
Drömresan Del 4 – UFC X och Invägning
kimura
Hett
kayla harrison
PFL 6 – resultat: Kayla Harrison fortsatt obesegrad efter tidigt avslut
kimura
Hett