Nyheter

Dana White vill ha Silva-Weidman matchen på Dallas Cowboy Stadium

UFCs Dana White har länge velat ha en gala på Cowboys Stadium i Dallas, Texas, och han har tidigare varit nära på att boka en tungviktsmatch mellan Brock Lesnar (5 – 3) och Fedor Emelianenko (34 – 4). Nu har han däremot en annan match i åtanke, men för samma arena, nämligen revanschmatchen om titeln mellan Anderson Silva (33 – 5) och Chris Weidman (10 – 0). Arenan har en kapacitet på 105,000 i publiken, och det märks att Dana tänker stort inför det nya Silva mot Weidman-mötet.

Dana White skulle vilja att den andra titelmatchen mellan Silva och Weidman inträffar redan i år, även om han ser det som osannolikt. Resten av året är redan fullpackat med galor vars huvudevent redan blivit utfyllda av andra fighters. Det var prat om att låta mellanviktarna möta varandra i februari. Problemet med det är att Super Bowl, ett stort sportevent i Amerika, inträffar samtidigt och White känner att en så stor match som Silva mot Weidman måste få stå för sig själv.

Efter att han vart knockad av Weidman i andra ronden så lät Silva omotiverad till att gå match mot Weidman igen. Han sa att dom båda redan hade mötts, att han är trött på att slåss om titeln hela tiden, han vill spendera mer tid med sin familj och det är bättre om andra fighters får chansen att möta Weidman och försöka ta titeln istället för att ha en revanschmatch mot Silva igen.

Han ändrade sig dock väldigt snabbt efter det uttalandet i oktagonen och skulle, enligt källor nära Silva, bara timmar efter matchen börjat prata om att möta Weidman igen. Han vart plötsligt väldigt motiverad och ska ha skämtat om att revanschmatchen mot Weidman kanske händer den här veckan.

Först uttalade sig Silva och ville ha revanschmatchen mot Weidman i februari. Dock var det där matchen krockade med Super Bowl, så White sa nej till det. Nu verkar däremot Silva ha ändrat sig igen, och källorna berättar att Silva vill gå revanschmatchen om mellanviktstiteln mot Weidman redan i år.

Dana White och Anderson Silva verkar tänkte i samma banor. Idag ska dom båda dessutom ha ätit lunch tillsammans för att diskutera den eventuella matchen mot Weidman, då White tidigare förklarade att han skulle till Los Angeles senare i veckan för att träffa Silva. När matchens officiella datum kommer återstår att se.

Unibet erbjuder Sveriges bästa MMA-betting

Se Alexander Gustafsson LIVE med Kimura.se i Toronto. Boka din resa här

Föregående artikel

UFC startar TUF China i november och planerar gala i Kina till 2014

Nästa artikel

UFC on FOX Sports 8: Daron Cruickshank ersätter skadade Spencer Fisher

Skriven av

kimura

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök