Nyheter

Daniel Bergström går huvudmatch under Wolf Fight Promotion 9

Daniel Bergström på IRFA 9

Wolf Fight Promotion 9 närmare sig med stormsteg och nu står det klart att hemmafavoriten Daniel Bergström kommer gå huvudmatch i samband med eventet.

Daniel Bergström ställs mot danskt kraftpaket

När den första MMA-galan i Kalmar anordnades, i december förra året, gick Bergström huvudmatch mot Daniel Karlsson (2-2) inför hemmapubliken. Drabbningen resulterade i en TKO-vinst för Karlsson, men var inte utan kontrovers. Bergströms gym, Apex Kalmar IF, hävdade att Karlsson klappade ut redan i den första ronden. En händelse som enligt överklagan fastande på ett videoklipp. Överklagan gick dock inte igenom och Karlssons vinst stod fast.

Bergström har inte klivit in i buren sedan dess och har nu åkt på tre raka förluster sedan sin professionella debut 2019.

Den 2 december går Bergström match mot Rasmus Elehrs. Även den här gången är det huvudmatch som gäller i Kalmar. Kimura är först med att rapportera om matchningen.

Elehrs har varit mycket aktiv sedan sin debut, tidigare i år. I maj gick han proffsdebut mot den hajpade talangen Sevan Madenjian (1-0-0) i samband med Wolf Fight Promotion 7 i Jönköping. Drabbningen slutade via en submission-vinst för Madenjian i matchens första rond. Sedan dess har Elehrs gått ytterligare tre matcher. Dessvärre, för den 35-åriga dansken, har samtliga av dessa fajter resulterat i förluster.

På kortet kommer vi även få se två titelmatcher inom A-klass. De regerande mästarna Tor Sohlström och William Swärd kommer kliva in i buren för att försvara sina respektive bälten.

Eventet kommer äga rum på SBB Arena i Kalmar. Här återfinns biljetter till eventet.

Wolf Fight Promotion 9: Preliminärt matchkort

  • Daniel Bergström vs Rasmus Elehrs
  • Tor Sohlström vs Gustaf Sandelin (A-klass titelmatch i mellanvikt)
  • William Swärd vs Benjamin Hajijan (A-klass titelmatch i lättvikt)
  • Sebastian Fränberg vs Simon Junkergård (A-klass)
  • Linus Jönsson vs Deldar Qaso (A-klass)
  • Mohammed Rahmani vs Osman Vaceov (A-klass)
Föregående artikel

Exklusiv segerintervju med Robin Roos

Nästa artikel

Dustin Poirier utmanar Nate Diaz inför UFC 300

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök