Nyheter

Daniel Cormier reagerar på rykten om titelmatch med Conor McGregor

Conor McGregor Daniel Cormier

I samband med snack om en ny viktklass går rykten om en introduktion i form av titelmatch mot Conor McGregor. Daniel Cormier reagerar.

Conor McGregor ryktas gå titelmatch

Det har länge funnits snack om en ny viktklass i UFC. En som skulle ta plats mellan lättvikt och weltervikt där det i nuläget existerar ett glapp på cirka 7 kg. Det finns exempelvis i boxningen en super lättvikt som fyller ovan nämnda lucka. Nu är diskussionen återigen på tapeten.

Det skulle underlätta för fighters som antingen är för små för weltervikt eller för stora för lättvikt. En som pendlat mellan just dessa är superstjärnan Conor McGregor. McGregor som enligt Daniel Cormier är den perfekta kandidaten för att inviga den nya viktklassen.

Detta hade ”DC” att säga om saken på sin youtubekanal:

If you do 165, it has to be Conor. You’re introducing a new weight class; it has to mean something. You can’t have two normal fighters introducing the weight.

Vidare medger han att han inte tycker tajmingen är rätt för en sådan ändring. Detta då han anser att det främst skulle vara ett sätt att vara stjärnan till lags.

I just think that right now you can’t do it. You can’t do it now because it would feel like you’re doing it specifically for, or to appease, Conor McGregor.

Oklarhet kring viktklass

Det nu, cirka ett år gamla, löftet att vi ska få se McGregor göra sin comeback mot Michael Chandler har ännu inte lett någon vart. Bland annat verkar det högst oklart kring vilken viktklass det eventuella mötet skulle gå i. Ett tag pratades det till och med om mellanvikt. Två steg upp från bådas ordinarie tillhåll i lättvikten.

Med tanke på ovissheten kring mötet är det inte en alltför otrolig tanke att de två skulle kunna komma att mötas i en 74 kg-klass.

Vad tror ni? Skulle ni vara för en ”super” lättvikt i UFC?

Föregående artikel

Paddy Pimblett utmanar helgens vinnare med stöddigt meddelande

Nästa artikel

UFC-fajtern Charles Radtke möts av tystnad efter kravet

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök