Ohmbet Stipe

Daniel Teymur förlorar UFC-debuten via domslut

daniel-teymur-ufn113-per-haljestam-02

Den svenske, obesegrade MMA-fightern Daniel Teymur gjorde under söndagen sin UFC-debut i Glasgow, Skottland. Daniel mötte skotten Danny Henry och dessvärre blev det en förlust för svensken.

Daniel började matchen väldigt stark och hade kontroll över den första ronden, där han skakade om Henry med flera slag. I mitten av ronden fick Daniel ned skotten med en low-kick och och hade fina sparkar mot en liggande Henry.

I början av andra ronden såg Daniel ut som i första ronden, men någonstans i mitten av ronden verkade konditionen ge vika och Danny Henry tog över. Daniel som tidigare denna månad firade sin smekmånad och endast haft en 10 dagars kamp, såg väldigt trött ut. Henry fick ned Daniel och kontrollerade svensken på marken. Skotten tog Daniels rygg flera gånger och gick på rear-naked-choke, men Daniel kunde trots utmattningen ta sig ur submissionförsöken.

I den tredje såg båda fighters utmattade ut, men Henry hade lite mer energi i tanken än Daniel och lyckades att ta ned svensken och kontrollera honom på marken under större delen av ronden.

Domarna gav matchen till Henry med två ronder mot en, 29-27, 29-28, 29-26.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • HighFour

  Teymur var otroligt rolig att titta på, iallafall i 1-1½ rond. Sen gick det tyvärr snabbt nedåt. Ser fram mot kommande matcher för bröderna Teymur!

 • PG

  Domaren som satte 29-26 borde ju ta sig en funderare på att byta yrke. De var verkligen inte två 10-8 ronder i Henrys favör.

 • Ithinkyoureallfuckedinthehead

  Tack för den torsken på Unibet. Daniel såg vass ut första ronden sen gick luften ur fullkomligt. Lite märkligt med tanke på att hans brorsa är den större killen och han gick starkt igenom tre ronder. Det blir till att hem och träna kondisen.

  • Macroscope

   Tog matchen på 2 veckors notis, plus nerver på det… svårt att ta debut under dom premisserna och orka hela vägen.

   • Ithinkyoureallfuckedinthehead

    Ja, den korta föreberedelsen kan ju ha inverkan men vet i fan annars. Tycker inte han såg nervig ut för fem öre i första ronden. Synd att långskånken skulle vara så bra på att absorbera nävar annars hade Teymur nog kunnat få ett avslut i första.

 • Macroscope

  Hade han inte gasat så hade han mördat killen, var ju utklassning första ronden. Sjuk haka dock

  • Paltbulk

   Jo men det är ju lite som att säga att om en 100 meters sprinter sprungit lika snabbt i 1000meter så hade han vunnit alla 1000meters lopp.

   • Macroscope

    Han tog sin debut i fel viktklass på två veckor, så ja hade han orkat samma tempo och inte brutit handen hade han nog vunnit om man tittar på hur han såg ut innan han gasade. Din jämförelse sög :)

 • Val Venis

  Slogs sig trött i 1a ronden sedan var det enbart hjärta som gjorde att han överlevde. Får hoppas att han lyckas bättre i nästa viktklass.

 • Kewken

  Starkt krigat, var säkert en hel del nerver. Sen hade han ju otur att möta en snubbe med sjukaste hakan, han slog sig trött helt enkelt. Hoppas han får bättre lycka i FW även om han är något ”liten” i den viktklassen också. Kollar man på top 15 är han kortare än allihop. Behöver inte betyda nånting, men det kan vara en faktor den dagen han ställs mot en bra striker.

 • David

  Vilken jävla idiot domare som ger 10-8 i 2 ronder till Davids motståndare!! Sagt det förut och säger det igen, det är ett jävla skämt att det är så lätt att ge en 10-8 för en rond!! Nu har domarna mer makt och kan bestämma vem de vill ska vinna. Vi kommer att få många orättvisa resultat i framtiden. Jag tycker för att det ska bli 10-8 så ska man nästan mörda motståndaren!!! Man förjänar inte 10-8 bara för man vinner en rond,man ska köra över motståndaren!!!

  Tycker det blev 29-28. David vann första ronden och hans motståndare vann de 2 andra ronderna.

  Hoppas han får en till chans och ger ner till 145 Lb.

  • David

   Daniel*

  • Janne Savolainen

   Tredje tycker jag Danny förtjänar 10-8 men inte i de andra, hade inte gjort någon skillnad hur som helst.

   • David

    Tycker det kräver mer för att man ska ge en rond 10-8!

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Synd.

 • Xavi

  Helt okej fight av honom tycker jag! Tänk på att han tog matchen på kort notis plus att han nyss gifte sig och har vart på smekmånad med kanske någon öl för mycket! Sen såg man att han var för liten för viktklassen! Kör hårt i 145 istället Daniel!

 • kickboxer 91 grappler baki

  Jag gillar verkligen inte syrianer Men idag visa han hjärta nånting många inte har Respekt unge man.

 • Pancho Villa

  Daniel har stort hjärta och en mycket underhållande fightingstil. Det gör att han med stor sannolikhet får fler chanser i ufc.

  Men även om hans fightingstil är rolig att titta på så är den inte särskilt ekonomisk. Explosivitet och stora svingar kräver energi. Tror dock, och hoppas, att det jämnar ut sig när han ställs mot motståndare i hans egen storlek. 155lbs är han nog dessvärre alltför liten för.

  Ser dock verkligen fram emot att se Daniel i 145 lbs – eller om möjligt i 135 lbs.

 • T-Rex

  Daniel krigade duktigt! men AMs ”stååå upp”…”Stååå upp” i 3e kunde jag varit utan!

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Henrys haka räddade honom.

 • Superserben

  Tyckte matchen påminde väldigt mycket om McGregor vs Diaz 1. Det va spel på ett mål i första, där teymur landade sjukt tunga slag men lyckades inte sänka den tuffa motståndaren. I andra ronden vid ett definierat ögonblick tar all energi slut. Teymur lyckads dock hänga i tills slutet.

  Blir en spännande framtid.

Fler Nyheter: