Daniel Teymur: Mike Wilkinson kommer inte vilja köra stående mot mig

daniel-teymur17

Daniel Teymur, 28 år,  möter Mike Wilkinson, 29 år,  i den ryska organisationen Absolute Championship Berkut 47 (ACB 47) den 1a oktober i Glasgow. Mike Wilkinson har tidigare fightats i UFC och slog ut Daniels klubbkamrat Nicklas Bäckström i oktober 2014. Daniel Teymur har en lång thaiboxningsbakgrund och var under sin aktiva tid som thaiboxare en av Sveriges absolut bästa med över 40 matcher,  fyra SM-guld och ett guld från Nordiska Mästerskapet (NM). Över hälften av hans vinster var via KO/TKO och hans förmåga att avsluta sina moståndare har fortsatt även i MMA. Med fem matcher, fem vinster och alla på avslut i första ronden möter han nu sitt tuffaste test hittils men är redo:

”Jag känner mig i mitt livs form inför matchen mot Mike och måste vara det, Mike är lite som mig, vi är båda aggressiva och gillar att gå framåt så det kommer bli en underhållande match.”

Mike Wilkinson har gått tolv matcher med nio vinster, sju på avslut (fyra submission, tre KO/TKO, två på decision) och har alltså gått tre hela ronder medan Teymurs alla matcher avslutats i första ronden men Teymur tränar alltid inför flera ronder:

”Jag jagar aldrig avsluten, dom har bara kommit, jag ser tillfället och tar den. Jag tränar alltid för att gå flera ronder och tänker inte att matchen ska ta slut direkt, gör den det så fine. Mike har gått mer matcher men har aldrig mött någon som mig”.

Trots att Daniel Teymur är erfaren thaiboxare så har tre av hans fem vinster kommit via submission men trots det så tror han sig veta var Mike Wilkinson vill ha matchen:

”Mike kommer inte vilja stå med mig, det brukar dom inte vilja göra. Dessutom kommer Mike från grapplingbakgrund och har flera vinster på submission så han kommer nog vilja ta det till marken. Jag är redo även på marken och har både dragit ut folk i armars och giljotin-chokes. Jag har tränat med Alan ”Finfou” Nascimento som är en av världens bästa tränare i BJJ i över fyra år nu och utvecklas ständigt med honom i mitt markgame så vill Mike ta det till mattan är jag redo även där.”

Inför matchen menar Daniel att han inte bara tränar på vad hans anser vara Mikes styrkor (grappling) utan tränar alltid för att vara så komplett MMA-fighter som möjligt:

”Jag har turen att ha flera världsklasstränare runt om mig som hjälper mig dagligen. Jag har min thaiboxningstränare Thamer i Masters gym, min fystränare Benjamin Betz Assefa, mina boxningstränare Andreas och Sasha, och som jag nämnde Alan Finfou som har gjort ett enormt arbete med min grappling. Så jag tränar för att bli bra och bättre på allt.

Med Daniels fläckria MMA-record och meriter inom thaiboxning så hoppas han att han väldigt snart få chansen i UFC där hans bror David Teymur är. Daniel Teymur vet att Mike inte får ignoreras men känner optimism:

”Jag är en sån som vill gå matcher ofta, senast i somras gick jag match i Scandinavian Fight Night mot Davor Matic och vann på armbar. Jag duckar inga fighter och bad själv om någon tuff match och fick Mike. Jag får inte skoja bort honom, som sagt, han är också en finisher som mig och vill säkert tillbaka till UFC. Men som jag ser det så tror jag redan nu att jag är redo för UFC. Jag har offrat mycket av mitt liv och tid på fightingen, både MMA och thaiboxning och tänker inte stanna här, jag vet att jag har potentialen att tävla med de bästa i världen och Mike med all respekt, fantastisk fighter, är just nu ett hinder i min väg.”

Daniel Teymur möter Mike Wilkinson i ACB 47 i Glasgow, Skottland den 1a oktober och Kimura.se önskar honom stort lycka till!

Skriven av: Amanuel Melki

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Mike

  Nån som vet om galan streamas´?

  • Stenansiktet

   En polares kompis sa att Acestream är bra skit. Google gör en smart också.

   • Sudour

    En polares kompis? =D

   • Tomteh

    Vilken luffare, polare kompis.

 • Stenansiktet

  Har Daniel Teymur ens hälften av drivet och tekniken som brorsan David har så är denna match i händerna på Daniel. Visst är Daniel storebrorsan av bröderna? Wilkonson nitade ju Bäckström rätt rejält så man hoppas ju på en fet KO tidigt i rond ett, för att hämnas.

  • Lynx

   Jag har alltid sett Daniel som strået vassare. En riktig pitbull.

   • Eric

    Väldigt pussig och kelsjuk?

    • Op

     Eller vad rasen är avlad till, att vara totalt orädd.

 • Diaz209

  Kommer galan sändas på viaplay fighting ?

Fler Kimura rekommenderar:

5

Söndagskrönikan: Slåss som en kvinna

Veckans söndagskrönika handlar dels om svårigheterna att som tjej slå sig fram i fightbusiness, men även om ljuspunkter i form av de möjligheter som kvinnliga fighters ges i mma:n

7

Söndagskrönikan: Aloha to the Max

Veckans söndagskrönika handlar om hur ett gäng fightande hawaiianer, med fjäderviktsmästaren Max Holloway i fronten, ivrigt försöker att locka UFC ända ut till ögruppen i Stilla Havet