17 June, 2024
Annons, Nyheter

Därför kommer Jon Jones att avsluta Thiago Santos via TKO

Av

kimura

04/07/2019
ufc 182

Detta är en annons från Unibet

På lördag kliver den regerande mästaren i UFC:s lätt tungviktklass, Jon Jones, in i buren för att försöka försvara sitt bälte för andra gången i år. För motståndet står den hårtslående brassen Thiago Santos. Trots att Santos har tre raka knockout/TKO vinster i bagaget mot meriterade motståndare och totalt 15 knockouter på sina 21 vinster, är den regerande mästaren storfavorit hos spelbolaget Unibet. Jones ger låga 1.14 gånger pengarna medan en vinst för Santos ger hela 6.00 gånger pengarna, och det är såklart helt korrekt bedömning av oddsmakarna på Unibet. Vill man dock spela på denna match ska man definitivt spela på att Jones kommer vinna via TKO/KO.

Jones den obesegrade mästaren

Sedan sin MMA-debut i april 2008 har den nu 31-årige Jones gått hela 26 proffsmatcher och har aldrig blivit besegrad. Han har en förlust på sitt record, men den kom via en otillåten teknik i en match där Jones dominerade sin motståndare helt och hållet. Jones har inte ens varit nära att förlora, förutom den legendariska matchen mot svenske Alexander Gustafsson. Förutom den matchen har Jones mer eller mindre dominerat sina motståndare på alla distanser inom MMA, mark, stående, brottning och kondition. Man skulle kunna gå så långt och hävda att Jones skulle kunna räkna sina förlorade ronder på en hand.

Grym ground ´n pound

Hela 16 avslut har Jones kunnat mäkta sig med under sin karriär, där 10 av dem har varit via TKO/KO. Han må inte ha KO-power i sina händer, men när Jones bestämmer sig för att ta ned sin motståndare är det troligt att motståndarna inte tar sig upp igen. Just detta scenario är vi på Kimura säkra på att vi kommer att få se i denna match. Den regerande mästaren vet att Santos har en gedigen striking och riktigt bra krut i sina nävar, och att Santos enda chans att vinna matchen är via strikingen. Med den höga fight-IQ som Jones besitter kommer hans gameplan vara att ta ned brassen vid första bra tillfälle och försöka avsluta han på marken.

Anledningen till vi tror att det kommer bli en TKO/KO-vinst och inte en submissionvinst, är att Jones har sett sjukt bra ut på backen under sina senaste två matcher. Både Alexander och Anthony Smith fick känna på Jones suveräna ground ´n pound och ingen av dem hade ett vapen att sätta emot Jones markgame. Svenske The Mauler blev avslutad på backen medan Jones senaste motståndare, Smith blev totalt dominerad på backen och lyckades med sitt stora fighterhjärta hålla sig kvar i fem ronder. Detta kommer ej ske i matchen mot Santos. Brassen saknar den kondition som krävs att klara av att vara på backen i mer än 2 ronder och har inte lika bra markgame som Smith hade. Jones kommer ta ned Santos med hjälp av sin räckvidd och brottning, hålla kvar Santos på backen och sakta men säkert plocka isär Santos med sin ground ´n pound.

Detta medför att oddset på att Jones besegrar Santos via TKO/KO på 2.38 gånger pengarna är riktigt spelvärd.

Detta är en annons från Unibet

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök