17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Darren Till berättar om det virala bråket

Av

kimura

09/07/2024
Darren Till boxningsdebut slagsmål

Darren Till blev förbluffad över vad han bevittnade under sin återkomst till kampsport under den gångna helgen.

Darren Till – ’Händer det här verkligen?’

Den tidigare UFC-titelutmanaren gick sin första match sedan december, 2022, när han gjorde sin boxningsdebut i en fyra-ronders uppvisningsmatch mot Mohammad Mutie på Social Knockout 3. Även om Till slutligen vann fajten, var det något annat som stal rubrikerna. En märklig situation uppstod efter att Mutie klagade på ett slag i bakhuvudet mitt i andra ronden, vilket resulterade i ett kaotiskt slagsmål i ringen. Kolla in en video från händelsen här.

Engelsmannen berättar nu om händelsen under en intervju med Ariel Helwani på ett avsnitt av The MMA Hour. Transkribering via MMA Fighting.


Mate, you’re an MMA fighter and you’re a fighter. This shit happens, You’re rolling around on the floor for 20 minutes? Like, paramedics in there? And I’m just looking in disbelief, I’m like, ‘Is this really happening in my return?’ I just couldn’t believe it. I just think he just wanted a way out. He just felt my power in there, he knew I was finding my range, I was probably going to knock him out in that round. That’s what I was thinking in my head. And then, yeah, get the win off that, and then hell ensued.

Till, 31, erkände att han oavsiktligt träffade Mutie i bakhuvudet under en slagväxling, men han är fortfarande förbryllad över vad som följde därefter.

Efter att ha rullat runt i ringen i vad som såg ut som smärta, reste sig Mutie och rusade aggressivt mot Till. Den tidigare UFC-faktern sträckte ut en vänsterhand för att hålla Mutie på avstånd, och situationen eskalerade snabbt med båda teamen som rusade in i ringen och startade ett vilt slagsmål. Vid ett tillfälle brottade Mutie ner Till på duken med ett single-leg takedown. Matchen stoppades slutligen och Till dömdes som vinnare genom TKO i andra ronden.

Utmanar Mike Perry och Jake Paul


Enligt Till kallade både arrangören av evenemanget och den lokala polisen i Dubai Mutie för ”en skam” på grund av incidenten. Till berättade att någon till och med sparkade honom under kaoset, vilket han inte var nöjd med, men det viktigaste för honom var att han kom oskadd ur situationen.

Till tog matchen spontant för att prova på boxning och komma tillbaka i tävlingsform efter att hans match mot Julio Caesar Chavez Jr. den 20:e juli mot blev inställd. Han ser nu sin virala debut som ett exempel på att all publicitet är bra publicitet inom kampsport.

Till fortsätter att utmana Mike Perry och Jake Paul för potentiellt stora matcher. Han nämnde också de tidigare UFC-veteranerna Nate Diaz och Jorge Masvidal som möjliga motståndare för sin nästa boxningsmatch.

Det är värt att notera att Diaz och Masvidal också möttes i boxningsringen samma kväll, där Diaz vann efter ett majoritetsbeslut över 10 ronder. Det var Masvidals första boxningsmatch sedan 2005.


Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search