Nyheter

Darren Till skadad – Hermansson möter Chris Curtis istället

Av

Daniel Schälander

07/07/2022
Jack Hermansson och Darren Till

Darren Till drar sig ur matchen mot Jack Hermansson i London på grund av skada. Men en ersättare har redan bokats.

Jack Hermansson får ny motståndare till UFC London

Med mindre än tre veckor bort från sommarens stora europeiska UFC-gala får kortet ett stort avhopp. Darren Till (18-4-1) drar sig ur det tänkta co-main eventet mot Sveriges Jack Hermansson (22-7) på grund av en skada, meddelar källor till ESPN.

Chris Curtis ersätter Till

Chris Curtis (29-8) har tillsammans med sitt management under morgonen gått ut med att han kliver in som ersättare för Darren Till.

Curtis fyller 35 nästa fredag och kommer in till matchen med åtta raka vinster, de senaste tre från UFC. Innan vinstsviten hade han en tuff stint i PFL under 2019 där han totalt gick 1-3 under organisationens flagg. Den senaste förlusten kom således mot Ray Cooper III (25-8-1) som skulle komma att vinna turneringen i den viktklassen det året.

Sist besegrade Curtis BJJ-legendaren Rodolfo Viera (8-2) genom enhälligt domslut, den matchen ägde rum för snart två veckor sedan. Att Jack har spetskompetens på marken är ingen hemlighet, men det kommer att bli en utmaning för svensken att ta det dit då ingen har lyckats med det i UFC än. Curtis har sammanlagt försvarat mer än 25 nedtagningsförsök under hans tre UFC matcher.

Mycket att förlora för Hermansson

34-åriga Hermansson har vunnit varannan match sedan vinsten mot Ronaldo ”Jacare” Souza (26-10) för tre år sedan. Efter en förlust på delat domslut mot Sean Strickland (25-4) i februari i år befinner han sig på plats åtta i mellanviktens ranking. En förlust mot orankade Curtis skulle inte vara bra alls för svensken som siktar på att slå sig tillbaka in i diskussionen om en titelmatch.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök