Video David Bielkheden om sin utmaning av Gunnar Nelson: ”Jag vill tacka alla fans där ute”

Vicktor Winquist

Den forne PRIDE- och UFC-fightern David Bielkheden kampanjade stenhårt för att få gå match mot den topprankade welterviktaren, Gunnar Nelson, på den kommande UFC-galan som hålls den 14:e mars i London, England. Som det ser ut nu kan vi svenska MMA-fans glädjas åt att Oliver Enkamp kommer att gå match, och han ställs mot Danny ”Hot Chocolate” Roberts.

Bielkheden är en av de första svenskarna att tävla för UFC, tillsammans med Per Eklund. Eklund lade handskarna på hyllan 2011 men Bielkheden har fortsatt kriga på och har just nu ett MMA-facit på 25-12, med åtta raka vinster. Han är en av tre aktiva fighters i welterviktsdivisionen i Europa som har en så lång vinstföljd.

Bielkheden kampanjade som tidigare nämnt hårt för en plats på galan men Gunnar Nelson hade andra planer. Inget UFC-kontrakt för Bielkheden den här gången, hans utmaning har dock spridit sig världen över och har fått stor genomslagskraft. Han har fått flertalet kontraktsförslag utanför Europa och det är bara en tidsfråga innan vi får se MMA-veteranen tävla utanför Sveriges gränser igen. Bielkheden passade även på att tacka alla fans där ute som hjälpt honom att sprida vidare hans kampanj, och ni kan höra hur det lät i länken nedan.

[contentblock id=26 img=html.png]

0
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett