David Jacobsson med sin coach efter vinst på Brave 38

David Jacobsson berättar om Wolf Fight Promotion i oktober

Alexander Clausson

Den 2 oktober återvänder Wolf Fight Promotion (WFP) för första gången sedan pandemins utbrott. Kimura samtalade nyligen med arrangören och proffsfightern David Jacobsson, som delade med sig av sina tankar inför galan i Halmstad.

David Jacobsson: Fler nu som vågar ta steget över till proffsscenen

Utöver att vara en aktiv proffsfighter är Jacobsson – som numera tränar på Allstars i Stockholm – arrangören bakom den kommande galan WFP 3.

WFP 3 kommer utgöra den första svenska MMA-galan – sedan pandemins utbrott – som inte behöver förhålla sig till restriktioner och riktlinjer gällande åskådare på plats i arenan. Restriktionerna slopas nämligen redan den 29 september. Den ursprungliga tanken var att organisationen skulle sälja 50 VIP-bord med totalt 300 platser. Jacobsson berättade att biljetterna sålde slut på 48 timmar. Strax efter Folkhälsomyndighetens presskonferens – där man offentliggjorde att restriktionernas skulle slopas – bekräftade WFP att den nya målsättningen var att fylla hela arenan med fightfans. Biljetter till galan går att köpa här.

Under ett samtal med Kimura berättade Jacobsson att organisationen alltid har haft lätt att få fighters till deras event och att den kommande galan i Halmstad inte har varit något undantag.

Det är alltid enkelt att få fighters. Det är däremot fler nu som väljer att gå över till proffs, för folk har tröttnat lite på A-klass. Det känns som att det är fler nu som vågar ta steget över (till proffsscenen). Det är inte lika tabu längre, det är fler som säger ”Fuck it vi kör!”.

Jacobsson själv har elva proffsmatcher under bältet och står med ett totalt matchfacit som lyder 8-3-0. Den senaste drabbningen ägde rum i samband med BRAVE CF 42. Då stod Ibrahim Mane för motståndet och den sistnämnda besegrade Allstars-fightern via enhälligt domslut.

Vill anordna fyra galor nästa år

Organisationen hade planer på att expandera verksamheten redan 2020, men pandemin satte stopp. Nu kan WFP berättade att man siktar på att genomföra fyra galor nästa år och att en rad städer kan få besök av organisationen framöver.

Vi har inga andra galor inbokade, men vi vill köra i december i Malmö. Vi skulle arrangerat en gala i Malmö 2020, men allting blev inställt. Den långsiktiga planen är att vi vill köra många galor. Nästa år vill vi köra fyra galor. Två i Halmstad och två i Malmö kanske. Efter det expanderar vi vidare till Göteborg, kanske Jönköping. Kalmar kanske. Där det finns tillräckligt mycket fighters för att fylla en mindre arena med i alla fall 500 personer.

Organisationen har sålt sändningsrättigheterna till ett produktionsbolag, men det är i nuläget oklart på vilken plattform som de framtida eventen kommer sändas på och till vilket pris.

”Det är otacksamt och svinmycket jobb”

I början av augusti publicerade Kimura en artikel där en svensk fighter uttalade sig om lönerna på den nationella scenen. Jacobsson var en av de arrangörer som reagerade på artikeln. Via ett inlägg på Kimuras Instagram-konto delade Jacobsson med sig av sin syn på saken. Jacobsson menade att folk tror att man blir rik på att arrangera MMA-galor i Sverige, men att det i själva verket är mycket slit och ett ekonomiskt risktagande. Vidare berättade 25-åringen att det inte är lätt att dra in sponsorpengar i Sverige, vare sig för arrangörer eller för utövare.

Under Jacobsons senaste samtal med Kimura nämnde 25-åringen ett antal svenska MMA-organisationer som har lagt ner deras verksamheter under de senaste tio åren.

Om det var så jävla enkelt och om man hade tjänat en massa pengar så hade dom fortsatt. Det är otacksamt och svinmycket jobb. Det är kärleken till det som gör att man kan hålla igång.

Arrangören berättade även att han ligger ute med en ansenlig summa, trots två lyckade galor ur ett åskådarperspektiv.

Vi har haft två utsålda galor bakom oss och jag ligger fortfarande ute med 150 000 (SEK).

En anledning till att organisationen ligger back i nuläget är för att man har investerat i utrustning inför framtida arrangemang. Bur, ljussättning och så vidare har köpts in och befinner sig nu i organisationens ägo.

WFP 3: Preliminärt matchkort

Organisationen siktar på att anordna cirka 13 matcher under kvällen den 2 oktober och fyra eller fem av dessa kommer vara proffsmatcher. Nedan följer de drabbningar som i dagsläget är offentliggjorda av WFP.

+6
Dana Sad
Dana Happy
Yaroslav Amosov och Michael Page
Michael ”Venom” Page går titelmatch mot obesegrade sambomästaren!
Hett
Giga Chikadze med Calvin Kattar i bild
Giga Chikadze om förlusten: Jag vinner över Calvin Kattar nio av tio gånger
Hett
Khamzats Youtube-kanal omslagsbild
Khamzat Chimaev startar Youtubekanal – ”Ska avsluta Colby i första, då kommer folk att förstå”
Hett
Liama Pitts sparras på Allstars
Liam Pitts har fått en motståndare för sin MMA-debut
Hett
Calvin Kattar
Kimura Matchmaker: UFC Vegas 46
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.