Nyheter

David Jacobsson berättar om flytten till Allstars och planen för 2021

Av

Alexander Clausson

04/01/2021
David Jacobsson sparkar i match på Brave 38

Halmstadsfightern David Jacobsson lämnade idag staden för en flytt till Stockholm och Allstars Training Center. Jacobsson berättade för Kimura om valet att byta gym och om hur många drabbningar han vill hinna med innan årets slut.

Valde Allstars före skotska toppgymmet

Jacobsson har genomfört 11 matcher sedan den professionella debuten 2016 och fyra av dessa ägde rum under 2020. 24-åringen, som tog hem segern i tre av förra årets matcher, berättade för Kimura om valet att söka sig till ett större och mer väletablerat gym.

Jag har länge vetat att det inte är hållbart, på den högsta nivån, att träna med de förutsättningarna jag har i Halmstad. Vi har ett enkelt gym, med en matta, två säckar och en liten bit vägg att träna mot. Jag har inte haft en tränare och endast ett väldigt begränsat antal träningspartners, varav de flesta är amatörfighters yngre än mig.

Den ursprungliga tanken var att Jacobsson skulle söka sig till det skotska gymmet Higher Lever, men hans manager – Majdi Shammas – övertygade honom om att testa Allstars först.

Min tanke var först att testa att bo i Skottland och träna på Higher Level, men Majdi Shammas ville att jag åtminstone skulle se hur de tränar på Allstars. Ett problem jag förväntade mig med att träna i Stockholm på lång sikt var bristen på tillgängliga tränare. Andreas som är huvudcoach för proffsgruppen har verkligen händerna fulla så förväntningarna att bli upplockad kändes låga åtminstone det första året. Därför lutade det mot Skottland.

Ett möte med Paul Akofely övertygade Jacobsson om att han har större chans att nå sina mål genom att stanna i Sverige.

Mot slutet av första veckan på Allstars stötte jag på Paul Akofely, en gammal duktig boxare som börjat ta ett rejält storkliv in i MMA och MMA-coaching. Paul erbjöd sig att ta sig an mig och försöka ta min striking till en ny nivå. Han hade en intressant vision och var väldigt självsäker i sin approach så jag gav honom en chans. Vi jobbade ihop i några veckor och vi båda verkar lika i det avseendet att vi tänker fighting. För oss handlar det inte bara om att slåss utan (också om) tekniken, detaljerna och strategin. Efter totalt en månad på Allstars känns det mer rimligt att nå mina mål där istället för Skottland.

Jacobsson står med ett totalt matchfacit som lyder 8-3-0.

Vill gå minst fem matcher innan årets slut

Flytten äger dock inte rum utan vemod från 24-åringens sida. Jacobsson har varit en stark profil i Halmstads kampssportscen och engagemanget för Hallandsområdet kommer kvarstå, bland annat i form av organisationen Wolf Fight Promotion .

Det känns givetvis tungt att lämna alla på gymmet som jag dedikerat mycket tid för att göra till duktiga fighters. Jag har fått se vilsna, unga tonåringar med dåligt självförtroende växa som kampsportare och individer till självsäkra och högpresterande personer. Samtidigt måste jag satsa på mig själv. Min kampsportsresa började i Båstad 2014 och sedan 2015 har jag både tränat och varit tränare i Halmstad. Även om jag nu lämnar över ansvaret för nästkommande generationer kommer jag alltid vara en del av Halmstad och Halmstad kommer vara en del av mig. Wolf Fight Promotion planerar fortfarande att ha sitt säte i Sydsverige där vi tänker fortsätta fokusera våra arrangemang.

Jacobsson har kontrakt med den Bahrainbaserade organisationen BRAVE CF och vill gå åtminstone fyra matcher för organisationen under året. Den nyinflyttade Stockholmaren kommer dock inte nöja sig med det.

Jag hoppas på att kunna gå åtminstone fem matcher detta år, varav minst fyra av dem i Brave. Mitt mål med året är att utvecklas som fighter och lära mig att tävla på den högsta nivån. Jag vill få puzzelbitarna på plats och börja forma den fightern jag vill vara. Jag vill ta ett steg närmare mot att leva upp till min potential. Flyttlasset går redan fjärde januari. Dags att börja ta kampsporten på allvar. Dags att ta min fighting till nästa nivå. Håll i hatten.

24-åringen hoppas på att återvända till buren redan i februari. Då kommer BRAVE CF besöka Egypten för att anordna en gala.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av David Jacobsson | MMA (@davejacobsson)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök