Nyheter

David Jacobsson om den unika dubbelrollen – ”Jag kommer aldrig att fightas på min egen gala igen”

David Jacobsson på Bulldog Fight Night 9

I samband med gårdagens Wolf Fight Promotion 4 klev organisationens grundare in i buren för att gå match. Kimura passade på att fråga David Jacobsson om den unika dubbelrollen.

David Jacobsson – ”En jäkla psykisk utmaning”

Galan ägde rum på Halmstad Arena och Jacobsson ställdes mot Bulgariens Veselin Dimitrov i samband med eventets huvudmatch. Det sistnämnda lyckades ta ner Jacobsson två gånger via kast. I samband med den sista nedtagningen gick Jacobsson för en heel hook och Dimitrov tvingades klappa. Welterviktaren delade med sig av sina tanka angående matchen.

Matchen var kort och intensiv, men jag reagerade långsamt och gjorde massor av misstag. Jag rörde mig fel, slog inga raka slag som planerat utan vevade istället. Jag blev nedtagen två gången vilket kändes lite pinsamt, haha. Men det var en jäkla psykisk utmaning att fightas med en arrangörs stress.

Därefter berättade Jacobsson om dubbelrollen och att gårdagens händelse var en engångsföreteelse.

Det gick inte helt att fokusera på matchen med vetskapen av allt som måste falla på plats för ett eventet ska bli lyckat. Att sedan gå ut till en högljudd Halmstadpublik kanske påverkade nerverna också, Jag kommer aldrig att fightas på min egen gala igen. Åtminstone inte förrän jag gått i pension och vill stänga kapitlet för gott.

Kalmar står näst på tur för Wolf Fight Promotion

Nästa Wolf Fight Promotion-gala kommer äga rum i Kalmar den 10 december.

Det är nervöst, spännande och pirrigt att expandera till Kalmar. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra, men vi står inför mycket arbete med planering nu för att bitarna ska falla på plats. Det kommer bli fantastiskt att ge Kalmar sin första MMA-gala någonsin. Efter Kalmar blir det Halmstad i mars (2023), sen Jönköping i maj.

För egen del hoppas Jacobsson på att återvända till buren innan året slut.

I min egna karriär ska jag försöka få in några boxningsmatcher och minst en MMA- match till detta året

Jacobsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 10-3-0.

Artikelbilden är från ett tidigare event.

Föregående artikel

Conor McGregor skickar obehagliga meddelanden till Michael Bisping

Nästa artikel

Trippelmästarinnan Nina Nikolija Milosevic om sitt nyvunna EM-guld

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök