David Jacobssons tränare Paul Akofely svarar – ”vi är redo i maj!”

Elin Sundqvist

Efter Stromanis tidigare utmaning om en rematch mot David Jacobsson kommer nu svar från Jacobssons hörna. Davids tränare Paul säger att de är redo och planerar att ta en match i maj.

David Jacobsson är matchklar och siktar på maj månad

Kimura har pratat med Davids tränare, strikingcoachen Paul Akofely som tränat David på Allstars gym i Stockholm sedan ungefär ett år tillbaka. Paul beskriver fighting som en känslosport, och bemöter kritiken från Stromanis hörna på följande vis:

Fighting är mycket känslor, och precis som han säger så kände han och vissa delar av publiken och hans teammates att de hade gjort en bra match. De avslutade starkt. Men det betyder inte att de har vunnit en match. En match är tre ronder, och man ska se varje rond och ta varje rond för sig. Därefter kommer ett domslut. Och – det här är en enig domartrio. Det här är inget split decision. Det är inte någon som är osäker på något.

Paul jämför det med en fotbollsmatch och menar att om Sverige leder med 2-0 och Polen till exempel petar in ett mål i andra halvlek, så gör inte det Polen till vinnare. Ändå tycker Paul att de gjorde en mindre bra insats den aktuella kvällen, och vet att David kan prestera bättre.

David gjorde en av sina sämre matcher sett till hela hans karriär. Ändå tog vi första och andra ronden, och vi var väldigt nära att avsluta Stromanis på submission. Han höll på att somna in när han satt fast där. Så trots att vi hade en dålig dag var vi nära att avsluta honom. Stromanis var aldrig nära att avsluta oss. Han träffade hårt, okej, det är en del av sporten. Men om han träffade så hårt, varför fullföljde han inte och gjorde ett avslut? Det här är en sport som går ut på att man ska vinna på avslut eller vinna på poäng.

”Vi vill möta Stromanis i maj”

Samtidigt som Stromanis uppgett att det inte är aktuellt för honom att ta match i maj gör sig Jacobssons team redo. Paul uppger att de har förslag från två organisationer utomlands, varav en är Oktagon och den andra en fransk organisation. Men helst skulle de se en match mot Stromanis på FCR i maj.

Jag personligen tycker att de (Örebro Fight Gym) har betett sig osportsligt. Det har de gjort vid flera av sina förluster. Jag tror att de har 0-5 nu som proffs. När Malin Hermansson förlorade mot Elin Öberg 2020 gick både Patrik (tränare vid Örebro Fight Gym) och Malin ut via sociala medier och tidningar och beklagade sig. Stromanis förlorar en match mot Abdallah Habib. Direkt efter så går de ut och vill ha rematch och beklagar sig. Stromanis förlorar, enhälligt domslut, mot David. Det var en tight match, men vi vann första och andra ronden och var nära att avsluta honom vid ett flertal tillfällen.

Paul Akofely och David Jacobsson

Paul Akofely till vänster.

Paul beskriver situationen när David gick på ett benlås i sista ronden, vilket gjorde att de förlorade position och tillät Stromanis att avsluta starkare. David, som hela tiden var ute efter att avsluta matchen, ville inte gå till domslut berättar Paul. Och Stromanis förslag om ett nytt möte i september faller inte väl ut hos Paul som menar att Örebro först efterfrågade maj, men att Davids viktnedgång sedan blev ett samtalsämne som användes på fel sätt i diskussionen.

Jag uppfattade det som att de hånade min fighter. Tränaren gick ut ganska hårt och sade att de vill ha rematch i maj, så då tar vi det i maj. Inga problem. Vi går om titeln i maj.

Jag har sagt till dem (FCR) att vi kan fightas i maj. Det är inga problem, så tystar vi den här diskussionen. Stromanis gjorde sin livs match medan vi gjorde en svagare insats. Och alla domare var helt eniga. Det här är inget split decision. Men i och med att det varit så mycket osportsligt beteende från de här så…

Vi har vunnit matchen, det ligger inte på vårat bord att vilja fightas, eller att möta honom en gång till. Vi tittar framåt. Men i och med att de har gått ut och klagat i alla medier så kör vi i maj.

+4
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett