Spel och casino jämförelse

Den kompletta guiden till vadslagning i UFC

Av

kimura

19/07/2022

Förr var det så att man enbart kunde satsa på traditionella sporter, som exempelvis fotboll och ishockey, vid betting. Men i takt med att UFC har ökat i popularitet har betting inom UFC blivit allt vanligare.

Från bettingsidor online till fysiska platser över hela världen – det finns många alternativ när det kommer till UFC-odds. Men som med alla typer av vadslagning kan det vara svårt att förstå reglerna om man är nybörjare. Den här guiden hjälper dig att komma igång!

Hur hittar man rätt bettingsida?

Det första du bör göra är att hitta rätt spelsida för dig. För det första finns det två typer av spelsajter: utländska och svenska spelbolag. Sedan 2019 trädde en spellag i kraft i Sverige som innebar att alla spelsajter som marknadsför sig mot svenska spelare måste ha en svensk spellicens. Men det är fortfarande möjligt att hitta spelsajter med utländsk spellicens.

I Sverige finns det 65 spelbolag som erbjuder kommersiellt vadhållning eller spel för pengar online. Svenska spelsajter brukar vara att föredra eftersom de följer de strikta regler som vi har i vårt land. I synnerhet när det gäller att motverka spelproblem och att upprätthålla en hög säkerhetsnivå. Vidare har dessa sajter ett större utbud av svenska, lokala UFC-matcher och erbjuder bekväma betalningsmetoder som exempelvis Trustly. Här kan du hitta en lista över bettingsajter med Trustly som betalningsmetod.

Förstå grundreglerna i vadslagning

Det är viktigt att förstå reglerna när det kommer till betting. Först och främst kan oddsen, alltså hur mycket spelsajten kommer att multiplicera din insättning om du vinner, variera mellan spelbolaget. 

Oddsen baseras på spelbolagets uppskattning av hur troligt resultatet blir i matchen. Ju högre odds, desto mer riskabelt spel. Oddsen skrivs vanligtvis i decimalform som exempelvis 2.0. I det här exemplet betyder det att du vinner dubbla insatsen.

Dessutom finns det flera sätt att satsa på inom MMA- matcher och olika variable som kan justeras för att passa alla typer spelstrategier.

Några vanliga exempel är:

 • Matchvinnare – Den vanligaste spelvarianten inom betting är att avgöra om fightern vinner hela matchen oavsett om det är genom ett avgörande, knockout eller annat resultat.
 • Rondspel – Du kan satsa på vilken omgång beslutet kommer att ske i.
 • Singlar – Du satsar på ett enda spel i en match.
 • Dubblar – Du satsar, eller till och med kombinerar spel för att öka oddsen. Ju fler spel du kombinerar, desto högre odds får du.
 • Livespel – Vissa spelbolag erbjuder även vadslagning live. Det innebär att du kan följa spelet och anpassa dina odds efter hur matchen går.

  Viktig regel för nybörjare

  Den viktigaste regeln inom betting är att aldrig satsa det du inte har råd att förlora. Detta är en sund princip, och en som bör följas av alla spelare. När du lägger ett vad, kom alltid ihåg att du riskerar pengar – så var väl försatt i spelreglerna, samt fighters styrkor och svagheter.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök