Okategoriserad

Den siste att besegra Floyd Mayweather – så lever han idag

Floyd Mayweather är känd för sina otroliga framgångar inom boxning, där ibland ett rent matchfacit med en ännu intakt nolla. Som amatör såg det dock annorlunda ut och den siste att besegra ”Money” lever idag ett radikalt annorlunda liv från det av Floyd.

Han besegrade Floyd Mayweather

Med 50 vinster av 50 möjliga nådde Floyd Mayweather en framgång få kommit i närheten av som proffsboxare. Under karriären lyckades han kamma hem segrar mot 16 världsmästare. Bland dessa var legendarer som Manny Pacquiao och Saul ”Canelo” Alvarez.

Hans senaste förlust kom på 90-talet, på 1996 års OS. Som 19-åring blev han utslagen ur turneringen när han klev in i ringen för att möta Bulgariens Serafim Todorov. Todorov, som då var 27 år gammal, var den mer skärpte av dom två. Något som visades på domslutet som avancerade honom till final.

Todorov lyckades under sin karriär ta hem tre raka guld i VM och EM samt ett OS-silver. Men hans karriär tog aldrig riktigt fart efter det.

Vad hände sen?

Todorov tackade efter OS 96 nej till ett gäng promoters från USA. Därefter försökte han representera Turkiet i Amatör-VM, detta då han inte tyckte sig få tillräckligt stöd från hemlandet. Bulgariens boxningsförbund satte dock stopp för detta, som i sin tur ledde honom till att lägga handskarna på hyllan 2003.

Det skulle bli det sista vi såg av honom på många år. Efter år i skymundan gjorde han en comeback 2015, då 46 år fyllda. Det slutade med en vinst, men matchen i sig blev inte det huvudsakliga fokuset. Istället hamnade uppmärksamheten på Todorovs privatliv, som då ska ha finansierats av en pension på cirka 4 482 kr i månaden.

Todorov reflekterar över karriären

Reflekterandes över karriären och hur det gick för bland annat Mayweather kunde han stolt blicka tillbaka.

My experience was much stronger. I beat all the Russians, all the Cubans, some Americans, Germans, Olympic champions.

I was making fun of them in the ring. British, French – I beat them all. I was very smart. I was a very beautiful and attractive fighter to watch. You must be an artist in the ring. I was an artist.

Mötet med Mayweather ansåg han inte som en större utmaning än någon annan.

It was just like any other fight, to be honest – I had beaten much stronger fighters.

Men han medger att saker och ting inte alltid gick som han tänkt sig. Återkomsten var långt ifrån det han hoppats.

I wanted to hope that things here could get better. It was stupid. I came back and I found hell.

Under sin tid från sporten berättade han att han jobbat som lastbilschaufför, för en mataffär samt korvfabrik. Idag lever han i en lägenhet tillsammans med fru, son och svärdotter.

Föregående artikel

Eddie Hearn vill jobba med Francis Ngannou – föreslår match mot Anthony Joshua

Nästa artikel

Aljamain Sterling bjuder in Raul Rosas Jr. att träna med honom

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök