Okategoriserad

Devin Haney går till domslut mot Regis Prograis

Devin Haney

Det var fullkomlig dominans när Devin Haney plockade hem segern och i sin tur ett bälte när han tog sig an Regis Prograis.

Devin Haney vs. Regis Prograis

Rond 1

Matchens första rond såg Prograis sikta in sig på Haneys kropp, medans den sistnämnde istället jobbade på utsidan med en snärtig jabb. De två hamnade i en fin slagserie där Prograis till en början klippte Haney i steget, följt av en smäll i kroppen men inte utan att Haney svarade upp med en fin träff. Jämn första rond.

Rond 2

Återigen var det tydligt var Prograis fokus låg. Han fortsatte hitta in med precisa kroppslag medans Haney varsamt jobbade sig in med kontring. Prograis fick i början av ronden in en fin kombo, två slag mot kroppen följt av en höger i huvudet. Haney kom in i matchen bättre och lyckades bland annat hitta in med en fin uppercut. Mot slutet föll Progreis till mattan, men inte av ett slag utan en knuff. Det räknades inte som en knockdown.

Rond 3

Prograis öppnade ronden med en överhandshöger, den satt inte rent men hade kraft bakom sig. Haney lyckades dock sätta sin prägel med matchens första knockdown. Det var en rak höger som satte Prograis i mattan. Han kom snabbt upp på benen, till synes opåverkad. Därefter dikterade Haney ronden. Han fick in en vänster som tvingade Prograis till clinch. Avslutade med en kort vänsterkrok av Haney.

Rond 4

Haney började bli mer och mer aggressiv. Gick hårt med jabben, pumpade och gick sedan mot kroppen. Fin boxning på uppvisning. Prograis försökte hitta tillbaka med sina kroppslag, men med blandat resultat. Haney fick in en ren ett-tvåa och avslutade ronden med att få hål på Prograis guard med hjälp av några hårda vänsterkrokar.

Rond 5

Prograis öppnade rond fem på framfoten. Försökte bryta samman Haneys fina distanskontroll. Han lyckades delvis men inte utan att ta en del stryk själv. Haney var nu den som fokuserade på kroppen. Han hittade bland annat in med en fin kombination där han började lågt men slutade högt. Därefter var det återigen Haney som höll i taktpinnen. Med fina kontringar och snabba slag kunde han ta hem ännu en rond.

Rond 6

Haney började ronden med en uppercut, inte helt ren men effektiv ändå. Därefter tog han helt över och lyckades få Prograis skakad. Haney började med öka tempo, men visade sedan på en återhållsamhet när han istället höll sitt avstånd och säkrade ännu en rond.

Rond 7

Grafik avslöjade att Prograis enbart prickat med 10% av sina slag. Haney hade en desto bättre siffra, med 30% landade av sina. Haney tog som en paus rond 7. Höll tillbaka men med det ständiga hotet av kontring. Prograis lyckades hitta in i kroppen några gånger.

Rond 8

Rond 8 började inte bra för Prograis. Domaren gick över till hans hörna för att försäkra sig om att fightern fortfarande var med i matchen. Till en början såg hans aning ut att bli befogad. Haney fick in en fin ett-tvåa. Men därefter kunde Prograis öppna upp för lite slag efter en stum jabb. Haney hade övertaget, men Prograis gjorde en klart bättre rond. Bland annat kunde han växla lite slag mot kroppen mot rondens slut.

Rond 9

Prograis började med ett fint slag mot kroppen, hans bästa på länge. Matchen stoppades tillfälligt då Haneys skor verkar ha gått sönder. Haney hittade tillbaka till sin lugna rytm och kunde dubbla jabben för att sedan sätta upp för tyngre slag. Ännu en gång fick han Prograis skakad, men likt senast var han inte ivrig att följa upp, utan höll sin distans.

Rond 10

Prograis hörna verkade villiga att stoppa matchen. Men trots det stod båda i ringen när gonggongen gick. Ronden blev en välbehvlig dipp i tempo för Prograis. Haney hittade in med sin jabb vid några tillfällen, men även Prograis kunde få lite utbyte med en vänster. Mycket clinch präglade ronden.

Rond 11

Haney såg till att dra upp tempot igen. Höll sig undan en märkbart sliten Prograis med hjälp av fint fotarbete. Fortsatt dominans från Haney som enkelt hittade in med både kropp- och huvudslag. Prograis fick inte mycket uträttat och tog återigen mycket stryk.

Rond 12

Sista ronden och Prograis var väl medveten om sina chanser. Han gick ut och svingade. Skickade hårda slag, lyckades backa upp Haney mot repen. Fick in några träffar där men fick tillbaka några mot kroppen. I slutöndan hade han problem med att träffa rent och matchen kom till sitt slut.

Resultat

Devin Haney besegrade Regis Prograis via enhälligt domslut (120-107 x3)

Föregående artikel

VIDEO: Conor McGregor och Petr Yan i intensiv faceoff

Nästa artikel

Fullständiga resultat från nattens UFC Vegas 83

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök