980x240-ohmbet

DISKUSSION: ”Vem är den bästa brottaren i MMA?”

best wrestler in mma

Fredagsdiskussion. Vem är egentligen den bästa brottaren i MMA? Det är många i MMA-världen som har solid brottning och som gärna, och med vilja kan ta ned matchen på marken. Det är en av de mest grundläggande kunskaper att besitta om du skall lyckas gå långt i MMA. Men vem har egentligen bäst MMA-brottning? Det vill vi ta reda på i den här artikeln. Kommentera mer än gärna vår hemmasnickrade lista, har vi prickat rätt, eller vilka fighters hade ni hellre kompletterat med?

10. Frankie ”The Answer” Edgar
frankie

Frankie Edgar har tävlat i MMA sedan 2005. Han har ett MMA-facit på 22–5–1. Edgar har vunnit sina matcher på följande sätt, sju genom knockout, fyra genom submission samt elva genom domslut.

Brottningsstatistik. Edgar har försökt ta ned sina motståndare 189 gånger i UFC och lyckats 67 gånger, det ger honom en procentsats på 35% lyckade nedtagningar. Edgar har ett nedtagningsförsvar på 66%.

9. Benson ”Smooth” Henderson
UFC on FOX: Henderson v Melendez

Benson Henderson har tävlat i MMA sedan 2006. Han har ett MMA-facit på 24-8. Henderson har vunnit sina matcher på följande sätt, tre genom knockout, tio genom submission samt elva genom domslut.

Brottningsstatistik. Henderson försökte ta ned sina motståndare 114 gånger i UFC och lyckades 52 gånger, det gav honom en procentsats på 46% lyckade nedtagningar. Henderson hade ett nedtagningsförsvar på 64% i UFC.

8. Khabib ”The Eagle” Nurmagomedov
khabib

Khabib Nurmagomedov har tävlat i MMA sedan 2008. Han har ett MMA-facit på 24-0. Nurmagomedov har vunnit sina matcher på följande sätt, åtta genom knockout, åtta genom submission samt åtta genom domslut.

Brottningsstatistik. Nurmagomedov har försökt ta ned sina motståndare 81 gånger i UFC och lyckats 39 gånger, det ger honom en procentsats på 48% lyckade nedtagningar. Nurmagomedov har ett nedtagningsförsvar på 83% i UFC.

7. Matt Hughes
matt hughes

Matt Hughes har tävlat i MMA sedan 1998 och lade handskarna på hyllan 2011. Han slutade med ett MMA-facit på 45–9. Hughes vann sina matcher på följande sätt, 17 genom knockout, 18 genom submssion samt 10 genom domslut.

Brottningsstatistik. Hughes försökte ta ned sina motståndare 80 gånger i UFC och han lyckades 40 gånger, det ger honom en procentsats på 50% lyckade nedtagningar. Hughes hade ett nedtagningsförsvar på 35% i UFC.

6. Ben ”Funky” Askren
askren

Ben Askren har tävlat i MMA sedan 2009. Han är också den enda på denna lista som aldrig fått chansen att tävla i UFC. Han har ett MMA-facit på 17–0 (1). Askren har vunnit sina matcher på följande sätt, fem genom knockout, fem genom submission samt sju genom domslut.

Brottningsstatistik. Askren har i sina nio senaste matcher försökt ta ned sina motståndare 50 gånger och lyckats 26 gånger, det ger honom en procentsats på 52% lyckade nedtagningar. Utöver hans nedtagningar har han haft 54 dominanta positioner i sina nio senaste matcher.

5. Jon Fitch
jon fitch

Jon Fitch har tävlat i MMA sedan 2002. Han har ett MMA-facit på 30–7–1 (1). Fitch har vunnit sina matcher på följande sätt, fem genom knockout, sex genom submission samt 19 genom domslut.

Brottningsstatistik. Fitch försökte ta ned sina motståndare 106 gånger i UFC och lyckades 58 gånger, det ger honom en procentsats på 55% lyckade nedtagningar. Fitch hade ett nedtagningsförsvar på 56% i UFC.

4. Gleison Tibau (Janigleison Herculano Alves)
gleison tibau

Gleison Tibau har tävlat i MMA sedan 1999. Han har ett MMA-facit på 33–12. Tibau har vunnit sina matcher på följande sätt, 4 genom knockout, 13 genom submission samt 16 genom domslut.

Brottningsstatistik. Tibau har försökt ta ned sina motståndare 154 gånger i UFC och lyckats 84 gånger, det ger honom en procentsats på 55% lyckade nedtagningar. Tibau har ett nedtagningsförsvar på 92%(!) i UFC.

3. Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson
MMA: UFC Fight Night-Johnson vs Reis

Demetrious Johnson har tävlat i MMA sedan 2007. Han har ett MMA-facit på 27–2–1. Johnson har vunnit sina matcher på följande sätt, fem genom knockout, elva genom submission samt elva genom domslut.

Brottningsstatistik. Johnson har försökt ta ned sina motståndare 147 gånger i UFC och lyckats 83 gånger, det ger honom en procentsats på 56% lyckade nedtagningar. Johnson har ett nedtagningsförsvar på 65% i UFC.

2. Chael ”The American Gangster” Sonnen
chael sonnen

Chael Sonnen har tävlat i MMA sedan 1997. Han har ett MMA-facit på 30–15–1. Han har vunnit sina matcher på följande sätt, 7 genom knockout, 5 genom submission samt 18 genom domslut.

Brottningsstatistik. Sonnen försökte ta ned sina motståndare 78 gånger i UFC och lyckades 46 gånger, det ger honom en procentsats på 59% lyckade nedtagningar. Sonnen hade ett nedtagningsförsvar på 67% i UFC.

1. Georges ”Rush” St-Pierre
gsp

Nummer ett på vår lista. Georges St-Pierre har tävlat i MMA sedan 2002. Han har ett MMA-facit på 25–2. Han har vunnit sina matcher på följande sätt, åtta genom knockout, fem genom submission samt tolv genom domslut.

Brottningsstatistik. St-Pierre har försökt ta ned sina motståndare 118 gånger i UFC och lyckats 87 gånger, det ger honom en procentsats på 74% lyckade nedtagningar. St-Pierre har ett nedtagningsförsvar på 84% i UFC.

DISKUSSION. Vem anser ni är den bästa brottaren i MMA? Argumentera gärna er sak i kommentarsfältet nedan.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Vem är den bästa brottaren i MMA?

View Results

Loading ... Loading ...

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • KallesPappa

  Conor Mcgregor

 • Saint Cajetan

  DC

 • James Greg

  Daniel Cormier eller Henry Cejudo. Ingen av dem var med i er topplista. LUL!

 • Recoba

  Hur kan inte DC va med på listan?

 • Stefan

  Kul att ni tar med Tibau, han brukar glömmas bort, hans dubbellegs mot Josh Neer är fortfarande bland de vackraste. Men DC borde vara med på listan och Josh Koscheck dubbelleg i sin prime var helt bisarr.

 • Jesper

  I min bok är DC nummer 1. Att han inte ens platsar i denna lista kan jag personligen tycka är, märkligt.

  • Pungkulan

   Oerhört märkligt. Kan ej fatta det.

  • John

   Instämmer

 • Tjackman Bülow

  Bajentomten eftersom han brottades med dåligt omdöme hela livet.

 • Pungkulan

  Var är Daniel Cormier? wtf ? Han e ju pound for pound bästa brottaren. Han kastade upp Josh Barnett i luften som om han vore en 12 årig ficktjuv lmao

  • Ashkan De Lavar

   Samma sak gjorde han mot randy couture.

   • SkönJävel

    Även Dan Henderson fick åka på ett par flygturer.

    • Pungkulan

     Vår kära Alexander tog också en resa söderut med Apollo Cormier…

    • Calle Kronisk

     ja fy fan, det var obehagligt att se.

   • Hoobabalooba

    Och även våran alex!

   • Robert Kvarnfjärd

    Cormier o Couture har inte mött varandra i MMA.

  • SGE

   Plockade upp Dan Henderson som om Hendo vore en bebis.

   Men Jon Jones är min kandidat. Brottade till och med ut Cormier.

   • BKaRussel

    Ja, även Chael Sonnen blev bortbrottad av Jones.

    • SGE

     Väldigt enkelt ska sägas. Jones är ”a freak of nature” som det heter på engelska. Vidhåller att han har bäst brottning i MMA.

 • Krille Krokodil

  Yoel Romero tar ner vem som helst i UFC oavsett viktklass. Er lista känns skum. Cejudo är ju skaplig också.

  • Coyote

   Inte whittaker med ett dåligt knä

 • Ashkan De Lavar

  Demetrious Johnson, tidernas mest kompletta mma fighter. Vem kan förneka det egentligen..

 • jari edvardson

  vet ej.!!!

 • Richierichierich

  Khabib. Löjligt dominant.

 • Pancho Villa

  Kul artikel med intressant frågeställning!

  Lite knepigt att avgöra vem som är den bäste brottaren. Det som bedöms torde vara vem som är mest effektiv i sin mma-brottning – dvs vem som får mest uträttat i buren.

  Då skulle man kunna lägga in följande tre delar i begreppet – effektiv mma-brottning:
  - nedtagningar
  - toppkontroll
  - nedtagningsförsvar

  Vissa fighters har grymma nedtagningar men är inte lika bra på att behålla toppkontroll. Några har lite sämre nedtagningar men grym kontroll.
  Sen finns det ju en del fighters som är helt omöjliga att ta ner.

  Yoel Romero tex är mycket svår att hålla nere på mattan men han har inte lika effektiv toppkontroll. – Jag vet att Yoel inte är med på listan. Han är dock ett bra exempel på en fantastisk brottare som inte är så effektiv i implementeringen av sin brottning inom mma.

  Jämför med tex Demetrius Johnson (bortse från viktskillnad) som bara är en ”okej brottare” – men som har mycket bra tkd-defense, tar ner alla sina motståndare och även etablerar toppkontroll.

  Om man väger samman de tre kriterier som angavs ovan så lutar det, för min del, nog åt GSP, DJ och Khabib.

  • Coyote

   Ah precis, finns ju många fighters som är otroligt meriterade som brottare, men inte har lika vass MMA-brottning.

   GSP t ex är väl inte brottare i grunden, men hade ändå inga problem med att ta ner och kontrollera killar som Koschchchchcheck och Jon Fitch

  • Erik

   Varför ska du alltid skriva så jävla klockrent? Irriterande!

  • Calle Kronisk

   Vore kul att höra din åsikt om vad du tycker om Karelin, han har faktiskt gått en mma-match och jag har gjort en liten ”kul vid sidan av topic”

   Sen om du inte har åldern inne för att bedöma hans brottning och sätta det i perspektiv så är det förståeligt.

   • Pancho Villa

    Tjena!

    Jo jag minns Karelin. Fantastisk brottare. Tre OS-guld säger det mesta. Han var ju stark som en oxe och skulle nog enbart på sin fysik kunna göra livet surt för en del tungviktare i mma.

    Den enda mma-match jag har sett med Karelin är ju inte direkt imponerande men jag får känslan av att matchen var mer av ett japanskt superfight-spektakel än en legit mma-fight. Karelin ser åtminstone inte ut att ha tränat vare sig slag eller sparkar (eller lås) inför fighten.

    Men om vi leker med tanken på hur det skulle ha sett ut om han hade tränat slag och sparkar några år så skulle det såklart ha sett annorlunda ut. Mycket svårt att spekulera kring hur bra han hade lyckats som mma-fighter. Framför allt på senare tid har nivån på mma blivit så pass hög att det är mycket svårt att klara sig som expert på enbart en stil. Man måste vara hyfsat bra även inom övriga moment för att klara sig. Åtminstone om man ska kunna närma sig, eller slå sig in i, toppen.

    Beträffande Karelins brottning så är jag inte tillräckligt insatt i brottning för att kunna bedöma hur den skulle låta sig överföras till mma.

    Min personliga uppfattning är dessutom att amerikansk fristilsbrottning (collegebrottning) lämpar sig lite bättre för mma än grekisk romersk stil. Randy Couture var förvisso en framgångsrik grekisk-romersk brottare men det finns betydligt fler framgångsrika fd fristilsbrottare.

    Ja, det är mina funderingar kring Karelin. Att Karelin var en otroligt bra brottare det kan jag dock säga med säkerhet.

    Fridens

    • Ric _Ohet

     Gillar dina insiktfulla inlägg, det vet du men du har fel på en punkt, ”mycket svårt att klara sig som expert på enbart en stil, en (ETT ) disciplin. Även idag som världens bästa fighters (I UFC Promotions) klarar sig många på sina ”signature moves”

     Jag är väl old school men ett exempel, ta in detta – en idiot som Rousimar Palhares? ALLA visste vad hans skulle göra. Ett exempel till, ALLA visste vad Rousey skulle göra men?…

     Beträffande Karelins brottning kanske du inte vet så mycket mer en att Karelin var GUD (och jag gillar inte ens brottning, inte då, inte nu) MEN han var världens främsta atlet under minst 10 års tid

     • SkönJävel

      Men hur länge höll de, om vi pratar långsiktigt? Fram tills de mötte en mötte en motståndare som var väldig kapabel all around.

     • Pancho Villa

      Jo, du har en poäng i att många av dagens fighters fortfarande är hyfsat specialiserade och har några moves som de återkommer till gång på gång.

      Men min poäng var nog snarare att man måste komplettera med kunskaper inom andra delar av mma än den man är specialiserad inom.

      Rousey var dominant mycket tack vare sin stabila grappling. Men kvinnlig mma hade för 3-5 år sedan inte kommit riktigt lika långt i sin utveckling. Det har hänt ganska mycket på kort tid inom kvinnlig mma. Så det var lite enklare för Ronda att dominera med ett begränsat skill set.

      När det gäller Palhares så kan jag inte annat än instämma i att det var märkligt hur han kunde vinna gång på gång på sina otäcka heel hooks. Han är verkligen en specialist. Men sen så försvann han ju från ufc för några år sedan.

      Ett aktuellt exempel är Demian Maia. Han är en otrolig grappler med högst medioker stan up. Han har onekligen klarat sig bra på sin grappling-expertis.
      Men är en av mycket få kvarvarande ”experter” i ufc. Fenomenet är ovanligare idag.

      För 10-15 år sedan var det mycket mer vanligt förekommande att fighters var grymma på en aspekt av mma och ganska dåliga inom alla andra delar. Idag måste du (om du inte heter Demian Maia) ha ganska goda kunskaper inom flera delar av mma.

      Jag menar inte att man måste vara grym inom samtliga delar av mma utan att man måste ha stabila kunskaper inom samtliga delar av sporten. Har du någon tydlig lucka i ditt game så finns det alltför många wellrounded fighters som kan utnyttja detta.

      Berättande Karolina så instämmer jag till fullo!

      Fridens

     • Styrbjörn

      Håller med varenda ord. Tänkte svara Rickys inlägg men såg precis att du skrev allt jag tänkte säga. Kolla bara på de som har varit riktigt framgångsfulla i MMA, de flesta har en hyffsat well-rounded stil och har ändå inkorporerat allt i sitt game ordentligt.

     • Erik

      Visst är det irriterande att han alltid tar orden ur munnen på en? Han borde bannas!

     • jonzyjonzy

      Karelin var ett unikum, men fysiken och brottningen skedde inte helt utan hjälpmedel. Ingen USSSR idrottare var sas inte roidad till tänderna.

      https://youtu.be/P2FCBIpKCdI

    • Erik

     Karelin var ett fysiskt fenomen som världen aldrig skådat, varken tidigare eller senare. Jag är övertygad om att han kunde dominerat i dagens MMA med några års träning, i sin prime då såklart. Ingen kommer i närheten av hans fysik, inte ens Lessnar eller Overeem under sin mest dopade period. Jag tror helt enkelt han hade varit för stor, stark, snabb, explosiv. Han hade bara behövt en

 • jari edvardson

  fresten ren brottning är väl ingen av dessa nån hävert på.
  tror inte nån klarar dubbel mollbergare med skruv.

 • Ola

  Varför är det bara en massa småttingar på listan?

  Vad sägs om jones, DC och Cain?

  Benson Henderson försöker ofta men misslyckas med att ta ner bra brottare t.o.m..

  • ConorMcGregor13

   Weidman, Chad Mendes, King MO

 • Styrbjörn

  Statistiken säger ju bara en viss del dock. Vill man ha ett tydligare resultat så får man kolla på statistiken på deras motståndare. Exempelvis om Fighter A har 60% lyckade nedtagningar i sina 10 matcher men har mött killar som har ett grymt nedtagningsförsvar så säger det mer än Fighter B som har 80% lyckade nedtagningar i sina 10 matcher men mot motståndare som har ett sämre nedtagningsförsvar.

  Det är kvalitativt, inte bara kvantitativt.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  DC borde vara med.

 • Holythe83

  Var är Jake shields?

  • Bongo

   Jake shields är ingen brottare, däremot en av de skickligaste grapplers som stigit in i oktagonen..

   • Ric _Ohet

    second that

    • Hakan

     Brottning och grappling är det samma

     • Ric _Ohet

      Var det ett svar eller en fråga? De är inte samma sak men är nära besläktade med varandra.

     • Hakan

      Brottning är grappling, Bjj är grappling, judo är grappling. Muay thai, Boksning är striking

     • Ric _Ohet

      Oki, så i denna diskussion ”världens bästa brottare” där frågeställaren yttryckligen pratar BROTTNING, vad har judo eller BJJ med detta att göra? Frågeställaren pratar inte grappling

      Jag förstår att du är en besserwisser precis som jag är, men jag håller mej iallafall till relevans

 • Ric _Ohet

  Ska man gå på den där ganska värdelösa statistiken från ufc.com är ju Chad Mendes överlägsen alla dessa herrar GÖR OM GÖR RÄTT:

  https://uploads.disquscdn.com/images/d46505773caa50d99cd749c2c3c3e5152275d20e2af4b218435e58c0ec10693b.jpg

  Annars står mina pengar på Khabib eller Ben av de som finns med. Sätt till ren överlägsenhet Ben men sätt till motståndet de haft går de på jämnt skägg. De är även före DC på min lista

 • Mike

  Woodley har en rätt hyfsad tdd han med, känns som han har brottningen även om den inte används så mycket senaste tiden.

 • John

  Saknar Cormier. Kanske de bästa av alla!

 • Ric _Ohet

  Min lista

  1= Ben Askren för han har en sån jäkla toppkontroll och är en utmärglad brottare
  2= Khabib Nurmagomedov samma som för Ben men inte riktigt den sista gnuttan umph
  3= Cain Velasquez, före DC eftersom han är helt enkelt är bättre mma-brottare
  4= DC han har gjort en hel del snygga flygturer tx för våran egna Alex
  5= GSP mer av en allround fighter en någon som har brottningen som grundpelare

  bubblare Jose Aldo and you fukkers know its true ^_^

  https://uploads.disquscdn.com/images/4071a506c50b16b829a31de7d76e1695d29f1bb52feed727ebe1301b0cc78e9a.jpg

  bubblare II Chad Mendes av de skälen jag gav i min förra kommentar med bildbevis ^^

 • jari edvardson

  om brasilian jiujitsu räknas så var och är min favourite royce gracie,,han skulle kunnat ha utmanat i alla viktklasser 50-120 kg utan rondvila. ,, han vägde ca 75 kg.

  • Ric _Ohet

   Tror inte det räknas men det kan vara ett framtida diskussionsämne

 • Calle Kronisk

  Aleksandr Karelin faktiskt har gått en mma-match och blir då inkluderad i denna frågeställning, svaret är då så uppenbart att jag får svettringar på min fina märkes t-shirt som jag beställt från wish.

 • Calle Kronisk

  Aleksandr Karelin, givetvis! Om någon är obekant med ”lyftkranen från Sibirien” så är wiki din vän. Hans mma-match var givetvis ett jippo (lite som Conor´s matcher) men statistiskt så har han gått en match och ska inkluderas här och är den givna vinnaren.

  • Calle Kronisk

   Jag var lite för het på avtryckaren, så min röst gick till Khabib i frågeformuläret. Förlåt Mr Karelin.

  • Ric _Ohet

   Haha tänka sig att se honom i UFC, vilket hjärnspöke för alla andra….

   • Calle Kronisk

    Ja, han var överjordisk i sin prime som varade 12 år som obesegrad.

    • Ric _Ohet

     Han skulle nog även idag även om han voro död? slå sig in på top 10 listan i tungvikten. Vilket monster!

     • Calle Kronisk

      Ja för fan, vilken ranking har Lesnar? Inget ont om Lesnar som atlet och fysmonster, men det är ingen Karelin när det kommer till skolning. Sen är det ju såklart alltid kul att leka med ”han mot han i sin prime”

      Men jag tror som du, att med några månaders basic mma-träning, skulle slå sig in på topp tio. Tvätta bort värsta brottar-stansen med hakan inom räckvidd för en k.o och lite distansträning så ä det klart. När han får tag på sin motståndare så hamnar det på marken och det blir choke oavsett om han kramar hals, nacke, midja, lår, eller vad.

     • Erik

      Ny sub: thigh choke!

     • Calle Kronisk

      Jag såg ett klipp när en tiometers anakonda skröt i media om hur lätt hans markgame skulle överstiga Karelins.

      Mins inte exakta citat nu, men det var mycket snack om ”vill du kramas, jag är här homeboy”

      Minns jag sett matchen, men finner fan inte klippet, och kan inte googla fram utgången av matchen heller :( men jag tror Karelin vann.

     • Ric _Ohet

      Hans långa karriär som best of the best gör att hans blick och tekniska överlägsenhet kommer bestå även idag. Men lite hård konditionsträning, TTD och coaching ala ”Jackson Wink MMA Academy” stuket även om jag tycker Dana White hade rätt på den punkten – De Är Faan Sport-Killers för MMA. DÅ har han lätt chansen att vara topp 10. No Problem.

      Karelin vs Lesnar? phfhhh mord!!

     • Calle Kronisk

      Sen har han väl en grundkondition från helvetes mörkaste avgrunder, dom sprang med timmerstockar på axlarna som vägde ett ton styck genom en halvmeters snö, kilometer efter kilometer. Så där är han nog snabbt tillbaka.

     • jari edvardson

      slutsatsen är väl att ufc inte har de bästa brottarna,,,dom finns väl i ryssland och de gamla sovietstaterna ,kaz uzb ,georgien mfl

    • Holythe83

     inte för att vara sådan men bröt inte Johansson hans svit när vann guld?

     • Robert Kvarnfjärd

      Jag har för mig att jag läst att karelin tyckte att Johansson va bäst efter honom själv. Därför va han typ ”mer på tårna/koncentrerad” när han mötte Johansson.. Jag har för mig att Johanson aldrig lyckades knipa nån poäng (eller kanske max 1 poäng) mot honom under hela sin karriär..
      Han som till slut lyckades vinna över Karelin (i OS??) var amerikan (Sanders typ??).
      Rätta mig gärna grabbar! :-)

     • Erik

      Blev också förvånad an Holythe83s kommentar. Däremot har jag för mig att Johansson var den första på typ 10 år som lyckades ta poäng av honom.

     • Holythe83

      Jag vet att det var en amerikan som bröt hans svit men jag trodde den börja efter förlusten i det OS Johansson vann… e dock inte säker på om karelin losa mot Johansson lr någon annan i det OS.

     • Calle Kronisk

      Nä, han tog inte en poäng på alla matcher de möttes.

  • Erik

   Tack för klippet, hade ingen aning om att han gått match i MMA! Men om någon här inte vet vem han är så bör man skämmas och ägna närmaste timmen åt youtube och Wikipedia.

   • Calle Kronisk

    Ja, jag satt och lekte med tanken för något år sedan ”tänk om Karelin” gått mma-match, och mycket riktigt. Tyvärr var väl han nog för restriktivt hållen av ryska förbundet för att ge sig ut på något större mma-äventyr.

 • Erik

  Chael Sonnen näst bästa brottaren i MMA? Vilket skämt.

  • Calle Kronisk

   Har du nallat på t-spriten. Sonnen är åtta, med två röster och 1% av rösterna. Erik, skäms på dig.

   Redigerar här, och låter min första kommentar stå kvar. Du har rätt, jag läste bara folkets röst, inte själva artikeln. Kan du förlåta mig?

   • Erik

    Haha uppröstar dig pga ursäkten, tänkte först skriva nåt spydigt ;-)

    • Styrbjörn

     Krävs en stor man att motstå frestelsen att sätta någon på pottkanten när man blir serverad ett ypperligt tillfälle som detta. Jag hade inte kunnat motstå. Å andra sidan är det Calle det gäller så då hade jag nog stått emot, jag är lite svag för honom.

 • jari edvardson

  om mån har lyckats på ett försök,,blir han då 100 procent vinnare,,??????

 • Ric _Ohet

  Det finns så många anledningar till varför vissa är med på denna lista medans andra inte är det. En punkt borde vara dopningsavstängningar. Doping (även borttagna tillfälligt som tx Bones) borde vara en punkt som gör att man är Exkluderad från denna diskussion.

  Gleison Tibau som blivit poppad flertalet gånger är så klart bannad, han är inte ens tillräckligt bra från början. Han tar bara upp någonannans plats i kön. Jon Fitch – dopad. Chael Sonnen – dopad.

 • Tobbe

  Jävligt svårt att säga vem som är bäst, men både DC och Cain borde ju vara med som möjliga att rösta på.

 • Reellron

  1. Khabib,
  2. GSP,
  3. Mighty Mouse,

  Ben Askren har inte mött tillräckligt bra motstånd.
  Jon Fitch blev ägd av Damian Maia..

  • Ric _Ohet

   Jag själv håller Askren högre, bara läsa i tråden varför jag sagt det jag säger. GSP var ju grym på sin tid, vart han står i dagens klimat är svårt att säga och hans game var aldrig ”brottning”. DJ ÄR inte bästa brottaren, han är en AV de bästa.

   Fitch – dopad

  • NikLuk

   Khabib har väl i ärlighetens namn inte mött så mycket bättre motstånd än vad Askren har. Askren har ju faktiskt slagit Koreshkov, Lima, Good och Hieron som alla är eller har varit bra fighters när de mötte Askren.

   • rl

    Khabib vann mot en RDA som hade en vinst streak på 5 matcher innan och efter förlusten mot khabib, det får man väl ändå säga är mer än godkänt. RDA var ett djur under den perioden. Även om MJ är en av lättviktens bästa fighters kan jag köpa att man inte använder honom som ett bevis på vilken bra grappler man är då han inte är särskilt effektiv när han blir nertagen.

    • NikLuk

     Absolut . Jag har inga problem att instämma att RDA-vinsten var imponerande.

 • Ric _Ohet

  DISKUSSION OXÅ VIKTIGT:

  Det finns flera utrikiska medborgare som talar om sina inrikiska intressen för musik, gäller oftast på sidor EJ från Sverige, även om det finns de som ärSvenskar som talar om musikintressen på MMA-sidor.

  En COOL walkout sång äger!! Gillar man MMA, vad gillar man för musik genrer då? Vad gillar man får låt?

  • Richierichierich

   Om man skulle jämföra andelen hall of fame världklassmusiker kontra MMAvärlden skulle det inte se klokt ut. 10% svenskar i viktklasserna. Jag skulle jubla om nån fattat att man kan gå ut med grabbar som Yngvie Åkesson Morgan eller Haake. etc etc Finns ju liksom inget hårdare.

   • Ric _Ohet

    Ska lyssna på vilka du sa även om jag inte vet vilka de var ^^

    • Richierichierich

     Yngvie Malmsteen, presentation överflödig, gitarristernas Conor, gör en massa bra snabbt med precision men har bara en hit. Fredrik Åkesson, gitarrist i Opeth, sjuk snubbe, gitarristernas Demetrious. Morgan Åberg, trummisarnas Royce Gracie, Tomas Haake, trummisarnas Karelin. Framtrummad som p4p bästa trummis av alla andra trummisar i trumkretsarnas, specialitet polyrytmik(flera olika rytmer samtidigt), trummar i Meshuggah. the list goes on…

 • Nicklas

  Ryan Bader, Phil Davis, Daniel Cormier, Jon Jones, Krazy Horse, Weidman, Ilir Latifi, Joel Romero,

 • Holythe83

  Gleison Thibault var extremt stor för sin viktklass. Det som imponerar mig mest med honom var hans förmåga att banta ner till sin division samt hans TDD. Hans TDD är bland det bästa jag sett speciellt utformat till oktagonen. Hans underhooks och förmåga att placera kroppsvikten rätt är enastående bra. När det gäller teknik så håller jag honom inte speciellt högt, i alla fall inte när det gäller den ofensiva brottningen då han oftast var betydligt större än sina motståndare vid fights. Då är det Cormier gjort i tungvikt betydligt mer imponerande.

 • Nyggan

  Yoel Romero

 • Filosofiskt perspektiv

  Att inte ha med D.C. gör hela artikeln helt oseriös. Sedan kan ju Cejudos frånvaro ifrågasättas. Är det praktikanter på plats?

Fler Nyheter: