UFC

Djaba Murtazaliev förlorade mot Waltteri Häkkinen i Västerås

Djaba Murtazaliev

Under lördagen ägde Fight Club Rush 16 rum i Västerås. I samband med kortets första proffsdrabbning ställdes Djaba Murtazaliev mot Waltteri Häkkinen.

Djaba Murtazaliev ställdes mot Waltteri Häkkinen

Rond 1

Murtazaliev inledde med att skicka iväg ett flygande knä, men fick inte in en bra träff. Häkkinen skickade iväg slag och sparkar på den obesegrade Murtazaliev. Den sistnämnda försökte stänga distansen och fick äta en spark på vägen in. Murtazaliev fick in ett fint slag. Häkkinen arbetade mycket med sparkar. Murtazaliev testade ännu ett hopp knä. Murtazaliev kändes mer och mer avslappnad inne i buren. Han gick för en nedtagning i slutet av ronden, men Häkkinen kunde hållla sig kvar i en stående position. Murtazaliev träffade med ett knä i motståndarens skrev och fighten drabbades. Murtazaliev fick in ytterligare slag innan matchdomaren han pausa drabbningen. Murtazaliev gick på offensiven när fighten sattes igång och fick in flera slag innan matchen gick till rondvila.

Rond 2 

Murtazaliev stod för ett intensivt tempo i samband med den andra rondens inledning. Häkkinen svarade med egna slag, men Murtazaliev träffade, till synes, hårdare. Murtazaliev blödde dock från näsan. Den sistnämnda gick för ännu en nedtagning utan önskat resultat. Murtazaliev skickade iväg en snurrarmbåge som träffade delvis. Murtazaliev träffade motståndarens skrev bed en spark och Häkkinen uppmärksammade domaren på att det var andra gången en otillåten teknik användes under fighten. Matchen drog igång efter en kort paus.

Rond 3

Murtazaliev säkrade en nedtagning via ett single leg. Häkkinen kunde dock ta sig upp utan svårigheter. Därefter fick vi lite stående striking från både utövarna, innan Häkkinen lyckades ta ner Murtazaliev till kanvasen. Häkkinen försökte ta ryggen utan att lyckas. Finländaren fick dock in en armbåge under separationen. Häkkinen höll i taktpinnen mer och mer och Murtazaliev var inte längre lika lätt på fötterna. Häkkinen gick på offensiven och avfyrade en rad obesvarade slag mot Murtazaliev. Matchdomaren hade sett tillräckligt.

Resultat

Waltteri Häkkinen besegrade Djaba Murtazaliev via TKO, rond 3

Murtazaliev står nu med ett totalt mathcfacit som lyder  1-1-0.

Föregående artikel

Liam Pitts tog hem vinsten i Västerås

Nästa artikel

”Robinson” Erik Wahrolen dominerade i Västerås

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök