Dokument: Charles “Krazy Horse” Bennett

Tim Tebras

Det här är historien om en av de mest ökända professionella fighters som någonsin fångat medial uppmärksamhet. Många är de notiser och kortare artiklar som flimrat förbi om alla galenskaper som rör denne man, eller som han själv rört sig i. Från rena tokigheter, till avskyvärda brott – men likväl även spektakulära prestationer inom MMA. Det här är historien om lättviktaren Charles “Krazy Horse” Bennett.

Charles Bennett föddes i Gainesville i norra Florida 1979 som den näst äldste sonen bland elva syskon – samtliga med olika fäder. Vid åtta års ålder flyttade han till den hälften så stora staden Ocala för att bo med sin far, sex mil söderut från Gainesville. Detta då hans mor arresterades för narkotikabrott. Även pappan var dock drogmissbrukare vid denna tid.

Mot den bakgrunden är det kanske inte så konstigt att Bennett ständigt hamnade i trubbel. Var det inte snatterier så var det slagsmål. Och så vidare. Han har själv beskrivit sig som familjens “svarta får”, vilket inte vill säga lite i en så brokig skara.

Amerikansk fotboll, droger och MMA

Charles idrottsliga talang upptäcktes tidigt och i gymnasiet spelade han för skollaget i amerikansk fotboll. Han spelade på flera olika positioner, bland annat linebacker och defensive linesman, positioner som normalt sett besätts med stora, tunga spelare. Men säg den lycka som varar. Redan under andra året kastades Bennett ut ur laget efter disciplinära problem. Kort därpå kastades han även ut ur faderns hem efter meningsskiljaktigheter. Till slut hoppade han även av gymnasiet och började försörja sig genom narkotikaförsäljning på heltid. Detta yrkesval ledde till att han vid ett par tillfällen fälldes för narkotikabrott och han avtjänade också tid i fängelse. Mellan ett par vändor bakom galler, uppsökte han en kampsportsklubb och började träna MMA. Tränarna vid klubben imponerades av ynglingens kraft och snabbhet men var bekymrade över att han fortsatt höll på med att sälja droger. Efter att Bennetts första barn fötts, blev han dock mer motiverad att ge upp den livsstilen och försörjningskanalen. Som ett steg mot ett mer “normalt” liv la han ner det mesta av knarkförsäljningen och fokuserade mer på MMA. Helt och hållet gick ändå ränderna inte ur och han fälldes fortsatt då och då för narkotikarelaterade brott.

Ett livsavgörande möte

Charles Bennett har själv sagt att en av de viktigaste händelserna i hans liv, var då han träffade Terry Trebilcock jr, grundare och ägare av MMA-organisationen King of the Cage. De kom snabbt överens om att “Krazy Horse”, som innan KOTC-debuten gått fem proffsmatcher med ett facit på 3-2, skulle skriva på för Trebilcocks då relativt nystartade organisation. Bennetts KOTC-debut skedde 2001 mot ingen mindre än Duane “Bang” Ludwig, antagligen mest känd för att ha UFC:s snabbaste knockoutseger någonsin (6 sekunder) samt nuförtiden som T.J. Dillashaws coach. Ludwig avgick med segern via submission i andra ronden. Bennett gav helt enkelt upp för att han var totalt utmattad. Det var efter denna match som Bennett insåg att det inte räcker med att ha talang för att slåss – man måste träna också, för att kunna rå på bra motståndare.

Med intensifierat fokus på såväl konditions- som nischad färdighetsträning gick det klart bättre för floridianen, som i sina kommande tio matcher under åren 2001-04 vann nio och endast förlorade en. Från 3-3 till 13-4, således. Förvisso mot blandat motstånd och under varierande organisationers flagg. När det däremot var dags för ytterligare ett kliv upp i motstånd, märktes det ganska snabbt att det fuskats en smula med jiu jitsu-träningen. De kommande fem matcherna innebar endast en seger (KO) men fyra förluster – samtliga via submission. Av nämnda fem fighter arrangerades fyra av KOTC och den femte i Pride, där Bennett mötte publikfavoriten Takanori Gomi (och förlorade via kimura i första ronden). Även fortsatt har det varit blandat och givet i karriären. Mellan 2001-2018 har den “galna hästen” gått likaledes galna 71 (!) professionella MMA-matcher, under totalt 29 (!!) olika arrangörer. Det innebär ett genomsnitt på över fyra matcher per år, varje år – i 17 år. Givet att han under den tiden också då och då suttit bakom galler, blir det verkliga antalet matcher per aktiva år, än högre.

Brottskarriär

Bennett har – i skrivande stund, kanske man bör lägga till – fällts för grova brott eller brott av normalgraden över 20 (!) gånger. Narkotikabrott. Partnermisshandel. Bedrägerier. Med mera. Till en av de grövre historierna hör när han 2013 blev förolämpad under en sparringsession i Albuquerque, New Mexico, av den före detta lokale brottningsmästaren Tyler East. Bennett lämnade gymmet utan ett ord… bara för att kort därpå återvända med ett järnrör i handen. Med röret slog han East sönder och samman. Brottaren skadade såväl knän som armbåge och revben allvarligt. Bennett dömdes sedermera för aggravated battery with grievous bodily harm, vilket ungefär motsvarar grov misshandel och grovt vållande av kroppsskada (med det senare som följd av det förra). Floridianen har också dömts för misshandel av en gravid kvinna. Trots alla dessa förseelser har Bennetts längsta sammanhängande fängelsesittning varit två och ett halvt år, en tid han satt av vid Blackwater River-fängelset i Milton i Floridas nordvästra hörn.

Konflikten med “Yxmördaren”

I samband med en Prides nyårsgala 2005 ska legendaren Wanderlei “The Axe Murderer” Silva och Krazy Horse hamnat i bråk, där Bennett hävdar att han – efter att först ha strypts ut av Wanderleis BJJ-coach Cristiano Marcello – knockat den många kilo tyngre Silva, en historia som backas upp av Matt Lindland. Den biten finns dock inte fångad på film, till skillnad från Marcellos utstrypning av Bennett. Silva däremot förnekar kategoriskt att han någonsin skulle blivit knockad av fjäderviktaren. Därefter har “galna hästen” och “yxmördaren” varit i öppen konflikt i över tio år. Och 2016 nådde dispyten ännu en kulmen, när de råkade i luven på varandra igen.

I klippet nedan (ca 3 min) kan ni se Joe Rogan och Yves Edwards prata om Krazy Horse och konflikten med Wanderlei Silva:

Smeknamn

Charles Bennett är mest känd i MMA-världen som just Krazy Horse. Men vid ett par tillfällen har fightern försökt tvätta sin image och av olika skäl gå under andra smeknamn.

2009 gjorde Bennett dock sitt första försök att gå från galning till förebild i det allmänna medvetandet. Han bejakade fortfarande sin galna sida men med mer fokus på kaos än på sinnestillstånd. In kom; “Kid Khaos”. Det varade dock inte så länge, utan Krazy Horse var snart tillbaka på banan igen. Åtminstone fram till bytet till sitt näst mest kända epitet: “Felony” (ungefär “grovt brott”). Kampsportstidningen Foot&Fist fick en intervju med den kontroversielle MMA-utövaren vid tillfället och bad honom berätta om namnbytet. Varför Felony?

Yeah… Because everyone thinks I’m crazy. Everyone thinks I’m crazy, so I figured if I come out with “Felony” and I go to speaking — and I don’t tell you I’m crazy; I don’t tell you I used to go by that name or anything — when you meet me, you won’t have that persona already embedded in your mind that I’m crazy. All you’ll know is, “Hey, this guy’s got some felonies.”

Men det handlade inte enbart om en önskan att inte dömas på förhand som galen. “Felony” ska också ses som en akronym, även om man lätt får känslan att namnet fyllts med nedan innehåll i efterhand:

“Felony” stands for “Fuck Everybody Left Offended Next Year.” That’s what “Felony” stands for. Fuck everybody left offended. And I came up with this name when I was in prison. I had to come up with my own name that I was comfortable with being called, and that’s what I came up with: “Felony.” And it stands for Fuck. Everybody. Left. Offended. Next. Year. And man… It’s fucking awesome.

Inte bara vem som helst, utan också var som helst

MMA har en diger historia av märkliga arrangörer. Allt från att i USA endast kunna hålla galor i urinvånarreservat på den tid då sporten var olaglig i stora delar av landet, till exempelvis nutidens östeuropeiska eller japanska galor med bisarra variationer av MMA. Även i Sverige har vi haft “galor” som hört till de mer märkliga arrangemangen, som exempelvis det i en villaträdgård i Avesta. Men frågan är om inte priset ändå tas av porrsajten CamSoda, som arrangerade en egen MMA-gala under våren 2018. Om “Krazy Horse” var en av kämparna på AFC 24, också marknadsfört under namnet “Camsoda Legends”? Naturligtvis. Vem hade trott något annat? Absolute Fighting Championship – eller AFC – som på papperet var arrangör av galan, var alltså den tjugonionde organisationen under vars flagg den spretige fightern gick match. Charles Bennett är bara en i raden av många MMA-fighters som går efter mottot “vem som helst” i fråga om motståndare – men mer unikt är kanske hans uppenbara “var som helst” i fråga om plats och arrangör.

Charles Bennett gick sin senaste proffsmatch i MMA så sent som i juni 2018 (förlust via submission tidigt i andra ronden) samt en bare knuckle-match i slutet av augusti samma år, där han bröt handen tidigt i matchen. I år fyller han 40 men har inga uttalade planer på att gå i pension. Klokheten i att ännu fortsätta efter det liv och den karriär Bennett haft kan ifrågasättas. Samtidigt går det knappast att förneka risken för att, som Edwards säger i det länkade klippet ovan, Charles Bennett utan MMA hade varit “den där killen som hänger utanför 7-Eleven”. Onekligen ett märkligt och i många avseenden tragiskt livsöde. Onekligen en på många sätt obehaglig person. Och, onekligen en underhållande fighter:

Källor: Crime in Sports, Foot&Fist, Sherdog, VICE, Wikipedia

+10
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj inför Covington vs Usman: 14x pengarna – få vinsten cash & omsättningsfritt

kimura

På lördag äger årets sista PPV-gala rum i Las Vegas, där vi har en “hatmatch” i welterviktsklassen mellan Colby Covington och Kamaru Usman. inför den matchen har vi på Kimura.se en superfin kampanj tillsammans med William Hill.

William Hill har boostat oddset för en TKO/KO-vinst för både Usman och Covington till hela 14x pengarna! Det innebär att om ni spelar 200kr på den fighter som ni tror kommer vinna via TKO, kommer ni kamma hem 2800kr, CASH & OMSÄTTNINGSFRITT!

TILL KAMPANJ


Gör såhär för att ta del av denna kampanj:

 1. Registrera dig för kampanjen på William Hill  via denna länk eller gröna knappen nedan.
 2. Gör en insättning på minst 200kr
 3. Lägg ett spel på 200kr på antingen Usman  (använd bonuskoden: usman14) eller Covington (använd bonuskoden: covington14)
 4. KLART!
 5.  Vinner ni på ert spel så får ni vinsten HELT UTAN OMSÄTTNINGSKRAV.
 • OBS! Endast länkarna via denna sida gäller för kampanjen. Om länken inte funkar, stäng av ADBLOCKER!

TILL KAMPANJ


Villkor:

 • Kampanjen gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Minsta summa för att ta del av kampanjen är 200kr
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • William Hills allmänna regler och villkor för kampanjen gäller
 • Kampanjerna ersätter den ordinarie välkomstbonusen
Läs mer
-19
Dana Sad
Dana Happy

Svenska MMA-Ligan 2019: Kaisho Battle 19 (Live kl 12:55)

Jaser Davari

Kimuras storsatsning på Svenska MMA-Ligan fortsätter, denna gång med årets sista gala.

Årets sista gala från svenska MMA-Ligan går av stapel idag (lördagen den 14 december). Helsingborg har fått äran att arrangera ännu en gång och galan går under namnet Kaisho Battle 19 . Vi på Kimura.se sänder i vanlig ordning galan i dess helhet. Ni ser matchkortet för galan nedan och i klippet ovan kan ni ta del av hela sändningen live med start 12.55.

 

MMA KLASS-C

-65.8 kg

– Anas Obisi (Jönköping Grappling Academy) VS. Noah Hedenberg (Halmstad Kampsportsförening)

MMA KLASS-B

-61.2 kg

– Hamed Tawana (Öresund MMA Camp IF) VS. Mustafa Muhammadi (Kaisho Kampsportklubb

– Thomas Brian De La Cruz (Adrenaline Fighters) VS. Yaser Hosseini (Öresund MMA Camp IF)

– Armin Eskandari (Hilti Akademi Nord) VS. Sejman Kendic (Redline)

-65.8 kg

– Johan Ahlgren (Växjö Titans) VS. Adam Boutayab (Kaisho Kampsportklubb)

– Douglas Frank (Fit4Fight Gym) VS. Love Raask (Halmstad Kampsportsförening)

– William Frank (Fit4Fight Gym) VS. Azamat Buchayev (Karlshamn Fightcenter)

-70.3 kg

– Vera Karlsson (Adrenaline Fighters) VS. Michelle Goretti (Kaisho Kampsportklubb)

– Jonathan Nilsson (Jönköping Grappling Academy) VS. Arsen Katabov (Växjö Titans)

– Simon Söderlind (Fit4Fight Gym) VS. Khaleel Murad Haji (Redline)

– Daniel Darwiche (Fit4Fight Gym) VS. Mogtaba Rezaey (Halmstad Kampsportsförening)

– Adam Foureaux (Fit4Fight Gym) VS. Olliwer Lundström (Adrenaline Fighters)

-77.1 kg

– Simon Östling (Fit4Fight Gym) VS. Orhan Crnisanin (Redline)

– Carl Nyqvist (Fit4Fight Gym) VS. Simon Adjei (Redline)

– Albin Binaku (Adrenaline Fighters) VS. Özcan Demir (Halmstad Kampsportsförening)

– Ludwig Lindefors (East Idrottsförening) VS. Eni Begotaraj (Redline)

– Jannis Hamaili (East Idrottsförening) Mario Reboira (Halmstad Kampsportsförening)

-83.9 kg

– Mohamed Ben Haj Bechir MMA Klass-B Wissam Abdulghani
Öresund MMA Camp IF -83,9 kg Redline

-93.0 kg

– Alireza Alizade (Fit4Fight Gym) VS. Lukas Dembinskis (Karlshamn Fightcenter)

MMA KLASS-A

-57.6 kg

– Rickard Wickelgren (Adrenaline Fighters) VS. Markus Adolfsson (Gbg MMA & BJJ IF)

-70.3 kg

– Abdulbasid Saidov (Kampsportscentret LSS) VS. Daniel Kraljevic (Redline)

– Tobias Söderberg (Kampsportscentret LSS) VS. Eladio Kollgård Bravo (Hilti Akademi Nord)

-83.9 kg

– Daniel Karlsson (Fighter Centre IF) VS. Herolind Xhafolli (Redline)

-93.0 kg

– Daniel Karlsson (East Idrottsförening) VS. Robin Enontekiö (Fighter Centre IF)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones vs Stipe Miocic

Jon Jones ville möta Stipe Miocic istället för Dominick Reyes

Jonathan Damm

Nyligen stod det klart att huvudmatchen på UFC 247 kommer att stå mellan den regerande mästaren i lätt tungvikt, Jon Jones, och Dominick Reyes. Enligt Jones själv var han dock mer intresserad av att gå upp en viktklass och utmana den regerande mästaren i tungvikt, Stipe Miocic.

Det var under den presskonferens som ägde rum under fredagskvällen som Jones fick frågan om han hade några planer på att flytta upp till tungvikt efter UFC 247. Jones berättade då att det är mycket sannolikt att han faktiskt flyttar upp en viktklass.

I think it’s a very strong possibility. Absolutely. There’s always going to be someone next. I feel as though I’ve cleared the division and I’m not waiting around. I’m taking new challenges. I’m not sitting on the title. I’m not hiding from anybody. I chose Dominick because he appears to be the best out of all my contenders and I’m just ready to take over the world.

Jones berättade även att han förmodligen redan hade utmanat Miocic om det inte vore för det inplanerade tredje mötet mellan denne och Daniel Cormier.

I was trying to get a Stipe Miocic fight and I thought that maybe that would happen. But instead we have Stipe vs. ‘DC’ 3. But at the moment I was so ready to go to heavyweight and stick my hands in some of those big fellas.

UFC 247 kommer att äga rum den 8:e februari nästa år i Houston, USA. Galans huvudmatch kommer att stå mellan Jones och Reyes.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Columbus: Cody Garbrandt ryktas möta Raphael Assuncao

Jonathan Damm

Ett toppmöte i bantamvikt kan komma att äga rum på den kommande UFC-galan i Columbus i USA. Detta då den tidigare mästaren Cody Garbrandt ställs mot Raphael Assuncao. Matchen har i nuläget inte officiellt utannonserats av UFC utan bägge parter ska i nuläget enbart ha verbalt accepterat matchen, detta enligt källor till amerikanska ESPN.

Garbrandt, vars hemstat matchen kommer att gå i, står i nuläget med tre raka förluster. Två av dessa i titelmatcher mot T.J. Dillashaw och senast mot Pedro Munhoz under UFC 235. Innan förlustsviten stod Garbrandt som obesegrad med 11 segrar, mot bland annat Dominick Cruz och Thomas Almeida. I nuläget står Garbrandt med ett matchfacit på 11-3 där hela 9 av segrarna tillkommit via knockout och de övriga 2 via domslut.

Sist som Assuncao klev in i oktagonen var under UFC 241 och han förlorade då mot Cory Sandhagen. Förlusten var Assuncaos andra raka sedan efter att den första förlusten, mot Marlon Moraes, bröt en vinstsvit på 4 matcher. Sammanlagt står Assuncao i nuläget med ett matchfacit på 27-7 där 13 av vinsterna skett via domslut, 10 via submission och 4 via knockout.

UFC Columbus kommer att äga rum den 28:e mars nästa år och nedan kan ni se galans nuvarande matchkort.

 • Tungvikt: Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik
 • Bantamvikt: Cody Garbrandt vs. Raphael Assuncao
 • Läs mer
  0
  Dana Sad
  Dana Happy

  Jack Hermansson berättar att UFC vill se honom möta Darren Till

  Jonathan Damm

  Det verkar som att huvudmatchen på den kommande UFC-galan i London kan stå mellan två topprankade mellanviktare, nämligen Darren Till och Jack Hermansson. Detta enligt Hermansson själv. Tidigare pekade det mot att galans huvudmatch skulle stå mellan Till och den tidigare mästaren Robert Whittaker, detta blev dock inte av då Whittaker istället ryktades ställas mot Jared Cannonier.

  Det var i en intervju med MMAJunkie som Hermansson berättade att UFC i nuläget försöker få till en match mellan honom och Till. Han anser även att det är en match som passar honom bra.

  For me, the fight that makes sense in Europe would be Darren Till because he’s also high ranked, just as me. He’s pretty fresh in the weight class. I think the fans want to see him against a couple of more opponents. He had a great performance in his last fight with Kelvin Gastelum, so I think that’s a name that sticks out and a name that I would love to be fighting. And to be doing it in Europe, especially in his home country, I think that would be the perfect arena. We’ve been talking to the UFC and they agreed that it could be a good fight over there, so we’ll see what happens. We’re just early in the talks and hopefully we can start a process and make the fight happen.

  I sin senaste match förlorade Hermansson mot Cannonier i huvudmatchen på UFC Köpenhamn vilket han själv anser var på grund av att han var förutsägbar.

  When it got closer to the fight, the thoughts in my head were taking over where I wanted to really, really take him down. And that’s always, of course, one of the goals in my fights. But in the preparation that we did for this fight, we knew that he would prepare for that very well. So we were actually focusing a little bit more on the standup game. But I didn’t manage to execute the game plan. The standup got a little bit sloppy because I had the takedown and the ground game in my mind all the time. So I think that made it too obvious what I was going to do, and he was able to counter and take advantage of that. So I really learned something from that fight, and I think I’m going to be a little more reactive and in a more slow state of mind next fight.

  Till sist nämnde även Hermansson att han ser fram emot att möta Till och att han ser det som en intressant match.

  I have a little bit of a different stature than Gastelum, a little bit of a different style. Darren Till is a southpaw. I’ve been fighting a lot of southpaws before, so it’s going to be interesting to go back to the drawing board and apply a little bit more of those techniques against a southpaw. I think it would be an interesting fight between us. Till likes to come forward, I like to come forward – so I think it’s a good clash of styles.

  UFC London kommer att äga rum den 21:a mars nästa år i London, Storbritannien.

  Läs mer
  +3
  Dana Sad
  Dana Happy

  UFC 245 Embedded: Avsnitt 5 och 6

  Jonathan Damm

  Under natten till söndagen kommer årets sista PPV-gala, UFC 245, att äga rum. På galan bjuds vi på hela tre titelmatcher, i weltervikt, fjädervikt och kvinnors bantamvikt. Inför galan har UFC i vanlig ordning valt att visa sin populära vloggserie “Embedded” där vi får följa galans fighters inför match. I klippet ovan kan ni nu se det 5:e avsnittet och nedan kan ni se det 6:e avsnittet.

  Läs mer
  0
  Dana Sad
  Dana Happy
  UFC 249 Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson

  Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson officiell för UFC 249

  Jaser Davari

  Den efterlängtade matchen mellan två av världens bästa lättviktare är nu officiellt klar för UFC 249.

  Mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson har ryktats vara klar en längre tid nu, men under fredagsnatten bekräftade UFC att matchen blir av på UFC 249.

  Detta är den femte gången som UFC bokar upp en match mellan dessa två herrar. De tidigare fyra tillfällen har ställts in på grund av diverse skador/sjukdomar som drabbat Khabib eller Tony. Den senaste gången de var inbokade för ett möte var i april 2018, där Tony en vecka innan matchen snubblade på några el kablar och drog av sitt korsband.

  UFC 249 äger rum den 18:e april i Brooklyn, New York.

  Läs mer
  +3
  Dana Sad
  Dana Happy

  UFC 245: Kimuras läsare har talat – det här är årets jämnaste titelmatch!

  Vicktor Winquist

  UFC 245 – Usman vs Covington

  På pappret en av årets bästa galor!

  Imorgon sätts tre titlar på spel. Huvudmatchen utspelar sig i welterviktsdivisionen där Kamaru Usman försvarar sitt bälte mot den forne interimmästaren i viktklassen, Colby Covington. Galans andra titelmatch utspelar sig i  fjäderviktsdivisionen där den regerande mästaren Max Holloway ställs mot australiensaren, Alexander Volkanovski. I den tredje och sista titelmatchen möter champ champ Amanda Nunes (kvinnornas G.O.A.T) den holländska strikern, Germaine de Randamie. Det här blir Nunes femte titelförsvar i bantamviktsdivisionen.

  Svenske Daniel Teymur är back in action och jag säger som hans bror, “take care of you underwear”, här kommer handskar och ben flyga! Teymur möter Chase “The Teenage Dream” Hooper.

  Utöver de tre titelmatcherna finner vi stora namn som Urijah FaberJosé AldoMike PerryMarlon Moraes och många fler. Det är verkligen en fullspäckad gala och på pappret en av årets bästa!

  Kimuras läsare har talat

  Den regerande weltervitksmästaren vinner imorgon enligt er läsare, med endast en procent marginal! Galands största favorit är ingen överraskning, det handlar om en av de bästa kvinnorna i MMAs historia, Amanda Nunes. Hon ställs mot den forne fjäderviktsmästarinnan, Germaine de Randamie. Kolla in allas rader nedan:

  UNDERKORT – samlade röster

  VICKAN
  Neal
  Vieira
  Heinisch
  Brown
  Teymur
  Kara
  Araujo
  Soriano

  TIM
  Perry
  Vieira
  Akhmedov
  Brown
  Teymur
  Kara
  Araujo
  Soriano

  JONATHAN
  Neal
  Vieira
  Heinisch
  Brown
  Teymur
  Kara
  Araujo
  Soriano

  GUSTAF
  Neal
  Vieira
  Heinisch
  Brown
  Hooper
  Kara
  Viviane
  Soriano

  JOHAN
  Perry
  Aldana
  Heinisch
  Saunders
  Teymur
  Kara
  Eye
  Piechota

  JASER
  Neal
  Vieria
  Akhmedov
  Brown
  Teymur
  Kara
  Viviane
  Soriano

  IZABELLE
  Neal
  Viera
  Akhhmedov
  Brown
  Hooper
  Kara
  Viviane
  Soriano

  KIMURAS LÄSARE
  Perry 65%
  Vieira 58%
  Akhmedov 58%
  Brown 75%
  Teymur 70%
  Moreno 58%
  Eye 77%
  Piechota 57%

  För mer intressant statistik och info, ta en titt nedan.

  HUVUDMATCH


  Kamaru Usman

  • Vinst/förlustsvit: 14 raka vinster
  • Senaste match: Tyron Woodley
  • MMA-facit: 15-1
  • Utmärkande: 6 knockouts, 8 domslutsvinster

  VS


  Colby Covington

  • Vinst/förlustsvit: 7 raka vinster
  • Senaste match: Robbie Lawler
  • MMA-facit: 15-1
  • Utmärkande: 8 domslutsvinster, 5 submissions

  Kamaru Usman (c) vs Colby Covington

  • Kamaru Usman (c)51%
  • Colby Covington49%

  Antal röster 243

  CO-MAIN


  Max Holoway

  • Vinst/förlustsvit: 1 vinst
  • Senaste match: Frankie Edgar
  • MMA-facit: 21-4
  • Utmärkande: 10 knockouts, 9 domslutsvinster

  VS

  Alexander Volkanovski invägning
  Alexander Volkanovski

  • Vinst/förlustsvit: 17 raka vinster
  • Senaste match: José Aldo
  • MMA-facit: 20-1
  • Utmärkande: 11 knockouts, 6 domslutsvinster

  Max Holloway (c) vs Alexander Volkanovski

  • Max Holloway (c)75%
  • Alexander Volkanovski25%

  Antal röster 230

  MATCH #3


  Amanda Nunes

  • Vinst/förlustsvit: 9 raka vinster
  • Senaste match: Holly Holm
  • MMA-facit: 18-4
  • Utmärkande: 13 knockouts

  VS

  Germaine de Randamie
  Germaine de Randamie

  • Vinst/förlustsvit: 5 raka vinster
  • Senaste match: Aspen Ladd
  • MMA-facit: 9-3
  • Utmärkande: 4 knockouts (en av få som knockat en man)

  Amanda Nunes (c) vs Germaine de Randamie

  • Amanda Nunes (c)83%
  • Germaine de Randamie17%

  Antal röster 230

  MATCH #4


  Marlon Moraes

  • Vinst/förlustsvit: 1 förlust
  • Senaste match: Henry Cejudo
  • MMA-facit: 22-6-1
  • Utmärkande: 10 knockouts, 6 submissions

  VS

  Jose Aldo oktagonen
  José Aldo

  • Vinst/förlustsvit 1 förlust
  • Senaste match: Alexander Volkanovski
  • MMA-facit: 28-5
  • Utmärkande: 17 knockouts, 10 domslutsvinster

  Marlon Moraes vs José Aldo

  • Marlon Moraes67%
  • José Aldo33%

  Antal röster 230

  MATCH #5


  Petr Yan

  • Vinst/förlustsvit: 8 raka vinster
  • Senaste match: Jimmie Rivera
  • MMA-facit: 13-1
  • Utmärkande: 7 domslutsvinster, 5 knockouts

  VS

  Urijah Faber media
  Urijah Faber

  • Vinst/förlustsvit: 2 raka vinster
  • Senaste match: Ricky Simon
  • MMA-facit: 35-10
  • Utmärkande: 17 submissions, 10 knockouts

  Petr Yan vs Urijah Faber

  • Petr Yan70%
  • Urijah Faber30%

  Antal röster 224

  UNDERKORT (ESPN2)

  Geoff Neal vs. Mike Perry

  • Mike Perry65%
  • Geoff Neal35%

  Antal röster 182

  Ketlen Vieira vs. Irene Aldana

  • Ketlen Vieira58%
  • Irene Aldana42%

  Antal röster 107

  Ian Heinisch vs. Omari Akhmedov

  • Omari Akhmedov58%
  • Ian Heinisch42%

  Antal röster 114

  Matt Brown vs. Ben Saunders

  • Matt Brown75%
  • Ben Saunders25%

  Antal röster 145

  UNDERKORT (UFC Fight Pass)

  Chase Hooper vs. Daniel Teymur

  • Daniel Teymur70%
  • Chase Hooper30%

  Antal röster 173

  Brandon Moreno vs. Kai Kara-France

  • Brandon Moreno58%
  • Kai Kara-France42%

  Antal röster 106

  Jessica Eye vs. Viviane Araujo

  • Jessica Eye77%
  • Viviane Araujo23%

  Antal röster 106

  Punahele Soriano vs. Oskar Piechota

  • Oskar Piechota57%
  • Punahele Soriano43%

  Antal röster 91

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy

  Video
  UFC 245: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 01:00)

  Ralph Nordahl

  Tidigare idag vägde de tre mästarna Kamaru Usman (15-1),   Max Holloway (21-4) och Amanda Nunes (18-4) och deras respektive utmanare Colby Covington (15-1), Alexander Volkanovski (20-1) och Germaine de Randamie (9-3) in sig för helgens UFC 245.

  Klockan 01:00 är det tänkt att dessa fighters och galans övriga profiler ska väga in sig ceremoniellt för galan och genomföra sin staredowns. Ni kommer kunna se detta live i videon ovan.

  Läs mer
  -1
  Dana Sad
  Dana Happy

  Fighters reagerar på att Jose Aldo klarade gränsen för bantamvikt inför debuten

  Karl Johansson

  Den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo kommer under morgondagen under UFC 245 att göra sin debut i bantamvikt mot Marlon Moraes efter att det meddelats att han nu har klarat gränsen för viktenklassen under invägningarna.

  Ett flertal fighters inom MMA-världen har nu gått ut på Twitter för att gratulera honom., där bland andra hans forne rival Conor McGregor fanns med.

  Det här kunde man läsa:

  Fighters hade tidigare svårt att tro att Aldo skulle klara viktnedgången och vissa hade även uttryckt sin oro för hans hälsa.

  Hur tror ni att det kommer att gå för honom i matchen mot Moraes?

  Läs mer
  +3
  Dana Sad
  Dana Happy
  Conor McGregor vs Jorge Masvidal

  Conor McGregor vill ha match mot Jorge Masvidal om rematch mot Khabib inte blir av

  Karl Johansson

  Under UFC 246 den 18 januari kommer den forne dubbelmästaren Conor McGregor att återvända till oktogonen för att möta Donald Cerrone. Men redan nu tänker McGregor och hans fans på vilka matchningar som kan bli av i framtiden efter detta mötet.

  UFC:s VD Dana White har redan pratat om att en eventuell returmatch mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov kan bli av, om McGregor segrar mot Cerrone och Khabib försvarar titeln mot Tony Ferguson.

  I en intervju berättar White att en eventuell match mot BMF-mästaren Jorge Masvidal också kan bli av, även om han själv tidigare tycket att Masvidal är för stor för McGregor.

  Via ESPN:

  Conor has this idea too, that if things don’t go his way, he’ll have had a 170 [pound] fight in his pocket again, and [he’s] considering a Masvidal fight.

  I think everybody knows what I think about it. I think it’s a bad idea. But Conor gets pissed off when I say it’s a bad idea. He’s like ‘you think I can’t beat Masvidal?’ You know, that whole thing. I’m not saying you can’t beat Masvidal, anybody can beat anybody on any given day, but why? Why go after that fight when you could possibly just wait [for Nurmagomedov]… But this is the reason why Conor McGregor is so intriguing and why so many fans love to watch him fight.

  And you’ve got to love the fact that the guy is willing to fight anybody,” White continued, praising McGregor. “I’ve said this before. I’ve been in the trenches when we’re standing in the living room and fighters pull out — Conor McGregor will fight anybody.”

  Enligt White måste McGregor vinna mot Cerrone för att något utav det ovannämnda ska bli av.

  We’ll get through the Cowboy fight [first]. The level of disrespect… People forget that Cowboy has lost two in a row before and come back and gone on unbelievable runs. So let’s not count Cowboy out.

  Vem skulle ni helst vilja se McGregor möta, Khabib eller Masvidal?

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy