Dokument: Charles “Krazy Horse” Bennett

Tim Tebras

Det här är historien om en av de mest ökända professionella fighters som någonsin fångat medial uppmärksamhet. Många är de notiser och kortare artiklar som flimrat förbi om alla galenskaper som rör denne man, eller som han själv rört sig i. Från rena tokigheter, till avskyvärda brott – men likväl även spektakulära prestationer inom MMA. Det här är historien om lättviktaren Charles “Krazy Horse” Bennett.

Charles Bennett föddes i Gainesville i norra Florida 1979 som den näst äldste sonen bland elva syskon – samtliga med olika fäder. Vid åtta års ålder flyttade han till den hälften så stora staden Ocala för att bo med sin far, sex mil söderut från Gainesville. Detta då hans mor arresterades för narkotikabrott. Även pappan var dock drogmissbrukare vid denna tid.

Mot den bakgrunden är det kanske inte så konstigt att Bennett ständigt hamnade i trubbel. Var det inte snatterier så var det slagsmål. Och så vidare. Han har själv beskrivit sig som familjens “svarta får”, vilket inte vill säga lite i en så brokig skara.

Amerikansk fotboll, droger och MMA

Charles idrottsliga talang upptäcktes tidigt och i gymnasiet spelade han för skollaget i amerikansk fotboll. Han spelade på flera olika positioner, bland annat linebacker och defensive linesman, positioner som normalt sett besätts med stora, tunga spelare. Men säg den lycka som varar. Redan under andra året kastades Bennett ut ur laget efter disciplinära problem. Kort därpå kastades han även ut ur faderns hem efter meningsskiljaktigheter. Till slut hoppade han även av gymnasiet och började försörja sig genom narkotikaförsäljning på heltid. Detta yrkesval ledde till att han vid ett par tillfällen fälldes för narkotikabrott och han avtjänade också tid i fängelse. Mellan ett par vändor bakom galler, uppsökte han en kampsportsklubb och började träna MMA. Tränarna vid klubben imponerades av ynglingens kraft och snabbhet men var bekymrade över att han fortsatt höll på med att sälja droger. Efter att Bennetts första barn fötts, blev han dock mer motiverad att ge upp den livsstilen och försörjningskanalen. Som ett steg mot ett mer “normalt” liv la han ner det mesta av knarkförsäljningen och fokuserade mer på MMA. Helt och hållet gick ändå ränderna inte ur och han fälldes fortsatt då och då för narkotikarelaterade brott.

Ett livsavgörande möte

Charles Bennett har själv sagt att en av de viktigaste händelserna i hans liv, var då han träffade Terry Trebilcock jr, grundare och ägare av MMA-organisationen King of the Cage. De kom snabbt överens om att “Krazy Horse”, som innan KOTC-debuten gått fem proffsmatcher med ett facit på 3-2, skulle skriva på för Trebilcocks då relativt nystartade organisation. Bennetts KOTC-debut skedde 2001 mot ingen mindre än Duane “Bang” Ludwig, antagligen mest känd för att ha UFC:s snabbaste knockoutseger någonsin (6 sekunder) samt nuförtiden som T.J. Dillashaws coach. Ludwig avgick med segern via submission i andra ronden. Bennett gav helt enkelt upp för att han var totalt utmattad. Det var efter denna match som Bennett insåg att det inte räcker med att ha talang för att slåss – man måste träna också, för att kunna rå på bra motståndare.

Med intensifierat fokus på såväl konditions- som nischad färdighetsträning gick det klart bättre för floridianen, som i sina kommande tio matcher under åren 2001-04 vann nio och endast förlorade en. Från 3-3 till 13-4, således. Förvisso mot blandat motstånd och under varierande organisationers flagg. När det däremot var dags för ytterligare ett kliv upp i motstånd, märktes det ganska snabbt att det fuskats en smula med jiu jitsu-träningen. De kommande fem matcherna innebar endast en seger (KO) men fyra förluster – samtliga via submission. Av nämnda fem fighter arrangerades fyra av KOTC och den femte i Pride, där Bennett mötte publikfavoriten Takanori Gomi (och förlorade via kimura i första ronden). Även fortsatt har det varit blandat och givet i karriären. Mellan 2001-2018 har den “galna hästen” gått likaledes galna 71 (!) professionella MMA-matcher, under totalt 29 (!!) olika arrangörer. Det innebär ett genomsnitt på över fyra matcher per år, varje år – i 17 år. Givet att han under den tiden också då och då suttit bakom galler, blir det verkliga antalet matcher per aktiva år, än högre.

Brottskarriär

Bennett har – i skrivande stund, kanske man bör lägga till – fällts för grova brott eller brott av normalgraden över 20 (!) gånger. Narkotikabrott. Partnermisshandel. Bedrägerier. Med mera. Till en av de grövre historierna hör när han 2013 blev förolämpad under en sparringsession i Albuquerque, New Mexico, av den före detta lokale brottningsmästaren Tyler East. Bennett lämnade gymmet utan ett ord… bara för att kort därpå återvända med ett järnrör i handen. Med röret slog han East sönder och samman. Brottaren skadade såväl knän som armbåge och revben allvarligt. Bennett dömdes sedermera för aggravated battery with grievous bodily harm, vilket ungefär motsvarar grov misshandel och grovt vållande av kroppsskada (med det senare som följd av det förra). Floridianen har också dömts för misshandel av en gravid kvinna. Trots alla dessa förseelser har Bennetts längsta sammanhängande fängelsesittning varit två och ett halvt år, en tid han satt av vid Blackwater River-fängelset i Milton i Floridas nordvästra hörn.

Konflikten med “Yxmördaren”

I samband med en Prides nyårsgala 2005 ska legendaren Wanderlei “The Axe Murderer” Silva och Krazy Horse hamnat i bråk, där Bennett hävdar att han – efter att först ha strypts ut av Wanderleis BJJ-coach Cristiano Marcello – knockat den många kilo tyngre Silva, en historia som backas upp av Matt Lindland. Den biten finns dock inte fångad på film, till skillnad från Marcellos utstrypning av Bennett. Silva däremot förnekar kategoriskt att han någonsin skulle blivit knockad av fjäderviktaren. Därefter har “galna hästen” och “yxmördaren” varit i öppen konflikt i över tio år. Och 2016 nådde dispyten ännu en kulmen, när de råkade i luven på varandra igen.

I klippet nedan (ca 3 min) kan ni se Joe Rogan och Yves Edwards prata om Krazy Horse och konflikten med Wanderlei Silva:

Smeknamn

Charles Bennett är mest känd i MMA-världen som just Krazy Horse. Men vid ett par tillfällen har fightern försökt tvätta sin image och av olika skäl gå under andra smeknamn.

2009 gjorde Bennett dock sitt första försök att gå från galning till förebild i det allmänna medvetandet. Han bejakade fortfarande sin galna sida men med mer fokus på kaos än på sinnestillstånd. In kom; “Kid Khaos”. Det varade dock inte så länge, utan Krazy Horse var snart tillbaka på banan igen. Åtminstone fram till bytet till sitt näst mest kända epitet: “Felony” (ungefär “grovt brott”). Kampsportstidningen Foot&Fist fick en intervju med den kontroversielle MMA-utövaren vid tillfället och bad honom berätta om namnbytet. Varför Felony?

Yeah… Because everyone thinks I’m crazy. Everyone thinks I’m crazy, so I figured if I come out with “Felony” and I go to speaking — and I don’t tell you I’m crazy; I don’t tell you I used to go by that name or anything — when you meet me, you won’t have that persona already embedded in your mind that I’m crazy. All you’ll know is, “Hey, this guy’s got some felonies.”

Men det handlade inte enbart om en önskan att inte dömas på förhand som galen. “Felony” ska också ses som en akronym, även om man lätt får känslan att namnet fyllts med nedan innehåll i efterhand:

“Felony” stands for “Fuck Everybody Left Offended Next Year.” That’s what “Felony” stands for. Fuck everybody left offended. And I came up with this name when I was in prison. I had to come up with my own name that I was comfortable with being called, and that’s what I came up with: “Felony.” And it stands for Fuck. Everybody. Left. Offended. Next. Year. And man… It’s fucking awesome.

Inte bara vem som helst, utan också var som helst

MMA har en diger historia av märkliga arrangörer. Allt från att i USA endast kunna hålla galor i urinvånarreservat på den tid då sporten var olaglig i stora delar av landet, till exempelvis nutidens östeuropeiska eller japanska galor med bisarra variationer av MMA. Även i Sverige har vi haft “galor” som hört till de mer märkliga arrangemangen, som exempelvis det i en villaträdgård i Avesta. Men frågan är om inte priset ändå tas av porrsajten CamSoda, som arrangerade en egen MMA-gala under våren 2018. Om “Krazy Horse” var en av kämparna på AFC 24, också marknadsfört under namnet “Camsoda Legends”? Naturligtvis. Vem hade trott något annat? Absolute Fighting Championship – eller AFC – som på papperet var arrangör av galan, var alltså den tjugonionde organisationen under vars flagg den spretige fightern gick match. Charles Bennett är bara en i raden av många MMA-fighters som går efter mottot “vem som helst” i fråga om motståndare – men mer unikt är kanske hans uppenbara “var som helst” i fråga om plats och arrangör.

Charles Bennett gick sin senaste proffsmatch i MMA så sent som i juni 2018 (förlust via submission tidigt i andra ronden) samt en bare knuckle-match i slutet av augusti samma år, där han bröt handen tidigt i matchen. I år fyller han 40 men har inga uttalade planer på att gå i pension. Klokheten i att ännu fortsätta efter det liv och den karriär Bennett haft kan ifrågasättas. Samtidigt går det knappast att förneka risken för att, som Edwards säger i det länkade klippet ovan, Charles Bennett utan MMA hade varit “den där killen som hänger utanför 7-Eleven”. Onekligen ett märkligt och i många avseenden tragiskt livsöde. Onekligen en på många sätt obehaglig person. Och, onekligen en underhållande fighter:

Källor: Crime in Sports, Foot&Fist, Sherdog, VICE, Wikipedia

+10
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras
UFC 251 Fight Island Jorge Masvidal Kamaru Usman

Jorge Masvidal vs Kamaru Usman officiellt bekräftad för UFC 251

Jaser Davari

Huvudmatchen för nästa veckas UFC 251 är säkrad! Den regerande BMF-mästaren Jorge Masvidal tar sig an den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman om welterviktsbältet.

Masvidal vs Usman om welterviktsbältet

Med mindre en veckas varsel kliver ATT-fightern Jorge Masvidal in och möter mästaren Kamaru Usman på UFC 251 på Fight Island i Abu Dhabi. UFC:s VD Dana White bekräftade matchningen under söndagskvällen på Twitter.


Masvidal får denna chans efter att brassen Gilbert Burns tvingats hoppa av matchen då han insjuknat i Covid-19.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Dustin-Poirier-vs-Justin-Gaethje Khabib Nurmagomedov

Video
Dustin Poirier: Så kan Justin Gaethje besegra Khabib Nurmagomedov

Ralph Nordahl

Tidigare titelutmanaren Dustin Poirier säger att interimmäsatren Justin Gaethje besitter verktygen för att att besegra lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Poirier säger även att han inte ser sig fightas så många år ytterligare.

Den tidigare interimmästaren Poirier(26-6, 1 no-contest) har fightats mot både Gaethje och Nurmagomedov. År 2018 blev han den andre att någonsin besegra Gaethje (22-2) vilket han gjorde via TKO i fjärde ronden. I september förlorade Poirier sedan mot Nurmagomedov i titelmatchen via rear-naked-choke i fjärde ronden.

Poirier säger nu till TMZ Sports att han tror Gaethje har en bra chans att besegra mästaren i deras kommande titelmatch senare i år:

If Justin can keep his back off the fence, I believe he can out-scramble Khabib in the open. I think he’s got such a pedigree in collegiate wrestling and the open mat area is gonna be where Justin shines in the wrestling.

If Khabib gets him to the fence, I believe Justin will be in trouble. We’ll see if he sticks to the game plan – I assume that’s his game plan, stick to the middle, make Khabib wrestle in the open, and throw big punches.

Poirier tror även att han skulle ha en bättre chans att få gå sin andra titelmatch om Gaethje skulle besegra ryssen då interimmästaren senaste förlorade en match mot Poirier.

If I’m to get a title shot and Justin wins then that lines itself up more, right? It’s more a guaranteed lock for me to fight for the belt because I’m the last guy to beat him.

I’m the only guy still in the organisation to beat him, so it’s the fight that makes sense and I know he wants that fight as well.

Ni kan se intervjun med Poirier nedan:

 

Poirier blev även intervjuad av MMA Fighting där han berättade att han inte vet hur länge han har kvar som fighter då han hoppas kunna spendera mer tid med sin dotter och hoppas kunna minimera mentala men:

Like we were saying, I don’t know how many fights I have left. I still feel young, I still feel great, fresh, and I love what I do, but I do not want to continue for another five years, fighting fights like I just fought, because I don’t want to love this so much that it kills me.

I use that word lightly. Not that I’m gonna die in there, I mean that it’s gonna take something that I can’t get back. Not only from me but for the ones that I love.

I want to be there for my daughter forever. I want to be there for my wife. I don’t want to start fading away, mentally or anything like that. And I just know that’s a reality in what we do, in combat sports. I don’t beat around the bush, I know that’s a possibility and I know that what I’m doing isn’t good for myself.

Ni kan se den intervjun nedan:

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Inför UFC 251: Återupplev Petr Yan vs. Urijah Faber

Ralph Nordahl

Toppbantamviktaren Petr Yan kommer att ta sig an forne fjäderviktsdominanten Jose Aldo om den vakanta bantamviktstiteln vid nästa helgs UFC 251. Inför detta har UFC valt dela Yans senaste match mot legendaren Urijah Faber från i vintras som gratismatch.

Ni kan se denna i sin helhet ovan.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Kamaru Usman Colby Covington titelmatch

Colby Covington erbjuder sig att möta Kamaru Usman

kimura

Gilbert Burns tvingades hoppa av UFC 251 på grund av att testat positivt för COVID-19. Jorge Masvidal befinner sig just nu i samtal om att möta mästaren Kamaru Usman men flera hinder återstår innan något kan skrivas på. Nu ger sig Usmans senaste motståndare Colby “Chaos” Covington in i leken och vill hoppa in nästa helg.

UFC 251 kommer äga rum på Yas Island i Abu Dhabi den 11 juli och alle fighters måste genomgå rigorösa coronatester innan och under resan. Det är därför oerhört bråttom att hitta en ersättare. Covington säger nu till Submission Radio att han anmält sig som frivillig att fightas nästa helg:

Last night I opened up my Twitter and I’m looking at our great President’s tweets and being at Mount Rushmore and all the festivities of America’s birthday and celebrating the fourth of July. And all of a sudden, my timeline starts filling up. ‘Colby, save the day!’ and I see that dirty Dilbert has the ‘Rona. And then it only made sense to put my name in the hat.

Covington säger att han hoppas att UFC kommer acceptera erbjudandet men att diskussionerna med arbetsgivaren varit ytliga än så länge.Han tror dock inte Masvidal kommer att gå matchen istället för honom:

There’s been some small discussions – nothing concrete. And I think they’re scrambling, they’re trying to figure out what they’re gonna do. But they can’t do, they can’t put ‘Street Judas’ Masvidal out there. The guy’s had the last six months to step up to the fight, and all of a sudden on a week’s notice he wants to accept to fight? I mean, we can’t neglect the truth. Jorge doesn’t want to fight. That Shia LaBeouf-looking (expletive), he just wants to go to some Spanish island and disappear with some soap opera stars and play dodgeball. He doesn’t want to fight, he’s a clout chaser. So, give the real man what the people want to see.

Covington, som fick en käkfraktur i sin senaste match mot Usman, hoppas revanschera sig för TKO-förlusten och tror sig utklassa mästaren i denna gång:

I see me beating Marty Fakenewsman like a drum. It won’t even be competitive. The last fight, I made so many mistakes. I wasn’t at my best with the food poisoning going in. Obviously the ref, with the incompetent calls. I would have finished him in the second round with that liver kick if he didn’t call a fake nut shot. I would have finished him when he’s calling fake eye pokes, you know, the hits to the back of the head, the bad calls.

It’s not going to be competitive. I’ve made a lot of adjustments in my game. I’ve been working very hard on some little mistakes that I made in the last fight, just keeping my hands up and doing a better job of that. And this time it’s going to be completely different. He’s not gonna get in my corner audio and then have a second sense of life and be like, ‘’Oh, man, I can actually win this fight because maybe Colby’s injured.’ So, it’s going to be domination from start to finish, and I’m gonna beat his ass from pillar to post.

Tror att Usman är rädd för att brottas

Covington säger att han tror Usman var rädd för att hamna i en brottningsmatch med honom. Han säger sig nu ha slipat på en ny taktik för att blottlägga Usmans svagheter:

I learned a ton about him and had so many takeaways. He’s scared to wrestle. He does not want to get into a wrestling exchange with me because he knows happens. He’s gonna gas out, he’s not going to be able to keep that stamina, and the muscles are gonna fill up in his blood and he’s not gonna be able to strike. So, I made some big adjustments in my game that I’ve been working every single day, and that’s why I’ve been saying that I want to come out and show these adjustments. I want to show Colby ‘Chaos’ Covington 2.0. This is ‘Colby Covington Incorporated’ now, and we are officially open for business.

Covington har 15-2 i professionellt record.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Inför UFC 251: Återupplev Max Holloway vs. Brian Ortega

Ralph Nordahl

Just nu är den största inbokade matchen för nästa helgs UFC 251 returmatchen mellan fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski och Max Holloway.

Holloway dominerade tidigare i viktklassen och besegrade under slutet av 2018 Brian Ortega på ett mycket underhållande sätt. Ortega har ännu inte gått en match sedan detta. Nu har UFC valt att släppa den matchen som gratismatch. Ni kan se detta i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
brave CF

Brave CF bokar in gala i Sverige

kimura

Den Bahrainbaserade organisationen ‘Brave CF’ skulle ha anordnat en gala i Sverige den 18 april men tvingades dessvärre ställa in detta på grund av coronapandemin. Nu meddelar organisationen en gala kommer att äga rum i Stockholm trots allt.

En av de snabbast växande MMA-organisationerna i världen kommer att meddela datumet för galan och vilka matcher den kommer innehålla under de kommande veckorna. Galan i Stockholm sägs bli den tredje galan som äger rum efter coronapuppehållet efter BRAVE CF 35 och BRAVE CF 36 som äger rum i Rumänien.

Galan i april, Brave CF 37, skulle ägt rum i samarbete med AK Fighting Championship men denna gång kommer Bulldog Fight Night (BFN) agera partner i Stockholm.

Inom Brave har vi fått se svenskarna  Khamzat Chimaev (5-0-0), Guram Kutateladze (11-2-0) och Amir Albazi (12-1-0) vara framgångsrika under det föregående året. Under den inställda galan skulle vi fått se Khamzat Chimaev gå en titelmatch i superweltervikt mot mästaren Jarrah Al-Silawi.

Sverige kommer bli det 20:e landet som organisationen besöker.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jorge Masvidal vs Kamaru Usman UFC 251

Jorge Masvidal ryktas möta Kamaru Usman på UFC 251

kimura

Det ser ut som att Jorge Masvidal blir den som kliver in och räddar huvudmatchen på UFC 251. Den regerande BMF-mästaren ska vara i diskussion med UFC för en titelmatch i weltervikt mot mästaren Kamaru Usman på Fight Island.

Med en veckas varsel verkar det som att Jorge Masvidal får chansen att ersätta den sjuke Gilbert Burns. Masvidal kommer att då ta sig an den regerande welterviktsmästaren Kamaru UsmanUFC 251. Enligt ESPN-journalisten Ariel Helwani ska det pågå intensiva förhandlingar mellan UFC och Usmans respektive Masvidals team för att få till matchningen.

Båda fighters har även hintat om att matchen är i görningen via sociala medier:

Gamebred is an animal that has been bred to be game.

Might be time for the Pig to squeal.

Usman har tidigare använt sig av denna fras i hänsyn till att fightas mot just Masvidal tidigare i år.

Kamaru Usman

Usman (16-1) försvarade sitt bälte för första gången mot Colby “Chaos” Covington vid UFC 245 i december där han efter fyra ruffa ronder lyckades avsluta utmanaren i den femte via TKO. Innan detta erövrade Usman titeln mot Tyron Woodley i mars förra året som han dominerade i fem ronder och besegrade via enhälligt domslut. Dessförinnan besegrade nigerianen Rafael dos Anjos genom enhälligt domslut. Nigerianen har för närvarande en segersvit på 15 raka.

Jorge Masvidal

Masvidal (35-13) besegrade i sin tur senast Nate Diaz via TKO (Läkarstopp) om ‘BMF’-titeln i november. Masvidal var oerhört framgångsrik förra året då han dessförinnan knockat Ben Askren efter 5 sekunder och Darren Till i andra ronden. Amerikanen har nu en segersvit på tre raka efter att tidigare förlora via domslut mot Stephen Thompson (enhälligt) och Demian Maia (delat).

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson UFC Fight Island

Matchkorten för alla galor UFC Fight Island med Alexander Gustafsson, Pannie Kianzad och Jack Hermansson

kimura

Matchkorten för UFC:s fyra galor på “Fight Island”, som är Yas Island i Abu Dhabi, är satta. Tre svenskar (Alexander Gustafsson, Pannie Kianzad och Jack Hermansson) finns med på de fyra galorna.

UFC 251

Första galan som äger rum på ön är UFC 251 som äger rum den 12:e juli, där vi kommer få se hela tre titelmatcher på huvudkortet. Först en match om det vakanta bältet i bantamvikt mellan Petr Yan och Jose Aldo sedan en re-match om fjäderviktsbältet mellan Alexander Volkanovski och Max Holloway, och slutligen en titelmatch i weltervikt mellan mästaren Kamaru Usman och Gilbert Burns.

Huvudkort (Börjar 04:00 och sänds på Viaplay)

 • Kamaru Usman vs. TBA
 • Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
 • Petr Yan vs. Jose Aldo
 • Jessica Andrade vs. Rose Namajunas
 • Amanda Ribas vs. Paige VanZant

Underkort (Börjar 02:00 och sänds på Viaplay)

 • Volkan Oezdemir vs. Jiri Prochazka
 • Muslim Salikhov vs. Elizeu Zaleski dos Santos
 • Makwan Amirkhani vs. Danny Henry
 • Roman Bogatov vs. Leonardo Santos
 • Alexander Romanov vs. Marcin Tybura

Early prelims (Börjar 00:00 och sänds på Fight Pass)

 • Raulian Paiva vs. Zhalgas Zhumagulov
 • Vanessa Melo vs. Karol
 • Rosa Martin Day vs. Davey Grant

UFC on ESPN+ 30

Nästa gala äger rum tre dagar efter, det vill säga den 15:e juli där vi har ett fjäderviktsmöte mellan Calvin Kattar och Dan Ige.

Huvudkort (Börjar 00:00 och sänds på Viaplay)

 • Calvin Kattar vs. Dan Ige
 • Frankie Edgar vs. Pedro Munhoz
 • Abdul Razak Alhassan vs. Mounir Lazzez
 • Chris Fishgold vs. Jared Gordon

Underkort (Börjar 22:00 och sänds på Fight Pass)

 • Modestas Bukauskas vs. TBA
 • Molly McCann vs. Taila Santos
 • Lerone Murphy vs. Ricardo Ramos
 • John Phillips vs. Dusko Todorovic

Early prelims (Börjar 21:00 och sänds på Fight Pass)

 • Ryan Benoit vs. Tim Elliott
 • Diana Belbita vs. Liana Jojua

UFC on ESPN+ 31

Den 18:e juli är det dags för förste svensk att kliva in i buren på Yas Island. Det är svenske mellanviktaren Jack Hermansson som tar sig an den forne TUF-vinnaren Kelvin Gastelum.

Huvudkort (Börjar 00:00 och sänds på Viaplay)

 • Deiveson Figueiredo vs. Joseph Benavidez
 • Kelvin Gastelum vs. Jack Hermansson
 • Marc Diakiese vs. Rafael Fiziev
 • Luana Carolina vs. Ariane Lipski
 • Askar Askarov vs. Alexandre Pantoja

Underkort (Börjar 22:00 och sänds på Fight Pass)

 • Roman Dolidze vs. Khadis Ibragimov
 • Grant Dawson vs. Nad Narimani
 • Joel Alvarez vs. Joe Duffy
 • Montel Jackson vs. Brett Johns
 • Aleksander Doskalchuk vs. Tagir Ulanbekov

Early prelims (Börjar 21:00 och sänds på Fight Pass)

 • Davi Ramos vs. Arman Tsarukyan
 • Carlos Felipe vs. Serghei Spivac

UFC on ESPN+ 32

Sist men inte minst är det dags för UFC on ESPN+ 32, där vi kommer ha med två svenskar på matchkortet; Pannie Kianzad och Alexander Gustafsson. Galan äger rum den 25:e juli.

Huvudkort (Börjar 00:00 och sänds på Viaplay)

 • Robert Whittaker vs. Darren Till
 • Antonio Rogerio Nogueira vs. Mauricio Rua
 • Alex Oliveira vs. Peter Sobotta
 • Alexander Gustafsson vs. Fabricio Werdum
 • Nicolas Dalby vs. Danny Roberts
 • Carla Esparza vs. Marina Rodriguez

Underkort (Börjar 22:00 och sänds på Viaplay)

 • Tom Aspinall vs. Jake Collier
 • Raphael Pessoa vs. Justin Tafa
 • Movsar Evloev vs. Mike Grundy
 • Bethe Correia vs. Pannie Kianzad

Early prelims (Börjar 21:00 och sänds på Fight Pass)

 • Umar Nurmagomedov vs. Nathaniel Wood
 • Ramazan Emeev vs. Shavkat Rakhmonov
Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier Tony Ferguson Khabib Nurmagomedov

Daniel Cormiers och Tony Fergusons fina meddelanden till Khabib efter faderns bortgång

kimura

Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov har haft sina meningsskiljaktigheter genom åren men dessa har åsidosatts för att via respekt till ryssens far Abdulmanap Nurmagomedov som gick bort i dagarna.

Den äldre Nurmagomedov, som har tränat sin son sedan han var ett barn, gick bort i sviterna av COVID-19 och en hjärtattack.

Även om Ferguson och Khabib utbytt en del hårda ord genom åren stoppade detta inte amerikanen från att ge sina kondoleanser till lättviktsmästaren efter faderns bortgång:

Herrarna har en lång historia av att nästan mötas då de bokats fem gånger men alla gånger ställts in. Senast var detta i april då Nurmagomedov fick hoppa av då han satt fast i Dagestan.

Cormier skickar även han meddelande

Någon som Nurmagomedov haft en bättre relation med genom åren är den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier som tränat tillsammans med ryssen. Även hn har valt att skicka ett fint meddelande till lättviktsmästaren:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

My brother Khabib, I am praying for you and your family. Your father leaves such a tremendous legacy behind. Every time I was around him, I could see how proud he was of you. You showed him some amazing things, my brother. He trained you to be a fighter and you got there. I love you, my brother. Hug your mom, hug your wife and children and know you have a ton of support around the world during this tough time. Everyone else, please swipe right. This video shows who Abdulmanap was, as he wrestled one of my youth wrestlers before UFC 187. He would wrestle anyone, big or small. It’s a memory I’ll never forget. Rest In Peace, Abdulmanap. One day we will all meet again. @Khabib_nurmagomedov @mosesmirabal 📸@official.noah.bean

Ett inlägg delat av Daniel “DC” Cormier (@dc_mma)

My brother Khabib, I am praying for you and your family. Your father leaves such a tremendous legacy behind. Every time I was around him, I could see how proud he was of you. You showed him some amazing things, my brother. He trained you to be a fighter and you got there. I love you, my brother. Hug your mom, hug your wife and children and know you have a ton of support around the world during this tough time.” Daniel Cormier wrote to Khabib Nurmagomedov. “Everyone else, please swipe right. This video shows who Abdulmanap was, as he wrestled one of my youth wrestlers before UFC 187. He would wrestle anyone, big or small. It’s a memory I’ll never forget. Rest In Peace, Abdulmanap. One day we will all meet again.

Andr som skcikat meddelanden till Nurmagomedov är Conor McGregor och Justin Gaethje.

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

UFC ‘Fight Island’: Tre matcher inställda på grund av COVID-19

kimura

Tre UFC-matcher som skulle ägt rum den 16 juli på ‘Fight Island har ställts in.

Det rör sig om följande tre matcher som alla ställts in på grund av COVID-19 och det är mycket osäkert om en ersättare kommer hinnas hittas till någon av dessa:

Marina Rodriguez vs Carla Esparza

Marina Rodriguez var tänkt att möta forna stråviktsmästarinnan Carla Esparza på galan. En medlem av Rodriguez team ska dessvärre testat positivt för COVID-19 och nu har UFC valt att plocka bort Rodriguez från galan som en säkerhetsåtgärd.

Anderson dos Santos vs Jack Shore

Anderson dos Santos har även han plockats bort då han testat positivt för COVID-19. Han skulle ha mött Jack Shore.

Vinicius Moreira and Modestas Bukauskas

Brassen Vinicius Moreria var tänkt att möta Modestas Bukauskas inom lätt-tungvikt.  Dessvärre har Moreira testat positivt för viruset och har plockats bort fån galan. Moreira har en förlustsvit på tre raka.

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.