Dokument: Charles ”Krazy Horse” Bennett

Tim Tebras

Det här är historien om en av de mest ökända professionella fighters som någonsin fångat medial uppmärksamhet. Många är de notiser och kortare artiklar som flimrat förbi om alla galenskaper som rör denne man, eller som han själv rört sig i. Från rena tokigheter, till avskyvärda brott – men likväl även spektakulära prestationer inom MMA. Det här är historien om lättviktaren Charles ”Krazy Horse” Bennett.

Charles Bennett föddes i Gainesville i norra Florida 1979 som den näst äldste sonen bland elva syskon – samtliga med olika fäder. Vid åtta års ålder flyttade han till den hälften så stora staden Ocala för att bo med sin far, sex mil söderut från Gainesville. Detta då hans mor arresterades för narkotikabrott. Även pappan var dock drogmissbrukare vid denna tid.

Mot den bakgrunden är det kanske inte så konstigt att Bennett ständigt hamnade i trubbel. Var det inte snatterier så var det slagsmål. Och så vidare. Han har själv beskrivit sig som familjens ”svarta får”, vilket inte vill säga lite i en så brokig skara.

Amerikansk fotboll, droger och MMA

Charles idrottsliga talang upptäcktes tidigt och i gymnasiet spelade han för skollaget i amerikansk fotboll. Han spelade på flera olika positioner, bland annat linebacker och defensive linesman, positioner som normalt sett besätts med stora, tunga spelare. Men säg den lycka som varar. Redan under andra året kastades Bennett ut ur laget efter disciplinära problem. Kort därpå kastades han även ut ur faderns hem efter meningsskiljaktigheter. Till slut hoppade han även av gymnasiet och började försörja sig genom narkotikaförsäljning på heltid. Detta yrkesval ledde till att han vid ett par tillfällen fälldes för narkotikabrott och han avtjänade också tid i fängelse. Mellan ett par vändor bakom galler, uppsökte han en kampsportsklubb och började träna MMA. Tränarna vid klubben imponerades av ynglingens kraft och snabbhet men var bekymrade över att han fortsatt höll på med att sälja droger. Efter att Bennetts första barn fötts, blev han dock mer motiverad att ge upp den livsstilen och försörjningskanalen. Som ett steg mot ett mer ”normalt” liv la han ner det mesta av knarkförsäljningen och fokuserade mer på MMA. Helt och hållet gick ändå ränderna inte ur och han fälldes fortsatt då och då för narkotikarelaterade brott.

Ett livsavgörande möte

Charles Bennett har själv sagt att en av de viktigaste händelserna i hans liv, var då han träffade Terry Trebilcock jr, grundare och ägare av MMA-organisationen King of the Cage. De kom snabbt överens om att ”Krazy Horse”, som innan KOTC-debuten gått fem proffsmatcher med ett facit på 3-2, skulle skriva på för Trebilcocks då relativt nystartade organisation. Bennetts KOTC-debut skedde 2001 mot ingen mindre än Duane ”Bang” Ludwig, antagligen mest känd för att ha UFC:s snabbaste knockoutseger någonsin (6 sekunder) samt nuförtiden som T.J. Dillashaws coach. Ludwig avgick med segern via submission i andra ronden. Bennett gav helt enkelt upp för att han var totalt utmattad. Det var efter denna match som Bennett insåg att det inte räcker med att ha talang för att slåss – man måste träna också, för att kunna rå på bra motståndare.

Med intensifierat fokus på såväl konditions- som nischad färdighetsträning gick det klart bättre för floridianen, som i sina kommande tio matcher under åren 2001-04 vann nio och endast förlorade en. Från 3-3 till 13-4, således. Förvisso mot blandat motstånd och under varierande organisationers flagg. När det däremot var dags för ytterligare ett kliv upp i motstånd, märktes det ganska snabbt att det fuskats en smula med jiu jitsu-träningen. De kommande fem matcherna innebar endast en seger (KO) men fyra förluster – samtliga via submission. Av nämnda fem fighter arrangerades fyra av KOTC och den femte i Pride, där Bennett mötte publikfavoriten Takanori Gomi (och förlorade via kimura i första ronden). Även fortsatt har det varit blandat och givet i karriären. Mellan 2001-2018 har den ”galna hästen” gått likaledes galna 71 (!) professionella MMA-matcher, under totalt 29 (!!) olika arrangörer. Det innebär ett genomsnitt på över fyra matcher per år, varje år – i 17 år. Givet att han under den tiden också då och då suttit bakom galler, blir det verkliga antalet matcher per aktiva år, än högre.

Brottskarriär

Bennett har – i skrivande stund, kanske man bör lägga till – fällts för grova brott eller brott av normalgraden över 20 (!) gånger. Narkotikabrott. Partnermisshandel. Bedrägerier. Med mera. Till en av de grövre historierna hör när han 2013 blev förolämpad under en sparringsession i Albuquerque, New Mexico, av den före detta lokale brottningsmästaren Tyler East. Bennett lämnade gymmet utan ett ord… bara för att kort därpå återvända med ett järnrör i handen. Med röret slog han East sönder och samman. Brottaren skadade såväl knän som armbåge och revben allvarligt. Bennett dömdes sedermera för aggravated battery with grievous bodily harm, vilket ungefär motsvarar grov misshandel och grovt vållande av kroppsskada (med det senare som följd av det förra). Floridianen har också dömts för misshandel av en gravid kvinna. Trots alla dessa förseelser har Bennetts längsta sammanhängande fängelsesittning varit två och ett halvt år, en tid han satt av vid Blackwater River-fängelset i Milton i Floridas nordvästra hörn.

Konflikten med ”Yxmördaren”

I samband med en Prides nyårsgala 2005 ska legendaren Wanderlei ”The Axe Murderer” Silva och Krazy Horse hamnat i bråk, där Bennett hävdar att han – efter att först ha strypts ut av Wanderleis BJJ-coach Cristiano Marcello – knockat den många kilo tyngre Silva, en historia som backas upp av Matt Lindland. Den biten finns dock inte fångad på film, till skillnad från Marcellos utstrypning av Bennett. Silva däremot förnekar kategoriskt att han någonsin skulle blivit knockad av fjäderviktaren. Därefter har ”galna hästen” och ”yxmördaren” varit i öppen konflikt i över tio år. Och 2016 nådde dispyten ännu en kulmen, när de råkade i luven på varandra igen.

I klippet nedan (ca 3 min) kan ni se Joe Rogan och Yves Edwards prata om Krazy Horse och konflikten med Wanderlei Silva:

Smeknamn

Charles Bennett är mest känd i MMA-världen som just Krazy Horse. Men vid ett par tillfällen har fightern försökt tvätta sin image och av olika skäl gå under andra smeknamn.

2009 gjorde Bennett dock sitt första försök att gå från galning till förebild i det allmänna medvetandet. Han bejakade fortfarande sin galna sida men med mer fokus på kaos än på sinnestillstånd. In kom; ”Kid Khaos”. Det varade dock inte så länge, utan Krazy Horse var snart tillbaka på banan igen. Åtminstone fram till bytet till sitt näst mest kända epitet: ”Felony” (ungefär ”grovt brott”). Kampsportstidningen Foot&Fist fick en intervju med den kontroversielle MMA-utövaren vid tillfället och bad honom berätta om namnbytet. Varför Felony?

Yeah… Because everyone thinks I’m crazy. Everyone thinks I’m crazy, so I figured if I come out with “Felony” and I go to speaking — and I don’t tell you I’m crazy; I don’t tell you I used to go by that name or anything — when you meet me, you won’t have that persona already embedded in your mind that I’m crazy. All you’ll know is, “Hey, this guy’s got some felonies.”

Men det handlade inte enbart om en önskan att inte dömas på förhand som galen. ”Felony” ska också ses som en akronym, även om man lätt får känslan att namnet fyllts med nedan innehåll i efterhand:

“Felony” stands for “Fuck Everybody Left Offended Next Year.” That’s what “Felony” stands for. Fuck everybody left offended. And I came up with this name when I was in prison. I had to come up with my own name that I was comfortable with being called, and that’s what I came up with: “Felony.” And it stands for Fuck. Everybody. Left. Offended. Next. Year. And man… It’s fucking awesome.

Inte bara vem som helst, utan också var som helst

MMA har en diger historia av märkliga arrangörer. Allt från att i USA endast kunna hålla galor i urinvånarreservat på den tid då sporten var olaglig i stora delar av landet, till exempelvis nutidens östeuropeiska eller japanska galor med bisarra variationer av MMA. Även i Sverige har vi haft ”galor” som hört till de mer märkliga arrangemangen, som exempelvis det i en villaträdgård i Avesta. Men frågan är om inte priset ändå tas av porrsajten CamSoda, som arrangerade en egen MMA-gala under våren 2018. Om ”Krazy Horse” var en av kämparna på AFC 24, också marknadsfört under namnet ”Camsoda Legends”? Naturligtvis. Vem hade trott något annat? Absolute Fighting Championship – eller AFC – som på papperet var arrangör av galan, var alltså den tjugonionde organisationen under vars flagg den spretige fightern gick match. Charles Bennett är bara en i raden av många MMA-fighters som går efter mottot ”vem som helst” i fråga om motståndare – men mer unikt är kanske hans uppenbara ”var som helst” i fråga om plats och arrangör.

Charles Bennett gick sin senaste proffsmatch i MMA så sent som i juni 2018 (förlust via submission tidigt i andra ronden) samt en bare knuckle-match i slutet av augusti samma år, där han bröt handen tidigt i matchen. I år fyller han 40 men har inga uttalade planer på att gå i pension. Klokheten i att ännu fortsätta efter det liv och den karriär Bennett haft kan ifrågasättas. Samtidigt går det knappast att förneka risken för att, som Edwards säger i det länkade klippet ovan, Charles Bennett utan MMA hade varit ”den där killen som hänger utanför 7-Eleven”. Onekligen ett märkligt och i många avseenden tragiskt livsöde. Onekligen en på många sätt obehaglig person. Och, onekligen en underhållande fighter:

Källor: Crime in Sports, Foot&Fist, Sherdog, VICE, Wikipedia

+10
Dana Sad
Dana Happy

Filipe Esteves fina gest till Rildeci Dias efter helgens seger

Alexander Clausson

Filipe Esteves (7-0-0) är fortsatt obesegrad efter sin seger mot Rildeci Dias (23-9-0). De möttes under den gångna helgen, på en gala som arrangerades av ’Brazil MMA’. Det är dock inte matchen i sig som har skapat rubriker i hemlandet och på diverse MMA-medier.

Donerar hela vinstsumman

Under segerintervjun berättade Esteves att han hade för avsikt att donera hela vinstsumman till sin motståndare. Den obesegrade 29-åringen hade fått information om att Dias själv sått för resekostnaderna till galan. 35 timmar med buss från Belem till Salvador. ’MMA Fighting’ intervjuade de båda atleterna om händelsen.

I saw his situation, such a humble man, leaving Belem to Salvador to make only R$ 500 (around 120 dollars), and that touched me,. He’s an experienced fighter who fought all around the world, has more than 30 fights, and his situation is just like many other athletes in Brazil, so I decided to make this move.

Gesten kom oväntat för Dias, som menar att Esteves är en storhjärtad och ödmjuk person.

I didn’t expect that. I never expected I’d see an athlete do that, but Filipe has a great heart and is a humble person. He said he had made that decision even before the fight, win or lose, and I cried a lot.

”Atleterna fick gå på fin restaurang”

’MMA Fighting’ har även talat  med Martinho Jambeiro, som är verkställande direktör för ’Brazil MMA’. Jambeiro menar att organisationen inte betalade för någon av atleternas resor men att de fick andra ekonomiska fördelar.

Our budget was very limited and we didn’t pay transportation to any fighter, but we put them in a nice hotel, which was one of our sponsors, and they went to one of the best restaurants in a fancy neighborhood. We took care of them. He even won a Brazil MMA gi.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Graças a Deus consegui dar o meu melhor e me consagrar Campeão da disputa de Cinturão do evento @brazilmma, mantendo a minha invencibilidade… agora 7-0 🙏🏻🙌🏻🏆 A disputa foi contra um oponente bastante experiente e com lutas internacionais 🌎 Com um cartel de 32 lutas, sendo 23 vitórias e 9 derrotas! Diante dessa vitória venho aqui de coração ❤️ agradecer aos meus professores e apoiadores 🙏🏻✨ Vocês fazem parte dessa vitória. Sempre serei grato por todos ensinamentos, atenção dada e apoio em todos os momentos 🙌🏻✨ @yuricarlton @raulindoboxe @vit0rrocha @rafaelmarshalleite @leopateira @danielcady @aldeiacrossfit @vidativaacademia @dranathaliafigueiredo @drgabrielalmeida @casadacomidaoficial @ltfisioterapia @spartacusbarbers @usezeux 📸 @sergiopedreirafilho 🔝🎥 @jcarlos_esteves Com vocês a caminhada fica mais fácil 👊🏻🥰 @ufc @ufc_brasil Aí vou eu 🔥👊🏻🇧🇷 #dream #ufc #ufcbrazil #sonhos #seleçãobrasileira #wrestling #toquio2020

Ett inlägg delat av Filipe Esteves (@filipesteves_)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Dana White: Inte en chans att Jose Aldo kan gå ner till bantamvikt

Alexander Clausson

Den tidigare fjäderviktsmästaren Jose ”Junior” Aldo (28-5-0) har nyligen uttryckt ett intresse för att gå ned till organisationens bantamviktsklass. UFC-bossen Dana White kommenterade nyligen det hela i samband med en pressintervju under nattens ’Dana White Contender series’.

”Det skulle inte vara bra för honom”

White menar att Aldo inte är kapabel att klara den viktnedgången som är nödvändig för att tävla i bantamviktsklassen. Transkribering via ’MMA Junkie’

Aldo sent me a text telling me he wants to do this, so we really haven’t talked about it, but I just … there’s no way that kid can make (135). There’s no way. No way.

Enligt UFC-bossen har Aldo under karriären haft problem med att nå den tillåtna maxvikten för fjädervikt och är därför förvånad över önskemålet om att gå ned en viktklass.

Do you remember when he was the champ and how hard it was for him to make (145). And he’s not any younger, so I honestly haven’t even taken that serious. Love Aldo, and I want to do what he wants to do, but I don’t think I want to see him cut to (135). I don’t think that’s going to be good for him.

135 pounds motsvarar ungefär 61 kg och 145 pounds motsvarar närmare 66 kg.

Förlorat tre titelmatcher sedan december 2015

Aldo kunde man senast se i buren i samband med ’UFC 237 – Namajunas vs. Andrade’. Då gick brasilianaren förlorande ur en femton minuter lång batalj mot den ’hypade’ talangen Alexander Volkanovski.

Aldo har redan förlorat två gånger mot den regerande fjäderviktsmästaren Max Holloway och tre av ”Juniors” senaste sju ’fighter’ har varit förlustmatcher om titeln. Därför är det osannolikt att Aldo kommer få en ny chans på bältet inom en snar framtid och att en flytt upp eller ner i vikt kan vara den enda chansen till en titelmatch innan pensioneringen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 241: The Thrill and the Agony – Cormiers barn i tårar efter förlusten

Alexander Clausson

Som traditionen bjuder, efter en PPV-gala, så har UFC nu publicerat ett smakprov av sin egenproducerade serie ’The Thrill and the Agony’. Serien följer matchkortets atleter, tränare och familjemedlemmar under kvällen och fångar i regel både lycka och bedrövelser.

I smakprovet får vi bland annat se Nate Diaz möte med Shaq O’neal, hur Daniel Cormiers barn reagerade på förlusten och Stipe Miocics telefonsamtal till sin pappa efter segern.

Segmentet går att se i sin helhet på ’UFC Fight Pass’.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Dana White kritisk mot UFC:s senaste P4P-lista

Karl Johansson

Daniel Cormier har varit placerad på första plats i UFC:s rankning i P4P sedan han tog hem bältet från Stipe Miocic förra året.

I returmatchen mot Miocic förra helgen förlorade han via knockout i den fjärde ronden, och han har nu tappat hela 6 sex placeringar i listan.

UFC:s VD Dana White anser att det är helt vansinnigt och är mycket missnöjd med de som bestämt ändringarna.

Via ’MMAJunkie’ under ’Tuesday Night Contender Series’:

I was looking at the rankings today when they came out, it’s just fucking insane to me. This guy on Saturday night was the No. 1 pound-for-pound fighter in the world.

He loses and drops to No. 7, and he loses to the No. 1 heavyweight contender in the world, and the guy who has the most consecutive title defenses in UFC history, and Cormier drops to No. 7? It’s crazy.

He’s much higher than that, and he’s one of the best to ever do it. He’s still one of the best in the world.

White uttryckte sig även om Cormiers eventuella pension och en möjlig trilogi mot Miocic:

I’ll do anything (Cormier) wants to do, and obviously I’ll do anything that Stipe wants to do. Stipe’s got to want the trilogy, too.

Vad tycker ni, förtjänade Cormier att tappa så många placeringar?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
Brendan Schaub: Fansen tycker om Nate Diaz mer än Conor McGregor nu

Karl Johansson

Brendan Schaub känner att MMA-fansen har ändrat sig när det kommer till Nate Diaz och stjärnan Conor McGregor.

Diaz gick sin första match på 3 år när han mötte Anthony Pettis under UFC 241 förra helgen, där han segrade via ett enhälligt domslut. McGregor var den som Diaz gick sina två senaste matcher mot under 2016.

Men trots den långa frånvaron, har han inte direkt sjunkit i popularitet.

Diaz drog de högsta tittarsiffrorna hittills i Kalifornien, med en gate på 3 237 032 dollar (30 486 384 kr).

I det senaste avsnittet av podcasten ’Below the Belt’, berättar Schaub att han tror fansen idag lutar mycket mer åt Diaz än karismatiske storstjärnan McGregor.

I think now because what Conor’s doing we’re all like, ‘alright man, we’re out.’ And then Nate Diaz somehow gone from heel to [face] and we’re like, we’re rooting for him. We want him to get paid, we want to see him fight big fights. Yeah you’re kinda like, ‘holy f*ck. Nate Diaz is the good dude here.’ Just because what Conor, all the shenanigans he’s done. And for me to go, ‘dude I can’t defend you’ is a truckload.

McGregor har under de senaste årens frånvaro ställt till med en hel del utanför UFC.

I den senaste incidenten drog irländaren till med ett fulslag mot en okänd äldre man på en bar, efter att denne avböjt erbjudandet om att glas av McGregors egna whiskey kallad ’Proper Twelve’.

’The Notorious’ har fått oerhört mycket kritik för händelsen och har bevisligen sjunkit i många fans ögon. Man han slog till ska ha fällt kommentarer om att hans whiskey var dålig.

Efter helgens gala gick McGregor ut med ett meddelande där han hyllade Diaz och verkade visa intresse för en trilogi.

Håller ni med Schaub? Har Diaz blivit favoriten istället för McGregor?

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Ryan Bader den bästa tungviktaren i världen enligt Coker

Karl Johansson

Stipe Miocic tog under UFC 241 tillbaka tungviktsbältet när han knockade Daniel Cormier i den fjärde ronden, men han tog även tillbaka sitt rykte som den bäste tungviktaren i världen.

En som dock inte är övertygad on att han är den bästa, är Bellators VD Scott Coker.

I ett meddelande på Twitter menade Coker att den forne UFC-fightern Ryan Bader är den absolut bästa tungviktaren.

Ryan Bader is the best heavyweight fighter on the planet.

Den forne lätt-tungviktaren från UFC tog hem sitt första bälte i den tidigare nämnda viktklassen när han segrade mot Phil Davis via ett delat domslut under 2017.

Han försvarade bältet mot Linton Vassell innan han gick med i Bellators tungviktsturnering där han dominerade Muhammed Lawal och Matt Mitrione.

Han mötte sedan legenden Fedor Emelianenko och tog då hem det lediga tungviktsbältet efter att han segrade via en knockout i första ronden. Han har nu ett record på 27-5 och har 3-0 i tungvikt.

Miocic har i jämförelse ett record på 19-3 och har gått alla sina matcher i tungvikt.

Det var 2016 som han först tog hem bältet när han segrade mot Fabricio Werdum med en knockout i första ronden.

Efter detta försvarade Miocic bältet mot Alistair Overeem och Junior dos Santos via knockout i första ronden och mot Francis N’Gannou via ett enhälligt domslut.

Han har även tidigare vinster mot Andrei Arlovski, Mark Hunt, Gabriel Gonzaga och Roy Nelson.

Miocic förlorade sedan bältet till Cormier i juli förra året då han knockades i första ronden.

Vem tycker ni förtjänar att kallas den bästa tungviktaren?

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Paulo Costa vs Yoel Romero angående doping

Paulo Costa om Yoel Romero: ”He is dirty”

Karl Johansson

Paulo Costa mötte under den gånga helgens gala UFC 241 den forne titelutmanaren Yoel Romero. Efter 3 hårda ronder dömde alla domarna en vinst för Costa via enhälligt domslut och matchen blev även ’Fight of the Night’ där de två fick bonusar utdelade.

Costa menar dock nu att Romero körde en ful stil under mötet som kunde ha kostat honom en seger.

Via ’MMAJunkie’:

He’s a nice guy, but he’s dirty. In the first round, when I make a hook in his face, he went down then got up very quickly, and I say man I will knock him out in the first round because he feel my punch, my first punch, and I started hunting him in the octagon. And when I close to knock him out, he point on something, anywhere, I don’t know. Like look there Paulo, and I lose concentration, because he point something, maybe his mouth piece fall.

And I’m not a dirty guy. I try to fight clean and when he point something, like maybe a mouth piece down, I think man, maybe something happened. So I lose my concentration, and he punched my face, but he missed my face and hit my neck, and I lose my balance, and I fall, so this is one thing.

Vid ett tillfälle skickade Costa iväg ett knä mot Romero, som uttryckte stor smärta och matchen stoppades. Man trodde att det hade träffat Romero i skrevet, men Costa är helt säker på att det var mot kroppen.

The second thing, my knee not hit his balls. My knee hit his stomach, and he said, ‘Oh, you hit my balls,’ and he jumped back, and the referee (said) stop, stop. I don’t know him deep, but he’s a nice guy, he looks like a nice guy, but his kind of fight is not clean.

Det skiftade fram och tillbaka i övertaget under mötet mellan de två, men till sist kände domarna att Costa vann. Publiken var nöjd med detta, vilket man kunde höra från läktarna.

Han känner att han med nöd och näppe tog sig igenom den tuffaste matchen i sin karriär hittills.

Wild fight, very brutal. I feel happy, because I did my goal. I beat the beast. Yoel Romero is a beast, the most dangerous middleweight in the world. For a lot of people, he beat Whittaker, and Saturday I showed everybody around the world that I can be the champion. I beat a real beast, and I am more dangerous, more tough fighter than him.

Costa är nu inställd på ett möte mot mästaren Robert Whittaker, som just nu är bokad för ett möte mot interimmästaren Israel Adesanya senare i år, som han kommer hålla ögonen på.

I want to be there to watch live my next opponent. I want to be there to pressure him. I think Whittaker will beat Adesanya, but I will be there to watch. And I’m here. You need to figure it out because I’m coming.

Vad tycker ni om mötet mellan Costa och Romero? Dömde domarna rätt?

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Kron Gracie mot Cub Swanson ryktas vara klar för UFC Tampa

Karl Johansson

Ett möte ska ha blivit bokat mellan BJJ-mästaren Kron Gracie och fjäderviktaren Cub Swanson.

Mötet ska äga rum under UFC:s gala i Tampa, Florida i oktober.

Det här kunde man läsa via Twitter:

Cub Swanson will fight Kron Gracie at UFN 161 in Tampa, Florida. (Oct. 12, 2019). (first rep.

Swanson hade tidigare 4 raka vinster via enhälliga domslut mot bland andra Doo Ho Choi och Artem Lobov och hoppades på att få en titelmatch.

Han förlorade sedan mot Brian Ortega via submission under Fight Night 123.

Swanson har sedan dess fått ytterligare 3 förluster, mot Frankie Edgar via enhälligt domslut, Renato Carneiro via submission och senast Shane Burgos via ett delat domslut under Fight Night 151 i maj.

Han har nu ett record på 25 vinster och 11 förluster.

Gracie är obesegrad med 5-0, med 4 vinster via submission i första ronden. Han gjorde sin UFC-debut i februari i år under UFC on ESPN 1 där han avslutade Alex Caceres via rear-naked choke i första ronden.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor hyllar Nate Diaz insats – intresserad av ett tredje möte

Jaser Davari

Är ett tredje möte mellan Conor och Nate på gång?

Stockton-fightern Nate Diaz återvände till oktagonen under helgens UFC 241 efter tre års frånvaro, där han tog sig an den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis. Trots det långa avbräcket från MMA, syntes inga tecken på ringrost. Nate dominerade Pettis i tre ronder och vann via enhälligt domslut.

En av de som imponerades av Nates insats är irländaren Conor McGregor, som i ett inlägg på Instagram hyllar Nates insats. Samtidigt skriver Conor att han är intresserad av ett tredje möte med Nate.

3 years to the day myself and this Mexican warrior went to war.
Congrats on the win this weekend Nate, it was motivating to see it for my own comeback. I don’t blame you not mentioning me for the trilogy bout post fight, you know what I’m like when I get going. Vicious.
I loved the round 3 style from round 1 that you implemented. It’s what I was hoping you would implement for this bout and was glad to see you do it.
I’ll be prepared for it when we go again. If we go again.
If not, respect always. A war for the ages. No bitch talk. Just real shit.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Rizin FF + Conor McGregor = sant?

Tim Tebras

Nobuyuki Sakakibara, VD för japanska Rizin FF är inte direkt känd för att hålla allt så enkelt och strömlinjeformat som möjligt.

Ta bara som exempel den Rizin-organiserade uppvisningsmatchen mellan Floyd Mayweather jr och Tenshin Nasukawa förra året, som intäkt för ”Nobus” okonventionella syn på professionella kampsportsarrangemang.

Och nu verkar det som att ”Bosu” (”chefen”, Kimuras anm) har något nytt i kikaren inför 2019:s nyårsgala, traditionsenligt Rizins största, mest påkostade och mest marknadsförda evenemang.

Vid presskonferensen efter förra veckans Rizin 18, insinuerade Sakakibara att något ”udda” finns i planerna. Ett, som japanen själv uttrycker det, ”helt nytt sätt att tävla”:

Det är ganska konstigt. Det är en ny innovation. Jag känner för att skapa en ”ny tävling” som skiljer sig från MMA, kickboxning och Pro Wrestling. Jag är i ständig kontakt med många kampsportskunniga bekanta över hela världen för att utveckla detta.

(översättning från japanska via Google)

Rizin-VD:n tillade också via Twitter att det är ”osannolikt” att detta skulle involvera Mayweather eller Manny Pacquiao men däremot kanske en viss Conor McGregor och/eller forne boxningsvärldsmästaren Oscar De La Hoya.

I en intervju med japanska Tokyo Sports, bekräftar Sakakibara dels en MMA-match mellan de två japanska stjärnskott vid namn ”Mirai” och ”Umi”, och dels att han är i kontakt med såväl irländaren som ”Golden Boy”:

Mayweather överraskade oss med ett uppträdande förra året, men det är svårt att utveckla det samarbetet vidare. Pacquiao är för närvarande också heltidspolitiker (senator i hemlandet Filippinerna, Kimuras anm). Det vi söker är mer någon som både haft och kan ha påverkan på MMA:s utveckling, som Conor McGregor eller Oscar De La Hoya.

(översättning från japanska via Google)

Rizin-bossen kallar också McGregor för ”världens mest kända MMA-fighter” och menar att just detta ligger helt i linje med vad Rizin ska stå för.

Vad som än faktiskt blir av detta kan vi åtminstone vara ganska säkra på två saker:
1. Sakakibara kommer inte gå tillbaka till att tänka innanför ramarna när det gäller sina flaggskeppsarrangemang.
2. Rizins nyårsgala 2019 kommer med all sannolikhet bli väldigt underhållande.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy