Dokument: Charles ”Krazy Horse” Bennett

Tim Tebras

Det här är historien om en av de mest ökända professionella fighters som någonsin fångat medial uppmärksamhet. Många är de notiser och kortare artiklar som flimrat förbi om alla galenskaper som rör denne man, eller som han själv rört sig i. Från rena tokigheter, till avskyvärda brott – men likväl även spektakulära prestationer inom MMA. Det här är historien om lättviktaren Charles ”Krazy Horse” Bennett.

Charles Bennett föddes i Gainesville i norra Florida 1979 som den näst äldste sonen bland elva syskon – samtliga med olika fäder. Vid åtta års ålder flyttade han till den hälften så stora staden Ocala för att bo med sin far, sex mil söderut från Gainesville. Detta då hans mor arresterades för narkotikabrott. Även pappan var dock drogmissbrukare vid denna tid.

Mot den bakgrunden är det kanske inte så konstigt att Bennett ständigt hamnade i trubbel. Var det inte snatterier så var det slagsmål. Och så vidare. Han har själv beskrivit sig som familjens ”svarta får”, vilket inte vill säga lite i en så brokig skara.

Amerikansk fotboll, droger och MMA

Charles idrottsliga talang upptäcktes tidigt och i gymnasiet spelade han för skollaget i amerikansk fotboll. Han spelade på flera olika positioner, bland annat linebacker och defensive linesman, positioner som normalt sett besätts med stora, tunga spelare. Men säg den lycka som varar. Redan under andra året kastades Bennett ut ur laget efter disciplinära problem. Kort därpå kastades han även ut ur faderns hem efter meningsskiljaktigheter. Till slut hoppade han även av gymnasiet och började försörja sig genom narkotikaförsäljning på heltid. Detta yrkesval ledde till att han vid ett par tillfällen fälldes för narkotikabrott och han avtjänade också tid i fängelse. Mellan ett par vändor bakom galler, uppsökte han en kampsportsklubb och började träna MMA. Tränarna vid klubben imponerades av ynglingens kraft och snabbhet men var bekymrade över att han fortsatt höll på med att sälja droger. Efter att Bennetts första barn fötts, blev han dock mer motiverad att ge upp den livsstilen och försörjningskanalen. Som ett steg mot ett mer ”normalt” liv la han ner det mesta av knarkförsäljningen och fokuserade mer på MMA. Helt och hållet gick ändå ränderna inte ur och han fälldes fortsatt då och då för narkotikarelaterade brott.

Ett livsavgörande möte

Charles Bennett har själv sagt att en av de viktigaste händelserna i hans liv, var då han träffade Terry Trebilcock jr, grundare och ägare av MMA-organisationen King of the Cage. De kom snabbt överens om att ”Krazy Horse”, som innan KOTC-debuten gått fem proffsmatcher med ett facit på 3-2, skulle skriva på för Trebilcocks då relativt nystartade organisation. Bennetts KOTC-debut skedde 2001 mot ingen mindre än Duane ”Bang” Ludwig, antagligen mest känd för att ha UFC:s snabbaste knockoutseger någonsin (6 sekunder) samt nuförtiden som T.J. Dillashaws coach. Ludwig avgick med segern via submission i andra ronden. Bennett gav helt enkelt upp för att han var totalt utmattad. Det var efter denna match som Bennett insåg att det inte räcker med att ha talang för att slåss – man måste träna också, för att kunna rå på bra motståndare.

Med intensifierat fokus på såväl konditions- som nischad färdighetsträning gick det klart bättre för floridianen, som i sina kommande tio matcher under åren 2001-04 vann nio och endast förlorade en. Från 3-3 till 13-4, således. Förvisso mot blandat motstånd och under varierande organisationers flagg. När det däremot var dags för ytterligare ett kliv upp i motstånd, märktes det ganska snabbt att det fuskats en smula med jiu jitsu-träningen. De kommande fem matcherna innebar endast en seger (KO) men fyra förluster – samtliga via submission. Av nämnda fem fighter arrangerades fyra av KOTC och den femte i Pride, där Bennett mötte publikfavoriten Takanori Gomi (och förlorade via kimura i första ronden). Även fortsatt har det varit blandat och givet i karriären. Mellan 2001-2018 har den ”galna hästen” gått likaledes galna 71 (!) professionella MMA-matcher, under totalt 29 (!!) olika arrangörer. Det innebär ett genomsnitt på över fyra matcher per år, varje år – i 17 år. Givet att han under den tiden också då och då suttit bakom galler, blir det verkliga antalet matcher per aktiva år, än högre.

Brottskarriär

Bennett har – i skrivande stund, kanske man bör lägga till – fällts för grova brott eller brott av normalgraden över 20 (!) gånger. Narkotikabrott. Partnermisshandel. Bedrägerier. Med mera. Till en av de grövre historierna hör när han 2013 blev förolämpad under en sparringsession i Albuquerque, New Mexico, av den före detta lokale brottningsmästaren Tyler East. Bennett lämnade gymmet utan ett ord… bara för att kort därpå återvända med ett järnrör i handen. Med röret slog han East sönder och samman. Brottaren skadade såväl knän som armbåge och revben allvarligt. Bennett dömdes sedermera för aggravated battery with grievous bodily harm, vilket ungefär motsvarar grov misshandel och grovt vållande av kroppsskada (med det senare som följd av det förra). Floridianen har också dömts för misshandel av en gravid kvinna. Trots alla dessa förseelser har Bennetts längsta sammanhängande fängelsesittning varit två och ett halvt år, en tid han satt av vid Blackwater River-fängelset i Milton i Floridas nordvästra hörn.

Konflikten med ”Yxmördaren”

I samband med en Prides nyårsgala 2005 ska legendaren Wanderlei ”The Axe Murderer” Silva och Krazy Horse hamnat i bråk, där Bennett hävdar att han – efter att först ha strypts ut av Wanderleis BJJ-coach Cristiano Marcello – knockat den många kilo tyngre Silva, en historia som backas upp av Matt Lindland. Den biten finns dock inte fångad på film, till skillnad från Marcellos utstrypning av Bennett. Silva däremot förnekar kategoriskt att han någonsin skulle blivit knockad av fjäderviktaren. Därefter har ”galna hästen” och ”yxmördaren” varit i öppen konflikt i över tio år. Och 2016 nådde dispyten ännu en kulmen, när de råkade i luven på varandra igen.

I klippet nedan (ca 3 min) kan ni se Joe Rogan och Yves Edwards prata om Krazy Horse och konflikten med Wanderlei Silva:

Smeknamn

Charles Bennett är mest känd i MMA-världen som just Krazy Horse. Men vid ett par tillfällen har fightern försökt tvätta sin image och av olika skäl gå under andra smeknamn.

2009 gjorde Bennett dock sitt första försök att gå från galning till förebild i det allmänna medvetandet. Han bejakade fortfarande sin galna sida men med mer fokus på kaos än på sinnestillstånd. In kom; ”Kid Khaos”. Det varade dock inte så länge, utan Krazy Horse var snart tillbaka på banan igen. Åtminstone fram till bytet till sitt näst mest kända epitet: ”Felony” (ungefär ”grovt brott”). Kampsportstidningen Foot&Fist fick en intervju med den kontroversielle MMA-utövaren vid tillfället och bad honom berätta om namnbytet. Varför Felony?

Yeah… Because everyone thinks I’m crazy. Everyone thinks I’m crazy, so I figured if I come out with “Felony” and I go to speaking — and I don’t tell you I’m crazy; I don’t tell you I used to go by that name or anything — when you meet me, you won’t have that persona already embedded in your mind that I’m crazy. All you’ll know is, “Hey, this guy’s got some felonies.”

Men det handlade inte enbart om en önskan att inte dömas på förhand som galen. ”Felony” ska också ses som en akronym, även om man lätt får känslan att namnet fyllts med nedan innehåll i efterhand:

“Felony” stands for “Fuck Everybody Left Offended Next Year.” That’s what “Felony” stands for. Fuck everybody left offended. And I came up with this name when I was in prison. I had to come up with my own name that I was comfortable with being called, and that’s what I came up with: “Felony.” And it stands for Fuck. Everybody. Left. Offended. Next. Year. And man… It’s fucking awesome.

Inte bara vem som helst, utan också var som helst

MMA har en diger historia av märkliga arrangörer. Allt från att i USA endast kunna hålla galor i urinvånarreservat på den tid då sporten var olaglig i stora delar av landet, till exempelvis nutidens östeuropeiska eller japanska galor med bisarra variationer av MMA. Även i Sverige har vi haft ”galor” som hört till de mer märkliga arrangemangen, som exempelvis det i en villaträdgård i Avesta. Men frågan är om inte priset ändå tas av porrsajten CamSoda, som arrangerade en egen MMA-gala under våren 2018. Om ”Krazy Horse” var en av kämparna på AFC 24, också marknadsfört under namnet ”Camsoda Legends”? Naturligtvis. Vem hade trott något annat? Absolute Fighting Championship – eller AFC – som på papperet var arrangör av galan, var alltså den tjugonionde organisationen under vars flagg den spretige fightern gick match. Charles Bennett är bara en i raden av många MMA-fighters som går efter mottot ”vem som helst” i fråga om motståndare – men mer unikt är kanske hans uppenbara ”var som helst” i fråga om plats och arrangör.

Charles Bennett gick sin senaste proffsmatch i MMA så sent som i juni 2018 (förlust via submission tidigt i andra ronden) samt en bare knuckle-match i slutet av augusti samma år, där han bröt handen tidigt i matchen. I år fyller han 40 men har inga uttalade planer på att gå i pension. Klokheten i att ännu fortsätta efter det liv och den karriär Bennett haft kan ifrågasättas. Samtidigt går det knappast att förneka risken för att, som Edwards säger i det länkade klippet ovan, Charles Bennett utan MMA hade varit ”den där killen som hänger utanför 7-Eleven”. Onekligen ett märkligt och i många avseenden tragiskt livsöde. Onekligen en på många sätt obehaglig person. Och, onekligen en underhållande fighter:

Källor: Crime in Sports, Foot&Fist, Sherdog, VICE, Wikipedia

+10
Dana Sad
Dana Happy

Tävla om två UFC biljetter. En ny vinnare varje dag.

Kaveh Sabeghi

Unibet ger er fans möjligheten att uppfylla en dröm via oss här på Kimura.se. Vinn två UFC Sweden biljetter samt hotellrum för dig som bor utanför Stockholm. Totalt ska vi dra fyra vinnare, en ny vinnare per deltävling. Allt du behöver göra för att vinna är följande. Vinnaren presenteras på fredag klockan 12:00 i samband med deltävling två.

 1. Följ Kimura.se & MMABetz på Instagram
 2. Berätta varför just du bör vinna denna tävling under bilden på Kimura.se instagram tävling och tagga den vän du vill se galan med.

Svårare än så är det inte.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Kaveh Sabeghi
Medgrundare Favoritfighter: Anderson Silva Varför MMA? Underhållning och spänning som inte går att finna i

Medgrundare Favoritfighter: Anderson Silva Varför MMA? Underhållning och spänning som inte går att finna i

Kaveh Sabeghi

Annons
Superkampanj inför UFC Sverige: Oddsboost plus en exklusiv t-shirt

kimura

Den 1:a juni återvänder UFC till Stockholm för 6:e gången med ett matchkort som är laddad med svenska topp-namn. Inför den galan har vi tagit fram en superfin kampanj för alla UFC-fans, där alla nya kunder får en grym oddsboost på fansens favoriter, SAMT en exklusiv t-shirt (värd 299kr).

De fighters som Betfairs kampanj gäller för är:

UFC Sverige Alexander Gustafsson Oddsboost . UFC Sverige Ilir Latifi Oddsboost  UFC Sverige Lina Länsberg oddsboost

UFC Sverige Jimi Manuwa oddsboost   UFC Sverige Makwan Amirkhani oddsboost

Så här gör ni för att ta kunna delta:

 1. Klicka på den kampanj som du vill köra på nedan:
 2. Registrera dig och använd kampanjkoden som finns på landningssidan för respektive fighter
 3. Placera ett singelspel på den fighter du tror vinner. Vänligen notera att du måste placera spelet till det vanliga oddset, det förhöjda oddset betalas ut efter matchen.
 4. Fyll i formulären nedan så vi kan skicka ut t-shirten till er!
 5. KLART! Du får nu både oddsboost och en EXKLUSIV t-shirt på köpet ( värde 299kr). Tishan får du vare sig ditt spel går in eller inte.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via info@kimura.se

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor:

 • Kampanjerna gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • T-shirten får ni av Kimura/MMABETZ som en bonus, inte av Betfair.
 • Det är spelbolagens villkor i kampanjerna som gäller för oddsboosten.
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • Betfairs allmänna regler och villkor för kampanjen gäller
 • Kampanjerna ersätter den ordinarie välkomstbonusen
Läs mer
-11
Dana Sad
Dana Happy

Uriah Faber om sin comeback: ’It’s very serious’

Karl Johansson

För några dagar sedan berättade forne bantamviktsmästaren i WEC, Uriah Faber, att han kan tänka sig att gå match på UFC Fresno i juni.

Faber gick senast match mot Brad Pickett under 2016 där han segrade i första ronden, men efter detta gick Faber i pension.

De senaste åren ska han ha blivit erbjuden flera matcher och hållt sig redo med träning. Faber menar att han är seriös med en comeback.

Via ’The MMA Hour’:

It’s very serious. No one really gets to see the behind-the-scenes of what goes on when events are being put together or anything like that and throughout my time being retired I’ve been offered fights on a couple of different occasions and learned my lesson if I’m starting to get tempted or thinking about it just to get myself in good shape. I’ve always stayed in the gym obviously being with the team and helping to mentor the guys. Training all year round, so probably over the last six months given it a little more consideration after being offered a couple of short-notice fights and I’m like, ‘Man, that’s kind of tempting.’

40-årige Faber menar att han från början gick i pension bara för att han kunde det.

The reason I retired in the first place is just because I wanted to. I felt like it, feeling like, ‘If I’m thinking about it, it may be the time.’ The same reason why I’m thinking about coming back out and taking a fight. it sounds like fun, a little F.O.M.O., I know at my age I do really well against the guys still and if I’m gonna do it, you don’t want to wait longer. I just turned 40, which is crazy, I kind of teased that once I did turn 40 I’d like to challenge myself, kind of lifehack and do some fights, I got the new baby. Some names have been thrown out there for opponents and it’s real possible.

Faber har 2-3 i de senaste 5 matcherna och ett record på 34-10.

Hur tror ni Faber klarar sig om han går match igen efter den långa frånvaron?

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
dubbelbild Conor McGregor Khabib Nurmagomedov

Conor McGregor valde fel strategi mot Khabib Nurmagomedov och har lärt av misstaget

Nikola Lukic

Sist vi såg den före detta fjäder- och lättviktsmästaren, Conor McGregor (21-4 mma, 9-2 UFC), i UFC-oktagonen var när han förlorade mot den nuvarande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov (27-0 mma, 11-0 UFC), via neck crank i fjärde ronden på UFC 229.

Fel strategi

McGregor är övertygad om att han kan prestera mycket bättre i en kommande re-match och säger att han och hans team hade fel strategi i det första mötet med den obesegrade lättviktsmästaren. I en intervju med Tony Robbins (via MMAWeekly) utvecklar McGregor sitt resonemang i frågan:

“My whole approach in that camp — the injuries, the non-commitment, even the game plan, the tactics — I attack, I am an attacker and my attack defends. In this camp, the entire focus was defend, defend. So every round we would start in the training, I’d have my back against the fence. I’d have my back on the floor. I would always put myself in a vulnerable position and as the camp went on, we just became defensive, defensive. That’s never been what I do.”

McGregor, som har svårt att släppa det hela, fortsätter:

“It still irritates me to this day because the training partners I train with are heavy people. Like I said that Moldovan wrestler I broke my foot [against] is like a horse. He’s literally like a f*****g human horse and I’ve got an American Brazilian jiu-jitsu champion who trains with me, he was like 200 pounds. They’re big, big, boys but I was always on the defensive with them.”

Lärt av misstaget

Sedan förlusten har McGregor gått tillbaka till den mer aggressiva stil som fungerat bäst för honom i sin mma-karriär.

“Since the fight, I’ve gone back to training with them and I went with my internal dialogue. Not the external dialogue, the dialogue of ‘I can’t grapple with this man and he’s a Russian sambo guy and he’s wrestled bears since he was a kid’ and all this b*****t. That’s external. I let the external infiltrate my internal and it filtered into the fight. But after the bout, I went back and trained with these people and attacked and I mauled them.”

Nurmagomedov är bokad att försvara sitt bälte mot den nykrönte interimmästaren i lättvikt, Dustin Poirier (25-5-1 mma, 17-4-1 UFC), på UFC 242 i Abu Dhabi, i september härnäst.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Urijah Faber tror att TJ Dillashaw kommer tillbaka som en ’beast’

Nikola Lukic

Den förre bantamviktsmästaren, TJ Dillashaw (16-4 mma, 12-4 UFC), är avstängd i två år efter att ha testats positiv för EPO. Diskussionerna huruvida Dillashaw alls kommer tillbaka till sporten startade direkt och många frågade sig även i vilken form den forne mästaren återvänder i så fall.

Bättre än innan

Urijah Faber (34-10 mma, 10-6 UFC), Dillashaws gamla vän och senare bittra rival, tror att Dillashaw kommer att komma tillbaka bättre än någonsin och att fans snabbt kommer att glömma dopingöverträdelsen. Faber ger sin syn på det hela på MMA Tonight:

“He’s going to be a beast. He’ll put the scientist’s cap back on and figure out how he can have an advantage. That’s the way he plays it’s one thing if people just cheat. It’s another thing if they cheat and they’re really intelligent about it and they work really hard and they have natural gifts and that’s the scenario here. If you’re going to be a cheat, you may as well be a cheat like that.

Now, do I think he’ll be clean? Will there be after effects from whatever he’s been doing all these years? Probably, he’ll have made some gains on that. There’s no doubt that he’ll be a tough guy and people will forget about it like all the other guys who’ve been caught cheating.”

I skrivande stund så är Dillashaw fem månader in på sin tvååriga avstängning.

Håller ni med Faber? Kommer Dillashaw tillbaka och kommer han att vara bättre än han var innan avstängningen?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Michael Bisping nära på att bli rånad och dödad i Kapstaden

Nikola Lukic

Den forne UFC-mästaren och nyblivne UFC Hall of Fame:aren, Michael Bisping, var nära att bli rånad och dödad i Kapstaden, Sydafrika, där han befinner för en filminspelning av filmen Warrior.

På väg hem till hotellet

Det var i det senaste avsnittet av sin podcast, Believe You Me, som Bisping beskrev händelsen i detalj.

“We go out for a Chinese meal, [I] don’t like Chinese but whatever… We end up having a few drinks. I get back, it’s like three o clock in the morning and the uber driver drops me off at a four-way cross street not by my hotel, and he says ‘your hotel is over there’, so I get out the car and the uber driver drives off and I don’t know which way to go.

All the while, I may have been stumbling slightly, and staring at my phone which is a giveaway, I’m on my apps. Im stumbling around a little bit and all of a sudden low and behold, the freaks came out, the thieves came out, the muggers, the nasty f***ing criminal b****rds … before I knew it, I was surrounded by 10 to 15 homeless people begging for money and then they started getting kind of nasty.”

Eskalerar

Enligt Bisping så ska de hemlösa som börjat följa honom efter ett tag begärt att han skulle ge dem sin plånbok.

“I start raising my voice saying ‘stay the f**k back.

At this point now, because my defences are up, I’m trying to be big, just like a lion in the jungle puffs out his mane… I’m puffing out my chest and I’m trying to look as scary as possible so these motherfuckers don’t make a move.”

Situationen fortsatte att eskalera och Bisping berättar hur han börjar bli omringad av gruppen varpå någon hotar honom:

“If you want to go home, give me your wallet.”

Räddning

Det hela blir värre innan det blir bättre. Först beskriver Bisping hur en sliten och uppenbarligen fejkad polisbil stannar till på vägen framför honom.

“Two fucking guys jump out looking wasted, more wasted then me, very glossy eyes … they start screaming ‘get in the car, get in the car.”

En av dem tycks fumla med vad Bisping tror är en pistol för att tvinga honom att sätta sig i bilen och de hånar honom över att han inte vet vart han är på väg.

“If I get in this car, I’m a dead man, simple as that because they are gonna kill me or rob me and leave me for dead.

I’m backing up, there was a little opening and I just f***ing ran. They didn’t chase much, and I ran down the street and low and behold there was my f***ing hotel.”

Bisping avslutar med att säga vad han tycker om Kapstaden och sitt liv:

“You mother***kers, don’t ever tell me this town is not dangerous.

Never a dull moment in my life.”

Via BJPENN.com
Hela podcasten: Believe You Me

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC San Antonio: Greg Hardy vs. Juan Adams ryktas vara klar

Alexander Clausson

ESPN-journalisten Brett Okamoto uppgav på sociala medier under onsdagen att ytterligare en matchning i UFCs division för tungviktare kommer bli av under UFC San Antonio, den 20 juli senare i år. Galan kommer vara den fjärde i ordningen att sändas på ESPNs huvudkanal och en huvudmatch för eventet är ännu inte utannonserad.

Greg Hardy går sin tredje match i UFC

Enligt ESPN är det de båda tungviktsherrarna Greg Hardy (4-1-0) och Juan ”The Kraken” Adams (5-1-0) som har kommit överens om att möta varandra enligt ett muntligt avtal. Ett officiellt kontrakt för matchen är i skrivandes stund inte påskrivet.

Adams har under de senaste året försökt få till en match med den tidigare NFL-spelaren och har i samband med flertalet intervjuer berättat för MMA-världen att han hatar Hardy. Adams har även kritiserat hela organisationen för att de gav ett kontrakt med Hardy och menar att det hela är ett PR-trick, någonting som han har skrivit om på sina sociala medier.

Watching NFL draft for more future dropouts that the UFC will sign for publicity stunts like this f—ing clown Greg Hardy.

Adams starka känslor för Hardy till trots, så har de både en del gemensamt. De har gått ett liknande antal proffsmatcher, de startade båda sina MMA-karriärer ganska nyligen och de fick båda kontrakt med UFC genom deras medverkan i Dana White’s Tuesday Night Contender Series.

UFC on ESPN 4: Matchkort

Officiella matcher:

 • Aleksei Oleinik vs. Walt Harris
 • Raquel Pennington vs. Irene Aldana
 • Sam Alvey vs. Klidson Abreu
 • Liz Carmouche vs. Roxanne Modafferi
 • Domingo Pilarte vs. Felipe Colares
 • Mario Bautista vs. Jin Soo Son

Inofficiella matcher (rykten):

 • Alex Caceres vs. Steven Peterson
 • Andrei Arlovski vs. Ben Rothwell
 • Juan Adams vs. Greg Hardy
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
PFL Finaler

PFL släpper Josh Copeland efter misshandeln

Alexander Clausson

PFL (Professional Fighting League) gick under onsdagen ut med ett pressmeddelande där de berättar att tungviktaren och den tidigare UFC-fightern Josh Copeland (18-6-1) inte längre är under kontrakt med organisationen. Anledningen bakom händelsen är den dom som nyligen föll på Copeland, kopplade till händelser som rör våld i hemmet.

Lång karriär bakom sig

Copeland gjorde sin professionella MMA-debut 2012 och har sedan dess hunnit med 25 matcher i buren. ”Cuddly Bear” gick två av dessa matcher i UFC men de största framgångarna kom under föregående kalenderår, då tungviktaren lyckades ta sig till finalen av PFL säsong 1 och gick där en match om en prissumma på en miljon dollar. Prispengarna och äran togs dock hem av Philipe Lins (14-3-0) som avslutade Copeland i den fjärde ronden.

Erkänner sig skyldig till misshandel

TMZ Sports gick i februari, tidigare i år, ut med nyheten att Copeland gripits i ankynting till våld i hemmet. I samband med en argumentation med sin partner anklagades tungviktaren då för att slagit denna så pass hårt att blodvite uppstått i ansikte och på nacken. Copelands partner erkände i anmälan att även hon ska agerat fysiskt genom att örfila den tidigare PFL-finalisten, dock menade hon att han aktivt eskalerade situationen och gjorde den ännu mer våldsam. I anmälan framgick också att parets barn befann sig på platsen då misshandel ska ha ägt rum. I februari lämnade ”Cuddly Bear” följande vittnesmål till polisen.

I do not remember punching my wife

Under rättegången som nyligen ägde rum erkände sig dock Copeland skyldig till andra gradens misshandel och även tredje gradens övergrepp. Misshandel mot sin partner och övergrepp mot barnet som tvingades bevittna händelsen. I utbyte mot erkännande erhöll Copeland ett tvåårigt villkorligt straff. Så länge tungviktaren inte begår några ytterligare brott under perioden slipper han avtjäna ett fängelsestraff och domen kommer dessutom strykas från Copelands registerutdrag efter tvåårsperioden är över. Detta enligt MMA Junkie.

I samband med erkännande gick PFLs talsperson Greg Savage ut med ett pressmeddelande där de klargjorde sin syn på saken i fråga.

He as been released from his contract and is no longer associated with the PFL

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Dustin Poirier ger uppdatering om match mot Khabib Nurmagomedov

Karl Johansson

Dustin Poirier segrade mot fjäderviktsmästaren Max Holloway i lättvikt under UFC 236 och blev då den nye interimmästaren.

Detta gjorde också att han fick möjligheten att möta lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov om det riktiga bältet, vilket har ryktats bli av under UFC 242 i Abu Dhabi i september.

Enligt Poirier pekar allt mot att det kommer bli av, men han är inte säker på vad dröjsmålet hos UFC beror på.

Via ’MMA Junkie Radio’:

Everything is pointing to it happening in Abu Dhabi, September 7, me and Khabib. I’m not sure what the holdup is or what’s going on. I have no clue.

Matchen kommer då att hållas i en muslimsk region där han möter den största muslimska stjärnan. Poirier som är utmanaren vet att han inte kan ställa så mycket krav på var mötet ska hållas.

That’s a big challenge to go over there. [He’s] probably one of the biggest Muslim stars — sports stars for sure, I mean I don’t know any other ones right off the bat. To go out there in enemy territory and fight their guy is going to be a huge challenge. That’s what you sign up for. He’s the champ and I can’t say anything about it.

When I beat him and I defend it I can try to nudge the UFC and say hey let’s do it here or do it there, but I’m the challenger and I understand that role. I’ve got a long climb to go over there and pull off the upset.

Tror ni att titelmatchen mellan de två blir av under UFC 242?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC 242: Första matchen klar för galan

Karl Johansson

En bantamviktsmatchning har blivit det första mötet som bokats för UFC 242 i Abu Dhabi i september, mellan Khalid Taha och Bruno Silva.

27-årige tysken Taha har 3-2 i de senaste 5 matcherna, varav 2 via KO/TKO.

Senast mötte han Boston Salmon under UFC 236, där han segrade via TKO i första ronden och han har nu ett record på 13-2.

Silva är lagkamrat till mästaren Henry Cejudo och går sin debutmatch i oktogonen med 3 raka vinster.

Han tävlade i den fjärde säsongen av TUF Brazil under 2015, där han segrade mot Gustavo Sedorio innan han förlorade mot Dileno Lopes.

Silva har nu ett record på 11-3-1.

Det finns ännu ingen huvudmatch för galan, men det ser ut som att denna kan bli titelmatch mellan interimmästaren Dustin Poirier och Khabib Nurmagomedov.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Paulie Malignaggi sågar sporten MMA och dess fans

Karl Johansson

Boxaren Paulie Malignaggi känner att han bemötts med bristande respekt från MMA-gemenskapen och detta är någonting som han gärna vill dela med sig av.

På en presskonferens inför hans kommande möte i bareknuckle mot Artem Lobov under BKFC 6, hotade Malignaggi med att slå in Lobovs tänder urinera i hans mun.

Malignaggi spottade sedan i ansiktet på honom och försökte gå till attack mot hans huvud med en mikrofon.

Efter presskonferensen utvecklade Malignaggi om varför han vill försätta Lobov i koma eller eventuellt en kista.

Han gick även till attack mot MMA-fans som han kallade ’skit’.

Via ’FightHype’:

At days’ end, the reason for me to say ‘Put him in a coma’ or ‘kill him’ or whatever, listen, you don’t ever want, wish bad things on anybody, but honestly, would I feel bad if he wound up there? No, I wouldn’t feel bad because he disrespected all of the families and all of the people that I’ve known personally who have gone through this.

When your piece of sh*t community and your piece of sh*t people talk about ‘we fight with pads on and now you’re in a dangerous sport like MMA,’ when nothing of the sort happens to you which is why you have a circus of a fanbase because it’s like wrestling. At the end of the day, no matter what happens to you guys, [tapping] assures you you’re gonna see that guy next week. [Tapping] assure you you’re gonna see that guy in a few months. In boxing, you don’t have those assurances so there’s a respect level even to the trash talk that we have and it’s being surpassed now, it’s being overcome with this garbage that we have from this other community. For me, I think the way you solve it, seeing one of their own in a coma, seeing one of their own in a f*cking coffin, then you say, ‘You know what, this sh*t is not a joke.’

Boxaren drog även nyligen till sig uppmärksamhet när han spottade på en väggmålning av Conor McGregor.

Malignaggi och Lobov möter varandra den 22 juni i Tampa, Florida.

Läs mer
-15
Dana Sad
Dana Happy