Nyheter Videor

Dominick Cruz: Två års avstängning är ingenting

Den tidigare UFC-mästaren och bantamviktaren Dominick Cruz (22-2-0) intervjuades under måndagen av Ariel Helwani i ESPNs MMA Show. Cruz är expertkommentator för UFC och anses av många vara en av sportens skarpaste när det kommer till analytisk förmåga, både innanför och utanför buren.

Återkomst under 2019

Cruz har under de senaste åren varit drabbad av olika fysiska skador och har inte gått någon match i buren sedan december 2016, då han förlorade titeln och bältet till Cody Garbrandt (11-3-0). På Helwanis fråga om en återkomst är rimlig under den senare hälften av 2019 gav Cruz följande svar.

Ja det är rimligt. Jag försöker alltid komma tillbaka så snart som möjligt men jag har varit ute ur spelet under en så pass lång tid att ett extra par månader inte kommer göra någon skillnad.

TJ Dillashaws avstängning

Helwani frågade också Cruz om hans tankar kring den två år långa avstängningen av DJ Dillashaw. De båda atleternas möttes 2016 i en match som Cruz vann via delat domslut. Den tidigare mästaren misstänker att vi kommer få se en ännu bättre Dillashaw när han kommer tillbaka till sporten.

Två år är egentligen ingenting, jag har varit borta längre perioder på grund av skador. Det enda som kommer hända är att  TJ Dillashaw kommer ta två år från sporten, uppfostra sitt barn och läka sin kropp. Jag tror att Dillashaw kommer vara bättre när han kommer tillbaka än vad han var när han lämnade. Två år är ingenting, jag förstår inte varför man försöker få det till en sådan stor händelse.

Välkomnar rivalens comeback

I ett tidigare avsnitt av Ariel Helwanis MMA Show berättade den tidigare bantamviktaren Urijah Faber (34-10-0) att han har för avsikt att avsluta pensionen och återvända till divisionen. Faber och Cruz har sett sig själva som rivaler under deras respektive karriärer och möttes i buren vid tre tillfällen. En gång 2007, en gång 2011 och den senaste gången 2016. Den första vann Faber via submission och de senare matcherna slutade med vinst för Cruz via enhälliga domslut.

Bra för honom. Om det finns ett tillfälle där vi behöver ett känt namn i 135-pounds divisionen så är det nu. TJ är ute, Cody är ute. Moraes finns där. Jag önskar att jag också fanns där men dessvärre så sviker jag divisionen just nu. Han vann aldrig en titel i UFC och om det någon gång funnits en bra chans för honom så är det nu!

Cruz själv är inte särskilt intresserad av ett möte med Faber i nuläget, såvida det inte rör sig om en match för titeln.

 

Föregående artikel

Robert Whittaker: ”Israel Adesanya visade upp sina svagheter i matchen mot Kelvin Gastelum”

Nästa artikel

Sage Northcutt om debuten i ONE championship

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök