Domsluts-fiaskot Golovkin vs. Alvarez: ”De är korrupta”

canelo alvarez vs gennady golovkin

Under samma natt som Luke Rockhold ställdes mot David Branch, var även en supermatch i boxning schemalagd. Canelo Alvarez (49–1–2) ställdes mot Gennady ”GGG” Golovkin (37–0–1). Det var en tillsynes sätt jämn match, i alla fall om vi ser till hur två av ringdomarna dömde. Nedan kan ni se score-kortet för matchen.

scorecard ggg alvarez

Men en av domarna, Adalaide Byrd, såg matchen till Alaverz fördel. I hennes ögon sett, utklassning av Alvarez. Enligt Byrd vann Alvarez tio ronder och gav endast Golovkin två. Byrd har nu försatts i ”viloläge” och kommer inte få döma titelmatcher på ett tag, sade Bob Bennett, talesman för Nevada Athletic Commission. Genom LA Times sade Bennett följande.

I’m not going to put her right back in. She’ll still be in the business … but she needs to catch her breath. Like in any profession, you have a bad night. Unfortunately, she didn’t do well. I can tell you she conducts training for us, takes judges under her wing … but her score was too wide.

Golovkin själv tycker att han vann matchen och enligt statistiken han fått ta del av efter matchen finner han det märkligt att matchen slutade lika. I presskonferensen efter matchen sade Golovkin att domslutet kommer påverka sporten i negativ bemärkelse och sade följande.

I saw [the] computer, all total punches, I saw people’s reaction. It’s terrible, for me, it’s terrible. This is not correct, this is very bad for the sport.

Mästaren i WBAs lätta-tungvikt, svenske Badou Jack, skrev genom att Twitter att han anser att Golovkin blev ”rånad” på segern.

Boxningsanalytikern, Teddy Atlas, var minst sagt förargad över domslutet och menade att Byrd är korrupt. Nedan kan ni höra vad Atlas hade att säga.

Hur dömde ni matchen Alverz vs. GGG?

View Results

Loading ... Loading ...
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Peter Fridell

  118-110 ?? Undra hur mycket hon fick under bordet.. eller kanske en högersmäll innan matchen.. borde aldrig sitta på den positionen som hon gör..Skämmigt för boxning

  • Eric

   Om hon vet vad hon gör, men är mutad, hade hon aldrig varit så extrem som 118-110.

 • Patrik Persson

  Men snälla kimura, kan vi släppa boxningen nu?

  • Rallarsvingar

   Varför?! Det här är väl intressant även om du inte gillar boxning sedan samma dommar används till MMA ibland, du är på fel sida om du inte gillar fighting, gå och kolla något av dina andra trötta sporter istället.

   • Patrik Persson

    Jag gillar MMA, har själv tränat boxning men tycker att det är otroligt tråkigt att titta på. Detta är en MMA sida, vet inte hur många gånger man ska behöva säga det egentligen.

    • Rallarsvingar

     Du kan fortsätta säga det hur mkt du vill, det kommer fortfarande inte ända på att samma domare dömer både MMA och Boxning, därför är det intressant att veta när en domare är mutade eller gör ett dåligt jobb i ena sporten. Att du inte förstår dig på boxning är klart, annars hade du inte sagt något så korkat som att boxning skulle vara tråkigt att titta på.

 • Marsman

  JAg tittade på en intervju där hon dömde en match som blev kontroversiell; där hon också var den som dömde helt galet. Hon gav en förklaring på hur hon dömer en boxningsmatch och jag satt ” va fan snackar hon om? ”. Dessutom säger hon ”jag dömer inte 10-10 ronder för att det är inte till någon Fighters favör”????

  Hon är avstängd för tillfället och kommer nog inte döma en annan högprofilmatch.

  Jag anser att man ska nog komma ifrån en bakgrund inom sporten man dömer, den enda orsaken till varför hon får döma är pga att hon är gift med Robert Byrd..

 • Boris

  Ingen om reagerar på att killen som har det oavgjorda resultatet (Don Treila) gav sjunde till Canelo?

 • Brown pride

  Kolla in hur experterna går loss på dommaren, tycker mycket av det sägs är rätt. https://youtu.be/Z_gtVPPw3Xg

 • Reellron

  Haha! Den här videon blir ju jätte rolig o man tittar på tjejerna i bakgrunden!

 • Styrbjörn

  Jag har inget emot att Kimura täcker boxningsnyheter också och inte bara MMA. Skulle inte knipa brunögat om de så valde att även täcka andra kampsporter som BJJ eller Kickboxning. Men som det är nu så känns det ganska oseriöst och löst definierat. För all del, täck boxning också. Men då får man ju slå fast saken och länka mer än bara någon enstaka skitartikel här och där så det inte känns så hoppigt.

  I så fall får man ju öka antalet artiklar om boxningen, kanske göra ett separat flöde för boxningsartiklar i framtiden om det växer tillräckligt bra. Men att ha ena foten inne i dörren och andra ute känns lite sådär. Kimura kan ju fortfarande vara en sida med fokus på MMA men ska det handla om andra saker som boxning också så tycker jag man ska göra det ordentligt, inte half-assed. Antingen det eller sluta med annan kampsport helt och hållet. För mig spelar det ingen roll eftersom man själv väljer om man vill läsa en artikel eller hoppa över den. Men växer det stort nog kan det dock vara skönt med ett separat flöde för att slippa scrolla en massa.

 • Ric _Ohet

Fler Nyheter: