Donald Cerrone vill se fler viktklasser inom UFC

donald-cerrone-glad-1

Donald Cerrone (33-10) besegrade i natt Yancy Medeiros (15-5) under huvudmatchen på UFC Fight Night 126 och vinsten innebar att Cerrone lyckades bryta en förlustsvit på tre matcher. Cerrone, som tidigare har gått matcher i både UFCs weltervikt och lättvikt, uttalade sig i en intervju efter matchen om hur han numera har svårigheter att ta sig ner till lättvikt och att han därmed gärna ser fler viktklasser i organisationen.

I can make 160. It’s that last little bit, I just don’t have the bodyfat, or I’m too lean. I’ll make it though. Khabib want some shit, I’ll make it. Why not 135, 145, 155, 165, 175, 185 – let’s do them all. You’d see a lot of people make that 165, it would be a good weightclass, I think. I’d be there.

Cerrone fick även frågan om han redan nu har börjat fundera på vem han vill möta härnäst, varpå han svarade att han hade några potentiella motståndare, men han nämnde inga namn.

I talked yesterday, with Sean already. I got a couple of names I dropped at him, whispered in his ear. So we’ll see. He’ll call me in a couple of days and we’ll get it going.

I och med segern kom Cerrone upp i det delade rekordet för flest antal vunna matcher i UFC. Rekordet delar han med Michael Bisping (30-9) och Georges St. Pierre (26-2).

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Ric _Ohet

  Han är inne på rätt spår. Bort med 170 och lägg in så det är 10 pounds mellan varje viktklass upp till 185. Efter det finns det inte underlag nog för att splitta upp med nya viktklasser

 • jari edvardson

  dummaste jag läst,,det är ju fullt upp redan nu med viktdisciplinen.

 • Picknickname

  Tycker man skall sätta en regel att en fighter inte får banta mer än en viss procent av sin kroppsvikt. Det skulle även tvinga fram att vissa måste hålla bättre koll på sin vikt mellan fighter. Då tar man per automatik bort farlig bantning och folk hamnar i den viktklass dom skall vara rent hälsomässigt…

 • jari edvardson

  med en viktlass till så kan det ju gynna mellan klasserna ,inte helt omöjligt att fighters som har lätt för viktförändringar kan teoretiskt ta 3 bälten ,,vilket ingen gjort tidigare.

  • Tjohoo

   Jo. Och även fighters som Randy Couture, Frankie Edgar mfl som inte är så stora för sin högsta viktklass kan göra detsamma (vilket jag tycker är coolt då det än sålänge handlar mycket om teknik och taktik för att åstadkomma det).

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Frågan är om det här ens kommer stoppa fighters från att göra de där massiva bantningarna? Det tror jag inte. Därför så räcker det inte med att bara lägga in nya viktklasser man måste tillsammans med de nya viktklasserna införa nya bantningsregler där man har stenkoll på hur mycket de går upp innan fight, eller typ samma dag som fighten äger rum. Så man har en invägning dagen innan eller en och en halv dag innan, sen 10 min innan fight så har man en till där man kontrollerar att bantningen gått rätt till. Så man ska i samband med dessa nya regler om bantning också införa nya viktklasser. Då har man på så sätt stängt alla dörrar för massiv bantning och underlättat för alla att komma in på ett så naturligt sätt som möjligt med en så naturlig bantning som möjligt. Alla är så nära sin naturliga vikt som möjligt. Så 135, 145, 155, 165, 175, 185, sen härifrån 205 och uppåt så finns det nog inte så mycket man kan göra.

  • Tjohoo

   Bra poäng i början. Däremot så lär de göra så att lite färre väljer en viktklass utanför deras storlek (tex många vågar inte gå upp till 170 från 155, från 205 till 265 etc för att det är så stora hopp).

   Undrar om det som One FC har gjort med att alla måste kontrolleras innan match och att alla deras anställda fighters var tvungna att hoppa upp en viktklass.

   Jag skulle nog se en liknande lista med 10lbs/5kg mellan viktklasserna. Men med 205, 225 och 265 på toppen. Kanske 245 lbs senare och en 265+, men då blir det sinnessjuka mängden viktklasser och speciellt 265+ så finns det så som kan röra sig eller fightas bra :-/

   ps. skulle vara najs med styckesindelning i dina längre inlägg

 • http://www.wakeupandsmellthecoffee.nu/ Fritänkare

  Det skulle givetvis funnits betydligt FÄRRE viktklasser.
  Det hade räckt med lättvikt, mellanvikt och tungvikt, egentligen skulle det kunna vara utan viktklass också precis som det ursprungligen var, där EN ultimate fighter är mästare och alla andra kan utmana oavsett storlek och vikt.

Fler Nyheter: