Bellator, Nyheter

Douglas Lima vill tillbaks till vinstkolumnen

Av

Elin Sundqvist

21/02/2022
Douglas Lima,Roan “Jucao” Carneiro

Douglas Lima (32-10) har för första gången i sin karriär tre raka förluster. Limas coach Roan “Jucao” Carneiro anser dock att det delade domslutet mot Michael Page var felaktigt. 

Douglas Lima vill ta tillbaks bältet i Bellator

Douglas Lima har haft en stadig karriär i Bellator med undantag för de tre senaste matcherna. Förlusterna har kommit på poäng i ordningen Gegarg Mousasi (46-7-2), Yaroslav Amasov (25-0), och Michael Page (19-1). Både Mousasi och Amasov är nuvarande mästare i respektive viktklass

Den senaste tidens förluster har  dock inte ändrat målsättning för teamet. Limas tränare sedan 2009, Jucao, säger till Kimura att domslutet mot Michael ’Venum’ Page kom som en chock.

It’s definitely something we didn’t worked for but considering even Moussasi and Amosov they are one of the top fighters in the world. Amosov is undefeated and Moussasi don’t need more credentials and both fights went to the distance. I believe we (have) a few fixes on his game. Douglas definitely can come back and fight better than last time he fought with them.

About MVP Douglas won that fight. It was split decision. 2 judges from USA gave for MVP and one fellow from England gave to Douglas. Every time I think about it it just blows my mind…

Det är definitivt inte vad vi jobbade för men tänk på att Moussasi och Amosov är två toppfighters i världsklass. Amosov är obesegrad och Moussasi behöver inte fler referenser och båda de matcherna slutade på poäng. Jag tror att vi har ett par saker att fixa i hans game. Douglas kan definitivt komma tillbaks och fightas bättre än de två tidigare mötena mot dem.

Angående MVP vann Douglas den matchen. Det var ett delat domslut. Två domare från USA gav den till MVP och en kille från England gav den till Douglas. Varje gång jag tänker på det tappar jag hakan…

Jucao säger att målet fortfarande är att den 34-åriga Douglas ska ta hem bältet till USA. Douglas motivation har alltid varit att vara den bästa versionen av sig själv inför varje match och han är alltid dedikerad att prestera inom sporten berättar Jucao.

Möter Jason Jackson på Bellator London 13 maj

Med lite drygt två och en halv månad kvar till mötet mot Jason Jackson (15-4) tränar Douglas och Jucao fortfarande på American Top Team i Atlanta. Men enligt Jucao kan det bli aktuellt med en del av träningslägret någon annan stans.

So far we are training in Atlanta but we’re thinking of some possibilities to go somewhere to have a great training partners. We still have a bit of time to decide.

Än så länge tränar vi i Atlanta men vi överväger ett par alternativ att gå någon annan stans för att ha riktigt bra träningspartners. We har fortfarande lite tid på oss att bestämma oss.

Roan “Jucao” Carneiro är huvudcoach och driver American Top Team-gymmet i Atlanta Georgia. Han är tidigare MMA-fighter och UFC-veteran med ett record på 22-13.  Jucao gick sin sista MMA-match på Nya Zeeland 2019 i en ålder av 41 år. Sista matchen i UFC var mot Ryan LaFlareUFC 208.’

Några veckor tillbaks meddelade Douglas bror och UFC-fightern Dhiego Lima sin pension från sporten.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök