20 June, 2024
UFC

Mästaren bekräftar titelmatch för Khamzat Chimaev vid vinst mot ”Bobby”

Av

Alexander Clausson

25/05/2024
Khamzat Chimaev

Den regerande mellanviktsmästaren Dricus du Plessis bekräftar nu att Khamzat Chimaev kan vara mycket nära en titelmatch i UFC.

Khamzat Chimaev behöver besegra ”Bobby knuckles”

UFC:s mellanviktsmästare du Plessis känner att det finns mer arbete att göra i mellanviktsdivisionen innan han kan överväga att gå efter titeln som dubbelmästare.

Du Plessis meritlista har växt med segrar över tidigare bälteshållare som Sean Strickland och Robert Whittaker. Vinsten mot Strickland gav du Plessis UFC-bältet för första gången i hans professionella MMA-karriär. Även om dessa två är stora namn att besegra och att vinna en UFC-titel är en stor prestation, känner du Plessis att arbetet inte är klart i viktklassen.

Sydafrikanen kommer inte skynda sig till lätt tungviktsdivisionen innan han möter Israel Adesanya och Khamzat Chimaev.

Under avsnitt 55 av ”The Sias du Plessis Show” sa du Plessis att han vet att det finns en match som MMA-fans är ivriga att se honom i och han vill ge folket vad de vill ha. En fajt mot rivalen Adesanya.

Att möta Israel Adesanya är utan tvekan den match som alla vill se. Det finns mycket historia där. Det finns fiendskap där. Jag förstår inte varför vi inte fajtas.

Enligt uppgifter kommer den ovannämnda drabbningen agera huvudmatch i samband med UFC 305. Det eventet äger rum i Australien, under sensommaren.

Sedan finns det Chimaev, som är planerad att möta den tidigare UFC-mellanviktsmästaren Whittaker den 22:a juni. Om Chimaev kan besegra den tidigare bälteshållaren vill du Plessis ta sig an ”Borz”.

Om du tittar på de stora boogeymannen verkar alla vara rädda för Khamzat. Jag skulle älska den matchen.

Vidare sa du Plessis också att han var redo för en returmatch med Sean Strickland, men det var inte i UFC:s planer. Om UFC presenterar returmatchen för honom, säger sydafrikanen att han mer än gärna skulle ställa upp mot Strickland igen.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök