20 June, 2024
Nyheter

Dricus Du Plessis med meddelande till Alex Pereira och Drake – ”En ära”

Av

Hugo Lindström

23/01/2024
dricus du plessis, drake, alex pereira

Dricus Du Plessis har ett och annat att säga efter vinsten mot Sean Strickland.

Dricus Du Plessis svarar Alex Pereira

Mellanvikten har en ny mästare. Sydafrikas Dricus Du Plessis krigade sig till bältet under den gångna helgen på UFC 297. Tiden innan matchen präglades av en hätsk stämning mellan ”Stillknocks” och motståndaren Sean Strickland. Trots tillfällig fred i buren efter att resultatet blivit officiellt var de snabbt igång igen. Men det är fler personer som Du Plessis nu valt att adressera.

Först och främst en interaktion mer respektfull än något med ovannämnda Strickland. Regerande lätt tungviktsmästaren Alex Pereira, som tidigare haft bältet i mellanvikt, avslöjade att han funderar på ännu en vända i sin forna viktklass. Till detta svarade Du Plessis att han gladeligen möter ”Poatan”, men är osäker på att brasilianaren fullföljer sin idé.

[Alex Pereira] I dare you.. Would be an honour sharing the cage with you.

Hånfulla meddelandet till Drake

På internet har en meme uppstått kring Drake och hans val av fighters att satsa pengar på. Den så kallade ”Drake Curse” är, den hittills relativt träffsäkra, idén att oavsett vem artisten lägger pengar på kommer att förlora. Kända matcher där fenomenet ”bevisats” är exempelvis när Jorge Masvidal förlorade mot Colby Covington och Justin Gaethje mot Charles Oliviera. Två möten där Drake lagt enorma summor pengar på de som i slutändan förlorade.

Historien upprepar sig då samma sak kom att hända under UFC 297. 700 000 dollar (cirka 7,4 miljoner svenska kronor) lades på en seger för Strickland. Du Plessis passade på att tacka Drake för att han valde att inte lägga sin förbannelse på honom.

Kastar en känga till Ian Garry

Irländska talangen Ian Garry var på hugget i samband med titelmatchen. På Twitter laddades ett videoklipp upp där han syntes reagera på mellanviktarnas sammandrabbning. Skrattandes anklagade han båda för att slåss som amatörer.

If I ever have a fight like that, please tell me to retire.

Till detta fick 26-åringen ett kort men talande svar.

Don’t worry you never will

Hur länge tror ni att Du Plessis håller sig kvar i toppen?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök