15 June, 2024
Nyheter

Dubbla VM-guldmedaljören går efterlängtad proffsdebut

Av

Alexander Clausson

19/09/2023
Nikolija Milosevic och Cornelia Holm

En dubbel svensk världsmästare gör proffsdebut på Superior Challenge 26 – Legends när Nina Milosevic möter den erfarna norska fighter Cecilie Bolander.

Nikolija Milosevic går proffsdebut obesegrad talang på Superior Challenge 26

”Nina” Nikolija Milosevic, hemmahörande i Göteborg och på GBG MAC, har imponerat inom amatör-MMA med sin dubbla världsmästartitel, samt europeiska och svenska mästerskap. Hon har tagit hem ett VM-guld för Sverige och ett VM-guld för Serbien. Nu är det dags för den 27-åriga ”Queen Beast” att göra sin debut som proffs.

Hennes motståndare är ingen mindre än Cecilie Bolander (proffsrekord 2-0-0), som för närvarande är Norges mest framstående kvinnliga proffsfighter tillsammans med UFCs  Ivana Širić Petrović. Bolander har också en enastående bakgrund inom amatör-MMA, inklusive titlar som World Cup-mästare, en andraplats i världsmästerskapen och europeisk mästare. Dessutom har hon framgångsrikt tävlat inom judo och erövrat den norska mästartiteln hela sju gånger.

Denna match kommer att äga rum i bantamviktsklassen, med en viktbegränsning på 61,2 kg.

Fighten äger rum i samband med Superior Challenge 26 – Legends. Eventet går av stapeln den 4 november på Annexet i Stockholm.

Två sanna veteraner går huvudmatch på galan

Sedan tidigare står det klart att en tidigare thaiboxningsstjärnan kommer ta sig an en UFC-veteranen i samband med galans huvudmatch. 47-åriga Richard Nordstrand möter 45-åriga Papy Abedi i en mellanviktsmatch. Vi kommer också få se Sveriges Robin Roos mot mot engelsmannen Kevin Fryer i samband med eventet. Organisationens vakanta mellanviktsbälte står på spel.

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök