Nyheter

Dustin Poirier vill möta Nate Diaz istället för Conor McGregor

Nate Diaz Conor McGregor Dustin Poirier

Efter tre möten mot Conor McGregor har Dustin Poirier istället siktet inställt på en match mot Nate Diaz.

Dustin Poirier intresserad av Nate Diaz, inte Conor McGregor

Efter att ha besegrat världsstjärnan Conor McGregor (22-6) i två av deras tre möten så anser Dustin Poirier (28-7-1) att dörren till en fjärde match är stängd och att han härnäst har siktet inställt på att möta veteranen Nate Diaz (21-13). Ett möte mellan Poirier och Diaz har tidigare dessutom varit planerat för galan UFC 230 under 2018 men mötet blev aldrig av då Poirier tvingades dra sig ur till följd av en skada.

Tror att en match mot Diaz blir av till sommaren

Under en presskonferens i samband med helgens UFC 271, som besöktes av Poirier, så berättade han att han tror en match mot Diaz mycket väl kan bli av till sommaren.

I think there’s a good chance it’s going to happen. I think summer is probably a good target if I were to put one on a calendar, but I’m not sure, but I have a good feeling that it’s going to happen. I’m not sure if I’m going to stay at 170 pounds, but this fight makes sense. I just want to be in fights that mean something to me. Nate’s a guy I grew up watching fight, I respect him and his brother, I think that stylistically it’s going to be fun for the fans. This is a Fight of the Year type of fight, and those are the kind of fights I want to be part of.

Jag tror att det finns en god chans att det kommer att hända. Jag tror att sommaren är ett lämpligt mål om vi ska sätta det i en kalender, jag är inte säker men jag har en god känsla av att det blir av. Jag är inte säker om jag stannar i 170 pounds (77 kg) men den här matchen är logisk. Jag vill bara vara i matcher som betyder någonting för mig. Nate är en kille som jag växte upp med att se fightas, jag respekterar honom och hans bror. Jag tror att stilistiskt så är det en kul match för fansen. Det är en “årets fight” typ av match och det är sådana matcher jag vill vara en del av.

Inte sannolikt med en fjärde match mot McGregor

Gällande en fjärde match mot McGregor så ser inte Poirier en sådan som sannolik, detta då han inte ser sig själv vinna någonting mer än pengar på ett sådant möte.

Me and Conor have a history. Fighting him at ‘45 and bumping up, then bumping up, fighting him seven years later, beating him. Even that fight — I’m probably not going to fight Conor again. I don’t really want to fight Conor again. For me, that door is closed. The only reason I’d do it is for money. I beat him two times in a row. Can I best my two performances? Can I knock him out quicker? Can I 10-7 him? What can I do? I’ve done it. If I do it again, it’s just for money, right? So that’s a completely different thing.

Jag och Conor har historia. Att fightas mot honom i 145 (66 kg) och sedan gå upp, gå upp, möta honom sju år senare, slå honom. Även den matchen, jag kommer förmodligen inte möta Conor igen. Jag vill egentligen inte möta Conor igen. För mig är den dörren stängd. Den enda anledningen till att jag skulle göra det är pengar. Jag har slagit honom två gånger i rad. Kan jag förbättra mina två resultat? Kan jag knocka honom snabbare? Kan jag besegra honom 10-7? Vad kan jag göra? Jag har gjort det. Om jag gör det igen så är det för pengarna, va? Så det är en helt annan sak.

I och med att även Diaz visat intresse för en match mot Poirier verkar det sannolikt att mötet den här gången kan komma att bli av.

Föregående artikel

Jared Cannonier näst på tur för titelmatch?

Nästa artikel

Nate Diaz vill ha en ”sista” match mot Dustin Poirier

Skriven av

Jonathan Damm

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök