Nyheter

Dyraste biljetten för Mike Tyson mot Jake Paul får fans att tappa hakan

Av

Alexander Clausson

11/05/2024
Mike Tyson Jake Paul pris

Den omskrivna matchen mellan Mike Tyson och Jake Paul närmar sig med stormsteg. Nu förvånas fans över hur mycket den dyraste biljetten går på.

Mike Tyson tar sig an den 30 år yngre Jake Paul

Matchen, som blivit proffssanktionerad av Texas Department of Licensing and Regulation, annonserades först i mars. Netflix kommer att sända matchen på streamingplattformen. 57-åriga Tyson har inte tävlar professionellt sedan 2005, men han gick en uppvisningsmatch mot Roy Jones Jr. år 2020. Legendaren står med ett professionellt matchfacit som lyder 50-6-0. 27-åriga Paul har ett proffsfacit  på 9-1-0. ”The Problem Child” har dock framförallt ställts mot andra influensers, alternative MMA-fajter, i sin karriär.

Galan kommer äga rum på AT&T Stadium i Arlington, Texas, USA. Arenan fungerar som hemmaarena för Dallas Cowboys och har en kapacitet på 80,000 för fotbollsmatcher eller upp till 100,000 om den anpassas. för ståplats. Enligt Paul arrangören försöka sälja över 90 000 biljetter till matchen.

Flera har uttryckt oro för den stora åldersskillnaden mellan de båda utövarna. Oddsmässigt skiljer det dock inte så mycket mellan boxarna. Ett rakt vinnarspel på Paul ger 1.50 gånger insatsen tillbaka och ett motsvarande spel på ’Iron Mike’ ger 2.40 gånger pengarna tillbaka.

21 miljoner SEK för en VIP-biljett

Nu har biljetterna släppts för den kommande matchen.

Den sekundära biljettjänsten TicketiQ listar det billigaste sätet till $144, upp till nästan $61,000 för en första rad, medan TickPick listar den dyraste strax över $60,000 med ett pris på $142. De billigaste biljetterna tillgängliga på den sekundära marknaden genom Gametime är listade till $156 för sittplatser på övre nivå och går upp till $9,038.

För fans som vill gå all in på matchen tillkännagav promotionsbolaget Most Valuable Promotions att de kommer att släppa en paket för $2 miljoner som de kallar MVP Owner’s Experience, inklusive två sittplatser på ringsidan, fyra platser på första raden och fyra på andra raden, samt eskort av säkerhetsvakt, en möjlighet att ta en bild i omklädningsrummet, signerade handskar från båda boxarna och två nätter i en taksvit med ytterligare fyra hotellrum.

Biljetter till matchen på MVP:s webbplats går till försäljning den 16 mars, även om arrangören redan sett över 120,000 fans anmäla sig för försäljningstillträde.

En amerikansk dollar står i nuläget i 10.86 SEK.

Fansen reagerar negativt

Via sociala medier har fans reagerat på den ovannämnda VIP-paketet. 100-tals boxningsfans uttrycker missnöje över galan och biljettpriserna.

En användare skriver att ’I’m not paying 2m for a 30sex fight…’. Andra riktar kritik mot att drabbningen inte ens har någon koppling till den genuina boxningskulturen. ’Weird they’d try n charge $2milyy for a tickey package for a fight that’s only about creating revenue and has zero to do with the culture of boxing’.

Flera fans går så pass långt att kalla matchen för riggad. Antingen att den kommer sluta oavgjort eller till Pauls fördel.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök