24 juni, 2024
Nyheter

Efter förvirringen – Viaplay berättar vad som händer med UFC-sändningarna

Av

Alexander Clausson

12/01/2024
Viaplay Conor McGregor

Under gårdagen spreds det rykten om att Viaplay inte längre skulle sända UFC:s galor på den svenska marknaden. Nu har företaget klargjort situationen i ett pressmeddelande.

Viaplay fortsätter sända UFC

Viaplays kontrakt med UFC löpte ut i samband med månadsskiftet. Under gårdagen kunde man fortfarande inte se några kommande galor i tablån på företagets streamingtjänst och MMA-konton på sociala medier uttryckte oro för att UFC inte längre skulle sändas för fans i Sverige.

I ett pressmeddelande berättar nu Viaplay att man har förlängt sitt avtal med UFC och kommer fortsätta sända organisationens galor för flera år framöver. Svenska fans kommer alltså även i fortsättningen få ta del av fajters som Conor McGregor och Colby Covington i samband med organisationens galor.


Den tidigare UFC-fajtern och Viaplays expert, Magnus ”Jycken” Cedenblad, uttalar sig.

Det här var en av de bästa nyheterna att inleda 2024 med. Jag ser verkligen framemot att få fortsatt följa och rapportera om UFCs alla galor och matcher på Viaplay framöver. Om man som tittare vill följa fighters i världsklass och njuta av kampsportsunderhållning när den är som bäst, ja då är UFC ett måste.

Även expertkommentatorn och den nuvarande UFC-fajtern Pannie Kianzad uttalar sig om det nya kontraktet. Där berättar hon även att hon själv kommer återvända till buren i mars.

Det är verkligen en fantastisk nyhet att vi förlänger med UFC, både för mig som atlet men även som expertkommentator att få kommentera kampsport på högsta nivå på en av Sveriges största plattformar, Viaplay. Vi har enormt stora matcher framför oss under året, som jag är taggad på att kommentera. Jag laddar även inför min egen match i mars, missa inte det


Kianzad kommer senast från en förlust, men har gått 5-2 i samband med hennes senaste sju matcher. Han har, bland annat, plockat hem vinster mot Bethe Correia och Alexis Davis. Hennes totala matchfacit lyder 16-7-0.

Underkorten sänds när nordiska fajters tävlar

Viaplay bekräftar också att man även fortsättningsvis kommer sända underkort i samband med de galor som nordiska fajters kommer kliva in i buren. I övriga fall kommer galornas underkort sändas exklusivt på UFC Fight Pass.

Man berättar även att galorna även i framtiden kommer finnas tillgängliga med båda engelskspråkiga och svenskspråkiga kommentatorer. Utöver ovannämnda Cedenblad och Kianzad sitter även Tim Sasivanij med i Viaplays stall.


 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök