20 June, 2024
Nyheter

Efter inställda galorna – Superior Challenge expanderar

Av

Simon Tingberg

10/06/2024
superior challenge 19 bur

En av Sveriges äldsta MMA organisationer Superior Challenge hade planerat två galor under våren som båda ställdes  in. Efter spekulationer kring organisationens framtid så kunde Superior Group idag gå ut med att man expanderar.

Superior Group pressenterar Superior Academy

Den Stockholmsbaserade organisationen Superior Challenge har länge varit ett hem för flera utav Sveriges främsta MMA-fighters. UFC fighters som Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och Reza Madadi har tävlat för organisationen. Senaste åren så har organisationen inte varit lika aktiv som tidigare. Under 2023 så höll man endast ett event och under 2024 så har organisationen bokat om två inplanerade event. Streamingtjänsten Viaplay som sänt organisationens galor avslutade även samarbetet efter ekonomisk kris.

I dag så skickade organisationen ut ett pressmeddelande man nu expanderar sin verksamhet. Detta genom att starta igång ytterligare ett evenemangskoncept kallat Superior Academy.

Konceptet kommer att vara evenemang med matcher i A-klass och B-klass. Inslag med titelmatcher i A-klass samt enstaka proffsmatcher kommer att toppa evenemangen. Detta blir ett komplement till Superior Challenge som endast riktat sig till den svenska proffsscenen.

Kamsportsprofil bakom projektet

Superior Challenge grundades utav Babak Ashti. Denne uttalar sig i pressmeddelandet att Andres Virraca grundare för Käftsmällspodden kommer att ansvara för Superior Academy.

”Andres Viracca har varit den drivande kraften bakom Superior Academy och utses till ansvarig person för projektet. Med sitt stora engagemang och passion för sporten kommer han att spela en nyckelroll i att förverkliga vår satsning med att utveckla den svenska amatör-scenen.”

Virraca sin tur uttalar sig att detta blir en lysande plattform för att lyfta lovande talanger i Sverige.

”Vi har en tydlig vision för svensk MMA och hur vi kan lyfta nästa generations proffsstjärnor och nu kan vi äntligen sjösätta Superior Academy. Att göra det här tillsammans med Superior Challenge är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Från att starta Käftsmällspodden till att nu vara med och bygga en gala för landets stigande stjärnskott. Det här blir en arena för lovande MMA-talanger inom A och B -klass och de som är i tidigt skede i sina proffskarriärer, som nu får en ny stor plattform att fightas på.”

I en kommentar till Kimura så meddelar organisationen att man ännu inte har några planerade event men att mer information kommer inom kort.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök