23 juli, 2024
Nyheter

Efter löftet om minimilöner – Andres Viracca drar sig ur samarbetet med Wolf

Av

Alexander Clausson

07/11/2023
Andres Viracca

I början av oktober stod det klart att Andres Viracca skulle gå in som en av ägarna i den Halmstadsbaserade organisationen Wolf Fight Promotion. Nu har han dragit sig ur köpet.

Andres Viracca – ”Segare än en kommunal upphandling”

I början av oktober, tidigare i år, stod det klart att Viracca skulle gå in som delägare i Wolf Fight Promotion efter en intervju med Din MMA Podcast. Under en intervju med Kimura motiverade Viracca sitt val att investera utförligare. Då berättade han, bland annat, att han ville införa minimilöner på 5 000 SEK för proffsfajters och sända organisationens galor gratis via stream. Att han grundade Käftsmällspodden och äger mediabolag som, i viss mån, har i uppgift att granska sportens organisationer såg han inte som något problem.

Nej, det gör jag inte alls. Min vision är att samarbeta med alla och fortsätta bevaka sporten. Vill inte missgynna någon, jag vill alla väl! Vi är alla kollegor och älskar sporten lika mycket. Varje verksamhet är uppdelad med olika ansvariga som jag förlitar med på.


Under gårdagen stod det klart att Viracca nu har dragit sig ur köpet. Den ursprungliga tanken var att han skulle köpa 25 % av organisationen.  I en kommentar till Kimura berättade Viracca att det inte funnits någon konflikt mellan honom och Wolf Fight Promotion. Däremot hävdar Viracca att han inte fick gehör för sina idéer. Enligt Viracca fick han heller inte införa minimilöner i organisationen.

Ingenting hände. Det är det som är problemet. Det är segare än en kommunal upphandling. Inget bråk, ingenting, Vi fick inte genom någonting. Inga matchningar och vi fick inte heller designa nya posters för kommande galor. Inte köpa ny belysning eller höja lönerna. Trots att jag sa att jag lägger mellan skillnaden. Jag hade huvudsponsor och andra grymma planer, men Wolf Fight Promotion tycks inte vilja utvecklas.

Organisationens nästa gala, den nionde i ordningen, kommer äga rum i Kalmar den 2 december. Två amatörtitlar står på spel och flera proffsmatcher förväntas äga rum på kortet. Hemmafavoriten Daniel Bergström kommer gå match. Någon motståndare har dock inte offentliggjorts i nuläget.

Wolf Fight Promotion Bur

Wolf Fight Promotion – ”Kom väldigt plötsligt”


Kimura har nått ut till Wolf Fight Promotions grundare David Jacobsson. Arrangören, som även är proffsfajter med 11-4-0 i matchfacit, berätar att Viraccas beslut kom väldigt plötsligt.

Att han ångrade sig om att gå in som delägare kom väldigt plötsligt. Ingen av oss visste vad som hänt eller vad vi hade gjort för fel. Jag respekterar att att han inte vill gå in i bolaget. Han måste gör det han känner är bäst för honom.

Vidare menar Jacobsson att organisationen inte känner igen sig i den ovannämnda kritiken. Mycket av det som Viracca har lyft fram är i rullning, enligt Wolf Fight Promotion själva.

Baserat på hans önskemål hade vi en planerad beställning på ljus, kanvas och så vidare för 70 000 SEK. Flyers och affischer baserad på deras design, som vi tycker är snygga, är i produktion. Vi har infört ceremoniella invägningar och vi har försökt eller försöker boka matcherna som han önskade.


Jacobsson förklarar även att ingen som är iblandad i organisationen har arrangörskapet som ett heltidsjobb, utan arbetet med Wolf Fight Promotion är en fritidssyssla. Därför tar saker tid att genomföra.

Samtidigt i den här vevan blir Ola (Jacobsson, fajter och bror till David) inlagd på sjukhus i Thailand. Jag återhämtar mig från utbrändhet och vi alla i Wolf gör detta på vår fritid. Vi gör vårt bästa. Denna gången dög det inte.

Wolf Fight Promotion grundades 2019 och har utöver sex galor i Halmstad även arrangerat event i Kalmar och Jönköping.

David Jacobsson på Bulldog Fight Night 9

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Allt inför Robin Roos titelmatch i Cage Warriors
🥊 Allt inför svenskens debut
Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji

Här kan du söka!

Search