20 June, 2024
Nyheter

Sveriges Elin Öberg avslutad under UAE Warriors 50

Av

Alexander Clausson

18/05/2024
Elin Öberg

Under lördagseftermiddagen klev Elin Öberg in i buren för en match i samband med UAE Warriors 50. 

Matchrapport från Elin Öberg mot Anelya Toktogonova

Rond 1

Öberg startar starkt med både sparkar och slag. Toktogonova söker en nedtagning och tvingar fram en clinch. Öberg finner sig upptryckt med ryggen mot burens vägg. Svenskan är aktivare än som motståndare från position och testar både knän och slag. Utövarna separerar och Öberg träffar med en fin höger. Toktogonova vill inte veta av någon stående striking och går återigen i clinch. Med en minut kvar av det första ronden får Toktogonova tag på Öbergs rygg och använder sin tyngd för att förflytta drabbningen till kanvasen. Toktogonova lyckas dock inte dra nytta av den starka positionen och vi får se en andra rond.

Rond 2

Öberg lyckas hålla matchen stående i samband med den andra rondens inledning. Ett av hennes slag har öppnat upp motståndarens näsa. Toktogonova har svårt att träffa med något i en stående position. Den sistnämnda stänger återigen distansen för att gå in i clinch. Med två minuter kvar av ronden säkrar Toktogonova en nedtagning och intar sidokontroll. Efter en scramble intar Öberg guard-position. Svenskan är aktiv från rygg och skickar iväg ett par slag. Toktogonova avslutar dock ronden starkt med ground and pound via hammarslag.

Rond 3

Öberg lyckas hålla sig stående den första halvan av den sista och tredje ronden. Hon har fortsatt ett övertag när det kommer till striking, men åstadkommer ingen betydande skada på sin motståndare. Toktogonova säkrar dock en nedtagning med halva ronden kvar. Hon håller fast vid positionen och tar ryggen med 90 sekunder kvar av drabbningen. Hon söker Öbergs hals och svenskan försöker slå sin motståndare istället för att försvara motståndares choke. Hon tvingas klappa.

Resultat

Anelya Toktogonova besegrar Elin Öberg via submission (rear-naked choke), rond 3

Kolla in fullständiga resultat från galan, där Sveriges Samuel Bark går huvudmatch, här.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök