En rapport från de svenska domarna på Fight Island och Bahrain

Daniel Schälander

Även fast vi fast vi fram till nyligen inte haft någon svensk fighter bokad för match på Fight Island har vi haft fyra svenskar som arbetat både inne och utanför buren. Vi har även haft svenska officials på Brave CFs tre senaste galor i Bahrain.

Första svenska burdomaren i en UFC-titelmatch.

Trots att vi är ett litet land har vi haft svenska som arbetat på den högsta nivån ute i MMA-världen. Vi har även haft den första svenska burdomaren som dömt en titelmatch när Kevin Sataki var den tredje mannen i oktagonen när Dominick Reyes och Jan Blachowicz gjorde upp om det vakanta bältet i UFCs lätta tungviktsdivision.

På plats i Abu Dhabi har vi Andreas Bodin som timekeeper, Anders Ohlsson som poängdomare, Daniel de Carvalho som controller och Kevin Sataki som burdomare. Kevin och Daniel kommer att vara på plats under de tre första galorna, Bodin kör fyra galor och Ohlsson kör alla fem.

“Vi håller en hög standard”

I nyss hemkomna från Bahrain är Rebin Saber, Andreas Grüner och Mattias Sjöden som har dömt på Brave CFs tre senaste galor i Bahrain. Där har Andreas och Mattias agerat poängdomare och Rebin burdomare. Jag pratar med Rebin och ställer frågan om varför han tror att Svenska officials har fått möjlighet att resa långt för att arbeta i de största organisationerna.

Hade vi inte hållit en viss nivå hade vi inte fått frågan helt enkelt. Under sista eventet fick jag mycket beröm, av alla möjliga. Man hör hur kommentatorerna ger mycket beröm både under matcherna och i eftersnacket också. Och det var inte bara av kommentatorerna utan även kollegor, folk som jobbade där, fans, fighters och till och med av presidenten av Brave uttryckte nöje och tacksamhet.

Kevin Sataki som gör sin första vända på Yas Island i Abu Dhabi, även känd som Fight Island instämmer och reflekterar över varför han tror att vi lyckas ta fram kompetenta officials.

Det finns väl bara ett svar och det är att vi är duktiga på det vi gör och det uppmärksammas. De ser oss som väldigt kompetenta officials som vet vad vi gör. UFC säger själva att de som är på plats på Fight Island är “the best in the business”.

Vi har ett bra system i Sverige. Hur hela uppbyggnaden av svensk MMA är med förbundet och ligan där officials kan träna och jobba sig upp. Det finns många instanser på vägen upp, det är inte som att man halkar på ett bananskal in i en UFC-bur för att döma titelmatch. Det är en bit på vägen. Men jag skulle vilja säga att det är vårat “trappsystem” som vi har i Sverige som är en central del i detta.

Trappsystemet som Kevin nämner är lite av en grundpelare i hur svensk MMA är uppbyggd. Tanken är att man som fighter stegvis ska tävla i det regelverk som är lämpligast för en för att främja jämna matcher och en utveckling med så få onödiga risker som möjligt.

Man kanske börjar först med att tävla i sporter utan några slag mot huvudet som submission wrestling eller BJJ för att sedan kliva in i MMA-världen antingen som junior under C-klass regler (inga slag mot huvudet eller på marken) för att sedan gå vidare till B-klass som i stora drag tillåter fullkontakt stående men inte har slag på marken till att sist tävla under A-klass regler där slag på marken läggs till. Därefter går man över till proffs, först under Swedish Professional MMA Rules vilket är likt unified rules med skillnaden att armbågar inte är tillåtna och sedan till sist Internationell Professionell MMA, även kallat Unified Rules.

Livet i mellanöstern

Både Bahrain och Yas Island har liknande förutsättningar och tillvägagångssätt när det handlar om att anpassa sig för den rådande pandemin. Gänget som landade i Bahrain som är en ö i persiska viken i ungefär samma storlek som Gotland testades så fort de landade på flygplatsen. Därefter blev de satta i karantän på hotellet i 48h innan de tilläts röra sig fritt. Och i landet kan man exempelvis inte äta på restauranger utan får endast köpa med sig mat. Därefter blir samtliga inblandade testade varje vecka innan galorna.

På Fight Island är det ännu striktare där man behöver testa sig och sätta sig i självkarantän hemma tills man fått provsvar. Detta måste göras inom 72h från att man landar i Abu Dhabi. Väl på plats blir man testad när man anländer samt dagen efter. Och efter två dygns isolering på sitt hotellrum får man  äntligen röra sig fritt på ön. Sedan genomförs två tester i veckan löpande fram till sista galan i slutet på oktober.

Men det går ingen nöd på våra Fight Island-svenskar trots isolering på ön.

Vi har det så bra, allting är grymt. Vi tränar två pass om dagen. Vi har rutiner där vi varje dag käkar frukost 08:30, sen kör vi yoga vid 10:00, poolhäng mellan 11:00-12:00, från 12:00-13:00 tränar vi på gymmet och efter det blir det lunch. Sen tar vi golfbilar till stranden och mellan 17:00-18:00 när solen går ner och temperaturen är som skönast slår vi plattor i buren.

Första svensken att döma en titelmatch

Kevin Sataki är en av våra mest erfarna domare som har dömt för UFC sedan 2013.

Jag gjorde min första UFC-gala som poängdomare första gången de kom till Sverige. Så jag har dömt för UFC i 7 år nu, jag brukar säga att jag och Conor gjorde UFC-debut samtidigt.

På UFC 253 blev Sataki första svensk att döma en titelmatch i UFC. Något som endast en handfull domare i världen har fått möjligheten att göra. Trots milstolpen var det en vanlig dag på jobbet för Stockholmaren.

Jag tror att det är första gången en europé förutom Mark Goddard dömer en titelmatch. Så det är väldigt roligt.

Det var business as usual. Man tänker inte på det där och då. Man få inte låta det stiga en åt huvudet. Det är en vanlig match, in och gör det jag alltid gör. Det handlar om att finnas där för atleterna. Men i efterhand dagen efter när man får meddelandet från vänner, familj och MMA-fans då börjar man förstå att det är ganska stort ändå.

Det är bara en handfull människor av domarkåren i världen som får döma titelmatcher. Så jag känner mig väldigt priviligierad och tacksam att man får den chansen. Det är stort och det är kul för Sverige. Alla som känner mig vet att jag tycker att det är kul att sätta vårat lilla land på kartan. Man blir stolt över att vara svensk och att kunna representera Sverige även om man inte bär färgerna.

“Det kan inte vara någon som piskar fram viljan.”

Rebin Saber som även han är en av våra svenskar som dömt i UFC lyfter fram vikten i att själv hela tiden sträva efter att bli bättre och lära sig av sina misstag.

För min del handlar det om att man vill bli bättre. Man tar reda på information, analyserar matcher i efterhand för att utvärdera och se vad man kan utveckla. Exempelvis vart man bör ställa sig för att ha den bästa vinkeln, reflektera över hur jag borde ha eller inte agerat under vissa situationer.

Sporten blir aldrig bättre om inte domarna blir bättre. Då kommer det alltid att finnas en massa konstiga beslut och konstiga saker som domarna gjort och det sätter sporten i ett dåligt ljus. Så vi som officials måste utvecklas. Sporten handlar inte om oss, det är fighterserna som ska ha uppmärksamheten för det är de som kämpar för det här. Men vi som domare har en skyldighet att vara pålästa, se till att vara redo för jobbet och se till att rätta sina fel. Och det måste falla på domaren själv. Det kan inte vara någon som piskar fram den viljan. De domarna jag känner, vi vill alla göra det här. Vi vill vara i den världen och då vet man också att det är ens skyldighet att bli den bästa man kan bli.

+14
Dana Sad
Dana Happy
UFC 257 Conor McGregor Dustin Poirier

UFC 257: Allt du behöver veta om galan

Ralph Nordahl

Den 23 januari anordnar UFC sin första storgala för i år där Conor McGregor och Dustin Poirier möts i huvudmatchen på Fight Island i Abu Dhabi. Det är också en av de första UFC-galorna där publiken till slut får återvända till läktarna.

Conor McGregor gör comeback i rematch mot Poirier

Den forne dubbelmästaren Conor McGregor (22-4) gör nu comeback efter ett års frånvaro där han går rematch mot tidigare interimmästare tillika titelutmanaren Dustin Poirier (26-6). Herrarnas första möte i september 2014 slutade med en TKO-seger till McGregor efter endast 1 minut och 46 sekunder.

McGregor tillbaka i buren efter ett år

Senast såg vi McGregor avsluta Donald ‘Cowboy’ Cerrone efter endast 40 sekunder vid UFC 246 via TKO i januari 2020. Dessförinnan besegrades han av sin ärkerival Khabib Nurmagomedov i titelmatchen vid UFC 229 i oktober 2018 där han dominerades och avslutades via neck-crank. Innan detta blev irländaren dubbelmästare när han avslutade lättviktsmästaren Eddie Alvarez via TKO.

McGregor blev för första gången UFC-mästare år 2015 när han knockade legendaren Jose Aldo efter endast 13 sekunder och därmed erövrade fjäderviktsbältet.

Poirier har erövrat interimtiteln sedan deras första möte

Poirier såg vi senast gå en av förra årets mest underhållande matcher mot Dan Hooker förra sommaren där han till slut lyckades vinna via enhälligt domslut efter 5 tuffa ronder. Innan detta utmanade Poirier om lättviktsbältet där han dominerades av Nurmagomedov och submittades via rear-naked-choke. Dessförinnan blev Poirier interimmästare när han besegrade fjäderviktsdominanten Max Holloway via enhälligt domslut.

Chandler gör UFC-debut mot Hooker

I galans co-main event kommer vi få se tidigare Bellatormästaren Michael Chandler göra UFC-debut mot Dan Hooker.

Upp till bevis för Chandler i UFC

Efter en framgångsrik karriär i Bellator med vinster över flera UFC-veteraner är det nu dags för Michael Chandler att visa vad han går för på världens största MMA-scen (21-5). Han kommer kommer senast från två knockoutsegrar i Bellator, båda under tre minuter, mot forne UFC-mästaren Benson Henderson i augusti och Sidney Outlaw i december 2019. Innan detta förlorade han sin titel till Patricio Freire via TKO i första ronden.

Hooker

Hooker (20-9) mötte som sagt senast Poirier i en av 2020:s mest underhållande matcher men förlorade ändock via enhälligt domslut. Innan detta hade nya-zeeländaren tre raka segrar mot Paul Felder (delat domslut) i februari 2020 och mot Al Iaquinta (enhälligt domslut) samt James Vick (knockout) år 2019.

Övriga matcher

Denna gala kommer också svenske Amir Albazi (13-1) gå sin andra UFC-match mot Zhalgas Zhumulov (13-4). Albazi vann sin debut i juli mot Malcolm Gordon via triangle-choke i första ronden.

Galan kommer även innehålla en spännande flugviktsmatch mellan damerna Jessica Eye (15-8) och Joanne Calderwood (14-5)

Matchkort

UFC 257 kommer sändas som PPV på Viaplay PPV. Prelims drar igång 00:15 natten mot söndag och huvudkortet planeras starta 04:00.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

Huvudkort (04:00)

Prelims (02:00)

 • Lättvikt: Nasrat Haqparast vs. Arman Tsarukyan
 • Mellanvikt: Brad Tavares vs. Antônio Carlos Júnior
 • Bantamvikt: Julianna Peña vs. Sara McMann
 • Lätt Tungvikt: Khalil Rountree Jr. vs. Marcin Prachnio

Early Prelims (00:30)

Nedan kan ni se intressant statistik för galan:

UFC 257 Dustin Poirier vs Conor McGregor UFC 257 Dan Hooker vs Michael ChandlerUFC 257 Amir Albazi vs Zhalgas Zhumagulov

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Michael Chandler: Världens bästa har alltid funnits i UFC

Alexander Clausson

Till helgen debuterar den tidigare Bellator-mästaren Michael Chandler för världens största MMA-organisation, i samband med UFC 257. Amerikanen menar att tidpunkten är perfekt.

“Har alltid förberett mig för det här”

Chandler skrev kontrakt med Bellator 2010 och hann med 23 matcher i organisationen. Tio av dessa drabbningar gick för Bellators lättviktsbälte. De motståndare som Chandler ställdes mot tidigare i sin karriär har dock aldrig varit slutmålet för amerikanen. Via ‘MMa Junkie’.

I’ve been outside of the UFC and every single time I trained for the guys I’ve stepped in the cage with, I wasn’t training to fight them. I was training to fight the No.1 guy in the world, and the No. 1 guy in the world has always been in the UFC banner. I was always training to beat that guy, so I’m sizing everybody up.

Chandler var på plats när den nuvarande lättviktsmästaren Kabib Nurmagomedov ställdes mot den tidigare titelutmanaren  Justin Gaethje, under UFC 254

Last time I was here on ‘Fight Island,’ I saw Khabib. I saw Gaethje. And man, these are the upper echelon. These are the guys I’ve always wanted to compete against since Day One, and now I get the opportunity. I just have to go out there and take care of business on Saturday night.

Chandler kommer senast från en vinst över Benson Henderson, som ägde rum i samband med Bellator 243.

“Jag har drömt om den här dagen”

Trots att Chandler aldrig gått en match i UFC kommer den tidigare bälteshållaren kliva in i buren med vetskapen att han ställts- och vunnit mot fighters av UFC-kaliber tidigare. Ovanstående Henderson och Eddie Alvarez har båda burit UFC-bälten kring sina midjor.

This is the toughest competition that I will ever to face in my entire life. But when you look at my resume, when you look at my track record, guys like Eddie Alvarez, Benson Henderson – these were champions here in the UFC. Granted, it was a couple of years later. But I’ve been competing at a high level since I was 14 years old. I’ve been dreaming of this day just in case it ever did come, and now I’m fully prepared to take the opportunity head on …

Natten till söndag, svensk tid, ställs amerikanen mot den topprankade Dan Hooker. Chandler har ett totalt matchfacit som lyder 21-5-0.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 257 Embedded – Avsnitt 3: McGregor signerar affischer med sonen

Alexander Clausson

UFC 257 närmar sig med stormsteg och i galans huvudmatch kommer den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor ställas mot den före detta interimmästaren Dustin Poirier.

Fyra lättviktare i fokus

I vanlig ordning – när det kommer till numrerade galor – marknadsför organisationen eventet genom sin egenproducerade serie Embedded.

Det tredje avsnittet kretsar kring de fyra lättviktare som toppar helgens huvudkort. Ovanstående McGregor och Poirier, samt Dan Hooker vs. Michael Chandler i den delade huvudmatchen.

Eftersom Sveriges Amir Albazi återfinns på tidiga prelims kommer Viaplay även sända galans underkort.

Edit: Under onsdagskvällen berättade Viaplay för Kimura att galans underkort ingår i det ordinarie sportpaketet

För att få tillgång till hela eventet krävs köp av PPV:et. Däremot får man tillgång till att se underkorten/prelims som sport-prenumerant hos oss

UFC 257: Matchkort

Huvudkort

 • Lättvikt: Dustin Poirier vs. Conor McGregor
 • Lättvikt: Dan Hooker vs. Michael Chandler
 • Flugvikt: Jessica Eye vs. Joanne Calderwood
 • Lättvikt: Matt Frevola vs. Ottman Azaitar
 • Stråvikt: Marina Rodriguez vs. Amanda Ribas

Underkort 

 • Lättvikt: Nasrat Haqparast vs. Arman Tsarukyan
 • Mellanvikt: Brad Tavares vs. Antônio Carlos Júnior
 • Bantamvikt: Julianna Peña vs. Sara McMann
 • Lätt Tungvikt: Khalil Rountree Jr. vs. Marcin Prachnio
 • Mellanvikt: Andrew Sanchez vs. Makhmud Muradov
 • Catchvikt 150lbs: Movsar Evloev vs. Nik Lentz
 • Flugvikt: Amir Albazi vs. Zhalgas Zhumagulov
Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Bettinghörnan – UFC 257: Conor McGregor vs. Dustin Poirier

Daniel Schälander

I Bettinghörnan inför UFC 257 kollar vi in i heta spel i matcherna mellan Conor McGregor och Dustin Poirier samt Dan Hooker och Michael Chandler. Vi kollar även in galans första match där svenska Amir Albazi gör sitt andra framträdande i UFC.

Heta spel inför UFC 257

I den här upplagan av Bettinghörnan kollar vi in Amir Albazis chanser i sin andra UFC-fight. Vi djupdyker även i main och co-main event där vi kikar igenom de mest troliga utfallen. Kolla in vår sammanställning inför galan för allt du behöver veta om UFC 257.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 257 Embedded – Avsnitt 2

Anton

Nu har UFC lagt upp det andra avsnittet av vlogserien UFC 257 Embedded på Youtube. Följ de fighters som skall delta i helgens gala i deras sista förberedelser inför lördagens sammandrabbningar i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Klockan tickar ner

UFC fortsätter att leverera kvalitéinnehåll på sin Youtubekanal. Inför helgens UFC-gala i Abu Dhabi där “Notorious” Conor McGregor (22-4) och Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC) drabbar samman i huvudmatchen, har organisationen hållit traditionen vid liv med deras vlogserie UFC Embedded.

I det andra avsnittet får man följa den nummer 6 rankade flugviktaren Jessica “Evil” Eye (15-8, 1 NC) när hon gör sin avresa från Las Vegas mot Förenade Arabemiraten i sällskap med andra fighters som skall delta under galan. Dustin Poirier genomgår en intervju inför sin kamp med McGregor, samt tar ett par foton när han än består i någorlunda gott skick.

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Neil Magny drar lärdom av onsdagens förlust

Anton

UFC-welterviktaren Neil Magny har gått ut på sociala medier för att tacka sin motståndare under onsdagens UFC-gala Michael Chiesa för matchen. Magny, som förlorade via enhälligt beslut, säger sig ha dragit lärdom av förlusten, och ser sig växa från den.

Magny tar förlusten väl

Det är inte alla som kan ta en förlust med samma värdighet och inställning som Neil “Haitian Sensation” Magny (24-8). Den 33-årige welterviktaren drabbade samman med Michael “Maverick” Chiesa (18-4) i huvudmatchen under onsdagens gala UFC Fight Island 8. De två stred på i alla fem ronder, och när väl bataljen lagt sig till ro i oktogonen kunde det konstateras att Magny stod inför en övertygande förlust via enhälligt beslut.

Det är dock varken vemod eller klagan som kommer från “Haitian Sensation” efter nederlaget. Tidigt under morgonen svensk tid gick Magny ut på sociala medier för att gratulera sin motståndare till sin enastående seger. Det finns mycket lärdom att dra av förlusten, förklarar Magny, och ser sig som följd växa exponentiellt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Neil Magny (@neil_magny170)

Hats off to Michael Chiesa, you fought an amazing fight….thank you for the experience. I will definitely grow from this.

 

Mycket kvar att ge

Neil Magny kom in i kampen mot Michael Chiesa med en vinstsvit på tre raka matcher från 2020. Rankad nummer 9 i welterviktsdivisionen inför matchen, samlade “Haitian Sensation” på sig ett par riktigt goda vinster i viktklassen förra året. Även om beslutet inte föll hans väg i mötet med Chiesa, brukar Magny annars vara effektiv i att övertyga domarna på poängkorten. Innan onsdagens förlust hade Neil bland annat registrerat vinster över den tidigare mästaren “Ruthless” Robbie Lawler (28-15, 1 NC) samt Kinas hårdhänte Li “The Leech” Jingliang (18-6).

Vad som väntar Magny nu återstår att se. hans motståndare Chiesa har nu tagit fyra raka vinster som welterviktare, och närmar sig toppskiktet i divisionen för var seger han tar. Magny har som sagt ett bra matchfacit från sina senaste framträdanden i oktogonen, där han på sex matcher har tagit fyra segrar. Med sin strålande attityd trots förlustens påträngande vånda, där lärdom och respekt tycks stå i fokus finns det säkerligen betydligt mer att vänta från Haitis sensationella fighter.

Vem bör Magny möta härnäst?

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 257: Presskonferens inför galan

Daniel Schälander

Med två dagar kvar till UFC 257 går av stapeln är det dags för presskonferens.

Presskonferens inför UFC 257

På scenen har vi huvudkaraktärerna som deltar på i main event och co-main event på natten till söndag.

 • Dana White
 • Conor McGregor
 • Dustin Poirier
 • Dan Hooker
 • Michael Chandler

Några intressanta moment förekommer under presskonferensens gång. Bland annat skall alla de fyra lättviktarna vara villiga att delta i en grand-prix i viktklassen.

McGregor visar sin respekt

Irlands superstjärna “Notorious” Conor McGregor (22-4) tog för ovanlighets skull en mycket respektfull ton när han tilltalade sin motståndare Dustin “The Diamond” Poirier (26-6, 1 NC). Poiriers välgörenhetsarbete med sin organisation The Good Fight Foundation är något som tycks imponera på McGregor.

I have been highly impressed (av Poirier). I think the whole business has been highly impressed. After that loss many, many years ago he rose up, became champion, he’s given so much back. I am honoured to share this octogon with this man. I know we have this competitive fire, and it’s still there, still that ‘aahh!’ you know. There’s no denying that we have a clash and it’s gonna be a good firework-filled bout, but the respect is admirable for this man from me.

 

Enligt Poirier, skall Conors team ha nått ut till hans välgörenhet, och ett samarbete på den fronten de två emellan tycks vara på gång.

Fortsatt piratjakt för Dana White

UFCs president Dana White blev något så exalterad när han fick frågan om hur organisationen kommer att hantera alla de illegala livesändningar som förväntas uppstå under UFC 257. Med ett grymt leende proklamerar White att de har fångat en av dessa streams, och han tycks näst intill med munterhet uppmana folk till att sätta igång dem under lördagen.

I’m glad you asked me about that, because we got one! We got him! We’re watching this guy right now. All you have to do is turn it on on saturday and we got you fucker. I can’t wait! Turn it on on saturday streamers, and see what happens.

 

Antingen så kommer en eller flera pirater få ohyggliga problem efter lördagens gala, eller så är det enbart skrämseltaktiker från Dana White. Återstår att se vad som är vad.

Michael Chandler var alltid redo för UFC

Det senaste tillskottet till lättviktsdivisionens toppskikt Michael “Iron” Chandler (21-5) säger sig alltid ha varit redo för att kliva in i UFCs oktogon. Utan vare sig tvekan eller pardon kastar Chandler sin gamla organisation Bellator åt sidan, när han påstår att han alltid tränade för att möta de bästa lättviktarna i världen, som alltid funnits i UFC.

Every single time that I trained for one of the guys I stepped inside of the cage with I wasn’t training to fight them, I was training to fight the number one guy in the world, and the number one guy in the world has always been under the UFC-banner. I was always training to beat that guy.

 

En tungt bestyckad McGregor

När Conor McGregor fick frågan om han har ett speciellt slag i åtanke för hur han kommer avsluta Dustin Poirier, svarar irländaren att han har tillgång till en miljon olika vapen i sin arsenal.

I have a million shots. I have so many weapons in my arsenal, and you know they are all fine-tuned at this time. I’m in a phenomenal place, and I look forward to getting out and showcase it you know. Painting my picture and putting on a beautiful performance for the fans around the world.

 

Se hela presskonferensen i videon ovan!

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Michael Chiesa utmanar Colby Covington följande segern

Anton

UFC-welterviktaren Michael Chiesa tog tillfället i akt att utmana Colby Covington efter sin vinst över Neil Magny under onsdagens gala. Chiesa, som stred sig fram till en vinst via enhälligt beslut, är i dagsläget obesegrad som welterviktare med fyra raka segrar.

Chiesa vill ha Covington

I huvudmatchen under onsdagens UFC-gala i Abu Dhabi gick den tidigare lättviktaren Michael “Maverick” Chiesa (18-4) sin fjärde match i UFCs welterviktsdivision. I en kamp som varade alla fem ronder ut, stred han och Neil “Haitian Sensation” Magny (24-8) sig fram till ett beslut som på övertygande vis gick Chiesas väg.

I sin segeryra tog 33-åringen till mikrofonen inne i oktogonen efter sin triumf, för att väl där utmana den nummer 1 rankade welterviktaren Colby “Chaos” Covington (16-2). Detta genom att påpeka hur Donald J. Trump förlorade valet, och att Covingtons gimmick därmed är över.

The election is over! Colby Covington, your schtick is done. I want you next, boy.

 

Ger Covington en möjlighet

I sin post-fight intervju stod Michael Chiesa med ett brett leende på läpparna och förklarade varför han ser sig som en bra matchning för Colby Covington. Såsom Chiesa förklarar det, skulle han vara en möjlighet för Covington att få sig en match, då ingen annan i dagsläget tycks ha gjort sig tillgänglig för den topp-rankade “Chaos”. Om Colby dock hellre vill sitta in sin dvala väntandes på en kamp med Jorge “Gamebred” Masvidal (35-14), så kommer inte det hindra Chiesa från att gå vidare mot nya ting.

I’m giving him an opportunity, I’m not waiting for him, I’m the one giving him an opportunity. I’m more active than he is right now. If he wants to sit and wait for “Gamebred” good for him. But, you just got a guy fresh off a big win trying to get a fight with you. If he wants to sit and wait for him go ahead, I’ll move on.

 

Med alla de bataljer som väntar i welterviktsdivisionen det här året, där inte minst en kamp om titeln står för dörren mellan mästaren Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman (17-1) och Gilbert “Durinho” Burns (19-3), vill Chiesa se att han kommer avsluta 2021 i viktklassens toppskikt. Och för att det skall bli av, kan han inte sitta och vänta på en politiskt misströstande Covington.

You got Leon Edwards vs. Khamzat Chimaev fighting, you got Stephen “Wonderboy” Thompson who had a great fight. Anybody from five and above. We have to let this division play out a little bit and I got work to do but I got fights to take and I want to end this year as the number one contender.

 

Michael Chiesa vs. Colby Covington, skulle det vara en intressant match? Eller väntas det hellre lite längre för att få se Colby ta sig an den forne vännen gone ärkerival i Jorge Masvidal? Vem bör Chiesa möta härnäst?

 

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Daren Till i konfrontation med polis över ansiktsmask

Anton

UFC-mellanviktaren Darren Till kan ses i en video publicerad till Twitter i en hetsig diskussion med polis i sin hemstad Liverpool. Anledningen till konfrontationen skall ha varit för att Till inte bar ansiktsmask på en bensinstation.

Darren Till utan mask

Tillsynes likväl explosiv med nävarna som i sitt temperament, har Darren “The Gorilla” Till (18-3-1) uppenbarat sig i en video på sociala medier i en verbal konfrontation med polis. Den 28-årige Liverpoolsonen skall ha filmat sig själv under incidenten, som uppstod efter att han blivit påkommen med att inte bära ansiktsmask ute i det offentliga. Då Till verkar mindre road över att behöva ha att göra med lagens företrädare, utlöser polisen med sin närvaro något från UFC-fightern vilket enbart kan beskrivas som ett crescendo av scouser-svordomar.

Minst sagt upprörd

I en video uppladdad av Twitter-kontot No Context Scouser, kan Darren Till ses i cirka 1 minut och 15 sekunder projicera sin frustration uppå ett par polismän. I en tirad där “The Gorillas”s gälla röst tjuter ut en mängd svordomar, kan det först vara svårt att förstå vad som inträffar i videon. Dock skall argumentationen mellan Till och lagens långa arm gälla Tills rist på munskydd när han besökte en bensinstation.

Darren Till was having none of it.

 

Det har gått en ansenlig tid sedan Darren Till sist satte foten i oktogonen, vilket möjligen kan vara en anledning till att han söker sig ett bråk med vem som än är honom tillgänglig. Över de senaste 14 månaderna har den unge engelsmannen enbart hunnit med två matcher, varav vilka enbart en har slutat i en vinst för “The Gorilla”.

Den enda vinst Till samlat på sig under sin tid i UFCs mellanviktsdivision står sig än mer ensam i sällskap av hans senaste två welterviktsmatcher, vilka slutade i förluster. Förhoppningsvis får han snart trä på sig UFC-handskarna igen, om bara för att förhindra framtida gräl med allt fån lapplisor till S.A.S.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Dan Hooker: Khabib Nurmagomedov är pensionerad i mina ögon

Jonathan Damm

Inför helgens match berättar Dan Hooker att han inte lägger mycket fokus på en potentiell match mot Khabib Nurmagomedov då denne är pensionerad i hans ögon.

Ser Nurmagomedov som pensionerad

Nu till helgen kommer lättviktaren Dan Hooker att ställas mot UFC-nykomlingen Michael ChandlerUFC 257. Inför galan har även mästaren Khabib Nurmagomedov nämnt att om någon av lättviktarna i huvudmatchen eller den delade huvudmatchen imponerar på honom kan han tänka sig att skjuta upp pensionen. Detta påverkar dock inte Hooker, som ser Nurmagomedov som pensionerad oavsett.

Vill möta vem som än håller titeln

Under en intervju med MMA Junkie inför helgens gala berättar Hooker att hans mål är att möta vem som än håller titeln när han erbjuds en titelmatch och att Nurmagomedov i hans ögon är pensionerad.

As far as I’m concerned, the guy says he’s retired. If you say you’re retired, in my mind you’re retired. My focus is to fight the best in the world. My focus is to fight whoever is holding the belt, and that’s whoever that may be.

Helgens match kommer att leda till någonting stort

Trots att han inte nödvändigtvis ser en match mot Nurmagomedov så menar Hooker att matchen mot Chandler kommer att leda till någonting stort.

That’s like in the back of my head, what is going to come from this. But I definitely know that something big is going to come from this because it’s high risk and this is the sport of people that take the risks get the rewards. They went down the list trying to find an opponent for Chandler. No one wanted to take the risk, and this is the way this sport works: You take the risk. I flew over here. I’m fighting the unknown fighter. I’m taking the risk, so that warrants getting the reward for that, right? Whatever that may be.

Hooker ställs mot Chandler i den delade huvudmatchen på helgens UFC 257 som äger rum under natten till den 24:e januari.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Joanne Calderwood ångrar att hon inte väntade på titelmatch

Jonathan Damm

Efter att ha satt en garanterad titelmatch på spel och förlorat berättar nu Joanne Calderwood att hon ångrar beslutet.

Satte titelmatch på spel

Under förra året var flugviktaren Joanne Calderwood inbokad för en titelmatch mot Valentina Shevchenko. Efter att matchen flyttats fram på grund av en skada för Shevchenko valde Calderwood att sätta matchen på spel genom att ta en match mot Jennifer Maia så länge. Efter att ha förlorat mot Maia via submission berättar nu Calderwood att hon ångrar beslutet att sätta matchen på spel.

Ångrar sitt val

Inför helgens match mot Jessica EyeUFC 257 berättade Calderwood i en intervju med MMA Junkie att hon ångrar valet att ta matchen med Maia då hon utöver att bli av med en titelmatch dels bröt armen men även fick en del problem efter matchen.

I definitely regret it because I injured my arm, and I had to deal with that. There was some stuff afterward that didn’t go as planned. I regret it a little bit, but I try to see it as a positive. Everything happens for a reason. Here I am, not even a couple of months later, and fighting, so I’m looking forward to that.

Kändes inte bra på dagen för match

Trots att hon förlorade via submission känner inte Calderwood att hennes förmågor inom Jiu-Jitsu är att beskylla utan snarare den faktorn att hon inte kände sig helt bra mentalt under dagen för match.

I don’t think it was the jiu-jitsu, honestly. I just wasn’t feeling good the whole day. Mentally, I was outside of my body. I’ve been in that position a lot and I just felt like I wasn’t there, if you know what I mean. I was outside. It wasn’t my jiu-jitsu. It was just a bad day at the office.

En match mot någon hon inte gillar

När hon nu ställs mot Eye berättar Calderwood att det blir en match mot någon hon inte gillar. Detta då hon inte gillar sättet Eye beter sig när hon ser henne utanför matcher.

I see her every day at the PI. She walks around like this ‘skillbilly’. She rubs me and she rubs everyone else up the wrong way. I feel like I’m the lucky one who gets to punch her and get paid for it. We don’t like each other, so yeah. I wouldn’t say we’re putting a lot of trash out there. Last week, before I left here, she was trying to talk to me in the changing room. So I don’t know if it’s that much of a grudge match. I think it’s more for show. For me, I’m just here to turn up and do my job and tell you guys honestly my opinion.

Calderwood och Eye ställs mot varandra på huvudkortet av UFC 257 som äger rum under natten till söndag nu till helgen.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.