En stor svensk kampkonstnär har gått bort

kimura

 

Stefan Nikander – en kampkonstnär med stort hjärta

När jag bestämde mig för att skriva om Stefan Nikanders hastiga bortgång i oktober (i år) så fick jag en hel hög av email och telefonsamtal. Alla ville ge sin bild av Stefan och det var ytterst tydligt att han inspirerat och förändrat väldigt många människors liv till det bättre. En av Stefans vänner och Jeet Kune Do instruktör Mikael Egidéus var väldigt givmild med information och detta under en väldigt svår tid vilket jag tackar för.

Det finns massor av videos av och med Stefan på nätet och en del är briljanta och andra är mest förteckningar av olika övningar genom tiderna. Jeet Kune Do är en kampkonst och inte en sport ska påpekas. Men om man bortser från det så finns det många likheter annars med MMA. Det sker fight stående och på marken. Bruce Lee tog inspiration från många håll och höll sig konstant öppen för nya idéer och tankar. Precis så levde Stefan och alla som kände honom som jag talat med berättar om en varm och förstående människa som både i livet och kampkonsten försökte utvecklas konstant.

Mikael berättar:

“Människor med stor passion är något sällsynt idag, Stefan Nikander var en man med stor passion för träning, och särskilt för Jeet Kune Do, han var även en mycket uppskattad barninstruktör, han hade grupper i barnkarate i både Bredäng och Nynäshamn.”

Stefan fick en hjärntumör 2003 och behandlades, förlorade sitt fysiska skick och när det vände kom han tillbaka och tränade upp sig igen till en fys i hög klass. Hans väg tillbaka fascinerade många och inte minst mig själv. Min egna blygsamma flirt med JKD skedde på 90-talet och jag fick höra talas om Stefan, hans klubb i Nynäshamn och klubben i Bredäng.

Mikael fortsätter berätta om Stefan:

“Jag har aldrig träffat någon som brinner så mycket för en sak, första gången vi träffades i mitten av 90 talet trodde jag aldrig att jag skulle komma hem efter träningspasset, han kunde prata i evigheter om varje detalj i träningen. Biblioteket i hans källare är fyllt av kampkonstböcker av alla de slag, ett par tusen böcker minst, och ingen av dem är oläst, snarare sönderlästa och fulla av anteckningar, det fanns nog inget han inte kunde om kampkonst. Stefan skapade till och med sina egna träningsredskap i samma anda som Bruce Lee själv.”

“Den fysiska träningen var precis lika viktig som böckerna, att vara kampkonstnär och inte i form var inget alternativ, styrketräningen var extrem, jag minns våra pass med Power Factor och Static Contraction training följt av 3 timmars sparring, det kändes i varje fiber dagar efter!”

“Det är så jag kommer att minnas Stefan, träning med passion, kreativitet och skratt, brutna revben, svullna knogar, blodiga näsor, svettiga träningslokaler, samtalen om JKD hemma hos honom, träning hemma hos Ted i LA, timslånga telefonsamtal om träning, allt det där som var Stefan.. I minnet kommer jag även alltid ha stunden på en scen under en uppvisning i Uppsala 2003, då hans balans inte var som den skulle, något var fel, det var första mötet med tumören som sedan blev Stefans största kamp. RIP Stefan, gamle vän…”

En av Bruce Lees elever Ted Wong förvaltade Bruce arv efter bästa förmåga tills dess han (Ted) gick bort rätt nyligen. JKD i Sverige utvecklades mycket på grund av Ted Wong och Stefan.

Ted Wong är en av enbart två personer som erhållit de högsta graderna inom Jeet Kune Do. Dan Inosanto är som känt för de flesta den andra förutom Ted Wong som erhållit ett personligt certifikat i Jeet Kune Do av Bruce Lee. Medan Dan Inosanto valdes att instruera i Bruce Lee´s Chinatown skola var det Ted Wong som blev hans privata träningspartner. Ted Wong praktiskt taget bodde hemma hos familjen Lee, vilket gav Bruce Lee möjligheten att experimentera med olika tekniker. Många av de modifikationer som Bruce Lee upptäckte för sin konstart gjordes möjliga tack vara hans nära relation till Ted Wong.

Ted Wongs familj säger följande om Stefans bortgång:

“Stefan had a high moral standard in life and in martial art Jeet Kune Do. He’s honest, humble, and charismatic. Stefan had studied under Ted Wong for a long time. He’s been certified by Ted Wong in teaching Jeet Kune Do in Sweden. He was one of the few Ted wong students who takes royalty and commitment in Jeet kune Do very seriously. Ted invited Stefan be one of his student instructors to the Florida Summit in unveiling the TED WONG JEET KUNE DO ceremony. Most of all, Stefan was a loving family man. We will missed him dearly. May he rest in peace. From the TWJKD Family”

Stefan ordnade ett JKD seminarium med Ted Wong den 25e maj 1996 i Bredäng, historiskt datum då det var Teds första besök i Skandinavien, Stefan fortsatte att arrangera seminarier med Ted Wong i Sverige varav det sista var 2009 i Nynäshamn, hans stora passion tog honom till USA för träning och seminarier med Ted Wong och andra av Bruce Lees elever. Stefan undervisade även själv på egna seminarier i Sverige och utomlands under många år.

Den JKD Stefan tränade och lärde ut var enligt Ted Wongs lärdomar, det som idag kallas TWJKD. Stefan blev även certifierad instruktör under Ted Wong i Skandinavien. Jeet Kune Do Stockholm är den klubb i Sverige som idag tränar och lär ut TWJKD, den leds av instruktör Mikael Egidéus och Gina Guillonot, privatelev till Mikael.

En liten film med Stefans JKD-träning
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kd24-zh5JlQ[/youtube]

Här kan ni se en inspirerande film om när Stefan tränade upp sig igen (mycket gymande) efter första sviten av hjärntumören
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fb8YSFbDA9c[/youtube]

En av alla de elever till Stefan som jag pratat med är Marco Vergari och han började träna hos Stefan när han var 12 år gammal. Han mer eller mindre dyrkade Stefan berättar han och hans lektioner satte djupa spår och sitter kvar än idag. När klubben lades ner 2004 på grund av Stefans sjukdom förlorade tyvärr Marco kontakten med honom, men som många andra återfick han den senare igen.

Marco berättar om Stefan:

“Han var alltid tillgänglig och fann stor glädje i att inspirera oss. Stefans största lektion till mig var det exemplet på viljestyrka som han utgjorde. När han ville någonting, så fanns det ingen levande varelse som kunde stoppa honom. Det var tack vare Stefan som jag även fick träffa Ted Wong vid ett tillfälle!”

“Stefan hade en otrolig karisma och en oövervinnelig viljestyrka. Varje träningsminut med honom var otroligt lärorik, han kunde kombinera ett stenhårt fyspass, med att berätta en saga för oss ungdomar och sitta och diskutera moraliska och filosofiska frågor. I detta så var han en sann mästare! Stefan lärde oss att en sann kampkonstnär alltid bekämpar ondska där han ser den. Mobbing och rasism skulle bemötas med intelligens och vänskap. Han lärde oss att sann styrka utvecklas när man vågar möta sina svagheter, och att vi själva är våra mest svårslagna fiender.”

“Vi elever visste inte riktigt vad som hade hänt Stefan. Genom att läsa hans bok fick vi svar på många frågor, men hans sjukdom visade sig först i samband med dokusåpan Astronauterna som han medverkade i. Stefan var ett fysiskt praktexemplar, och var i programmet en skugga utav hur vi var vana att se honom. Stefan lyckades besegra sin hjärntumör till en början, och lyckades till och med komma i fightingform igen under tiden som han behandlades med cellgifter och strålning, vilket är en närmast övermänsklig prestation!”

“Det som är sorgligast är att med Ted Wongs bortgång för mindre än ett år sen, så är det väldigt få som kan sprida det “Äkta” TWJKD. Stefan pratade ofta om att hitta enkla tekniker, och om att hålla kampkonsten enkel. Många av grappling/brottningsteknikerna jag lärde mig i JKD hittade jag igen i MMA. Jag vill poängtera att MMA är en sport, och Stefan var en filosof och kampkonstnär. Hans tao rörde inte endast kampsport utan alla aspekter i livet, vilket kommer för alltid att vara med oss som hade privilegiumet att vara hans elever. Vila i frid, Sifu.”

Stefan var en tänkare och många gillade att diskutera med honom. Daniel Salan, som främst tränade i Bredäng och numera bor och tränar i Köpenhamn, berättar att han diskuterade mycket om den filosofiska delen av JKD med Stefan. När Daniel flyttade till Köpenhamn så var Stefan glad över det och ville bygga broar mellan Danmark och Sverige. Många kände Stefan som en riktig fighter på alla sätt och vis. Han kämpade sig genom många problem och passionen saknades aldrig verkade det som. Stefan har lämnat många spår efter sig och kanske då främst till en ung generation fighters.

Här kan ni läsa Stefans bok “I Huvudet på en kämpe – En Hjärntumörs uppgång och fall”.

Stefans bok är utelämnande och läsvärd. Här är ett kort utdrag där han beskriver vad hjärntumören lärt honom:

“Om min hjärntumör lärt mig något så är det att man ska njuta och leva varje ögonblick till det fullaste. Man ska inte leva i skuggan av gårdagen eller i ljuset av morgondagens hopp. Man måste lära sig leva i nuet, inte i det förflutna eller framtiden. I nuet finns inget att ångra, ånger är i det förflutna. Om du tänker för mycket på framtiden så berövar du nutiden. Jag har lärt mig att man ska ta lärdom av det förflutna, guidas av kunskap om framtida behov så att du kan leva med vetskap och medvetenhet i nuet.”

Man skulle kunna skriva massor om Stefan. Han var älskad av många och inspirerade som sagt ännu fler. På torsdag kommer Stefan begravas. Han kommer vara saknad av sin familj, sina vänner, sina elever och även många som aldrig ens hann träffa honom.

Vila i frid Stefan.

Vill ni veta mer om JKD och träningen som sker nu i Stockholm så kontakta Mikael Egidéus på email: mikaeljkd@live.com

Det går också bra att gå in på Stefans minnesalbum här.

Spela på MMA på Unibet.

0
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier och Jim West

Daniel Cormier försvarar Aspen Ladds coach Jim West efter kritiken

Johan Lorentzon

Daniel Cormier (22-3) väljer att försvara Aspen Ladds (9-2) coach och tränare Jim West efter helgen match. I ringhörnan kunde vi höra West skrika åt Ladd mellan ronderna, något som har kritiserats av både fans och fighters.

Daniel Cormier försvarar Jim Wests coaching

Under Aspen Ladds match med Norma Dumont (7-1) i helgen kunde vi höra hennes coach Jim West skrika åt henne i mellan ronderna. Coachens taktik har sedan dess kritiserats av både fans och fighters. West har efter matchen erkänt att han kanske var lite väl hård mot Ladd, men den före detta dubbel-mästaren Daniel Cormier tar dock coachen i försvar och tycker inte alls han ska behöva be om ursäkt för sin coaching-taktik.

This is what I am talking about right here, now a coach has to apologize for how he talks to his athlete? I disagree!I’ve heard much worse from my coaches and the coach knows how his athlete will respond. I prefer this to some of the other cornering we’ve seen lately. #oldschool

 

Aspen Ladd förlorade matchen

Norma Durmont blev storleken för stor för Aspen Ladd som fick se sig besegrad för andra gången i oktagonen. Durmont var den som ledde matchen och kunde leverera mest skada av de båda kvinnliga kombattanterna. Hon kunde därför ta hem en relativt säker domslutsseger när poängkorten lästes upp.

Läs mer
Ryan Bader mediadag

Ryan Bader vill byta smeknamn till ”The Master” – Bader

Johan Lorentzon

Ryan ”Darth” Bader (13-2-1) vill byta smeknamn till ”The Master”, men det verkar inte som om Bellator vill gå med på namnbytet.

Vill byta smeknamn till Ryan ”The Master” Bader

Bellators tungviktsmästare Ryan Bader går under smeknamnet ”Darth”. Efter att han skrev kontrakt med Bellator har han vunnit bälten i två olika viktklasser i organisationen och har därför velat byta namn till ”The Master”. Dessvärre verkar det inte som om Bellator går med på bytet av smeknamnet.

Så här sa Bader till BJpenn.com

“I would walk out to that 100 percent,”

“I don’t know with Showtime now and all that, they’re kinda like ‘Nah.’ I tried to do that. Yeah, my buddy Jordan Johnson [is ‘Big Swingin’]. I’ve tried. I’ve tried it in the UFC too. Man, I’ll ask Bellator like, ‘Please, just one time, before I’m ever done, announce me as The Master Bader.’

“I tried to actually do that in Chael [Sonnen’s] Submission Underground. They’re like, ‘What do you want to be called?’ I’m like ‘Master,’ and they’re like okay… then they thought about it and they’re like ‘Dude, we can’t do that. We’re on UFC Fight Pass.’ So, it’s not on my accord! I would try!”

Blev avslutat tidigt i Bellators Grand Prix

Det gick tyvärr inte riktigt som Bader tänkt sig i helgen när han möte Cory Anderson (16-5) i av Bellators lätta tungvikts-turnering. Anderson avslutade Bader redan tidigt i första ronden och slog därmed ut honom ur turneringen.

Läs mer

Conor McGregor i slagsmål – Anklagas för att ha brutit näsan på DJ

Johan Lorentzon

Den italienske DJ:n Francesco Facchinnetti postar en bild på sociala medier där han anklagar Conor McGregor (22-6) för att ha slagit honom i ansiktet och brutit hans näsa.

Conor McGregor anklagas för att ha brutit näsan på DJ

Enligt den italienske DJ:n Francesco Facchinnetti ska Conor McGregor ha slagit honom oprovocerat i ansiktet och brutit hans näsa. Facchinnetti och hans fru postade en bild på sociala medier där de påstår att händelsen skulle hänt när de varit ute och festade. Conor ska ha bjudit dem till en annan fest och när Facchinetti tackade ”ja” ska UFC-stjärna helt oprovocerat slagit honom i ansiktet. De säger också att det har tio vittnen till händelsen.

Stämmer McGregor efter händelsen

Facchinetti stämmer McGregor efter händelsen och säger:

“I took a punch for nothing. That punch could go to anyone. My friends, my wife, or other friends. That’s why I decided to sue Conor McGregor because he is a violent and dangerous person.”

Facchinettis fru Wilma beskriver händelsen så här:

“Then out of nowhere, he threw a punch in the face of Francesco. He was inviting us to another party. Francesco said, ‘Okay, let’s go’ and he hit him. Luckily, he [Francesco] was very close so he [McGregor] couldn’t load up on his punch. Francesco flew back, fell on the table, and then on the ground. The first thing that came to mind was ‘are we kidding? Is it a show?’ Then I was paralyzed. I turned around and saw that his friends were holding him against the wall because he wanted to continue beating Francesco. Then they took him away. I turned on the light and the guards turned them off. Francesco was bleeding. I wanted to help him and the guards chased us away.”

“He will stay in Italy until October 26th. If you see him stay away from him. Don’t go near him and ask for autographs because he is an unstable and dangerous person,”

Enligt Conors instagram så befinner han sig mycket riktigt i Italien på semester, men har själv inte uttalat sig om händelsen.

Läs mer
Andrei Arlovski

Kimura Matchmaker: UFC Vegas 40

Simon Tingberg

Efter en veckas uppehåll så är Kimura Matchmaker tillbaka med spännande matchningar. Detta efter nattens gala UFC Vegas 40 som ägde rum i fightingens huvudstad Las Vegas.

Kimura Matchmaker

Efter UFC galorna så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där matchas utvalda fighters vinnare som förlorare från senaste galan. Dom fighters som tas med matchas mot troligt kommande motstånd.

Kvinnlig fjädervikt Norma Dumont vs Amanda Nunes om bältet

Brasilanskan Norma Dumont tog en dominant seger genom enhälligt domslut mot den lovande Aspen Ladd. Mycket av fighten efteråt kom att handla om det dåliga beteende som Ladds coach uppvisade. Vi får dock inte glömma Dumonts dominanta insats. Brasilianskan fightas i en viktklass utan ranking och med få fighters. Där mästarinnan Amanda Nunes dominerar två viktklasser. Då fjädervikten som sagt saknar stort utbud av fighters så bör nu Domont få en chans att utmana Nunes om fjäderviktsbältet. Detta efter att Nunes försvarat sitt bantamviktsbälte i december.

Norma Dumont

Om jag tror att Dumont kan ta bältet ifrån Nunes så är svaret nej. Varken i bantamvikt eller fjädervikt så ser jag någon i dagsläget kunna utmana mästarinnan. Men låt gärna Nunes fortsätta försvara sina bälten.

Aamanda nunes bälten konferens

Tungvikt Andrei Arlovski vs Blagoy Ivanov

Veteranen och före detta tungviktsmästaren i UFC, Andrei Arlovski tog sin andra raka seger. Detta genom att besegra Felipe Lima genom enhälligt domslut. Arlovski är långt ifrån sitt gamla jag som gick inte och avslutade folk. Han har inte avslutat någon sedan 2015. Han är dock en smart fighter som senaste åren ändå lyckats ta en del segrar mot yngre hungriga fighters. Arlovski lär nog aldrig stå som mästare igen men kan absolut lyckas ta sig an någon i topp femton fortfarande. Vill nu se honom mot trettonde rankade Blagoy Ivanov.

Ingen av dom är någon som bjuder på mycket till fyrverkerier längre. Men dom båda skulle absolut matchas jämnt mot varandra. Båda har en bakgrund inom sambo. Arlovski är den betydligt snabbare men Ivanov som bland annat kunnat ta Derrick Lewis slag har en riktigt bra haka. Ivanov är också likt Arlovski smart och lyckas ofta implantera sitt game med sin starka grappling. Helt klart en jämn match.

Lättvikt Jim Miller vs Nasrat Haqparast

Veteranen Jim Miller bröst en förlustsvit på två matcher då han knockade debutanten Erick Gonzalez. Miller har tillhört organisationen sedan 2008 och närmar sig Donald Cerrones rekord för mest vinster i organisationen. Han har inga planer på att pensionera sig. Veteranen har fightas på både UFC 100 och 200 och siktar på att även kunna fightas under UFC 300 berättade han under segeritnervjun.

Jim Miller invägning

Miller har senaste tiden tagit sig an många yngre fighters. Vill nu se honom möta ännu en yngre fighter i form av Nasrat Haqparast. Tysken som tränar på Tristar gym i Montreal med George ST Pierre är en lovande fighter. Denne gick i sin senaste fight miste om ett jättekliv i ranking då han förlorade mot Dan Hooker. Haqparsat med en ålder på tjugosju år har dock tiden framför sig och är ett spännande namn. Ser honom gärna möta en fighter som Miller. Där en seger för tysken kan leda till rankat motstånd igen. Miller däremot skulle med en seger visa att han absolut är fortsatt att räkna med.

 

Läs mer

Video
UFC 268 Free Fight: Colby Covington vs Tyron Woodley

Ralph Nordahl

Den 6 november kommer vi få se UFC:s mästare i weltervikt Kamaru Usman(19-1) försvara bältet mot Colby “Chaos” Covington (16-2) i en rematch vid UFC 268 i Madison Square Garden. Inför detta har UFC valt att släppa Covingtons match mot forne mästaren Tyron Woodley gratismatch. Ni kan se denna i sin helhet ovan.

Läs mer
Cory Sandhagen

Cory Sandhagen hoppas att UFC börjar med ‘open scoring’

Ralph Nordahl

Cory Sandhagen tog sig nyligen igenom fem tuffa ronder mot forne UFC-mästaren T.J. Dillashaw där den senare vann via delat domslut. Många ansåg dock att Sandhagen borde blivit tilldelad segern och nu säger denne att han skulle vilja se att domarnas poäng blir offentliggjorda för fighters inför varje rond.

Cory Sandhagen hoppas att UFC börjar med ‘open scoring’

Sandhagen fick nyligen se sin hemstat Colorado tillämpa “open scoring” när det kommer till boxning och MMA. Colorado följer därmed Kansas i att tillåta organisationerna att besluta om de vill informera fighters och deras team hur domarna har delat ut sina poäng efter varje rond.

Sandhagen hoppas nu att UFC även dem ska tillämpa detta och berättade för Ariel Helwani i The MMA Hour att han haft nytta av att veta den aktuella poängställningen under sin match mot Dillashaw.

I think open scoring would be good. I know I would’ve really loved open scoring in the last fight. I was kind of on the fence about it before, too. But I don’t see really what it would hurt. What would that hurt? In every other sport, you get to know the score at the end of the quarter. What would it hurt to do open scoring? I don’t see any damage that it would do. If anything, that would, I think, make for more exciting fights because round three and round five, if the guy knows that he’s down, that could be a really huge advantage. And I think that it would be very fair.

Tråkigt nog för Sandhagen så har UFC och Dana White sågat open scoring där den senare sagt att systemet där matchens aktuella ställning ropas ut till fighters, tränare och fans, innan varje rond skulle få fighters att ta det lugnt under den sista ronden vilket skulle minska antalet avslut.

Läs mer
Jon Jones

Jon Jones går till personangrepp på MMA-journalist

Ralph Nordahl

Det går inte så jättebra för Jon ”Bones” Jones i nuläget. Nu har personligt meddelande som Jones skickat journalisten Amy Kaplan läckt ut som ger en aning om att den tidigare lätt-tungviktsmästaren minst sagt har det motigt.

Jon Jones går till personangrepp på MMA-journalist

Kaplan tog till sociala medier i dagarna för att dela ett meddelande som hon fått från Jones vilket ni kan se nedan:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Amy Kaplan (@photoamy33)

First of all you literally look like a witch. Second of all keep my girls out of your mouth. You have no clue what’s normal to them. You’re disgusting over there judging someone else. F*** off.

Detta ägde rum en dag efter att Jones uttalat sig om arresteringen för misstänkt våld i nära relation samt skadegörelse. Jones sade att hans problem i livet delvis berott på att han utnyttjats sexuellt som barn.

Fightern greps efter att vakter på Caesars Palace Hotel & Casino bevittnat Jones fästmö Jessie Moses uppträda skrämd blödandes från näsa och mun. En dag innan gripandet sade en taggad Jones till Kaplan att han var exalterad inför sin tänkta tungviktsdebut i oktagonen.

Jones har fördömts av stora delar av MMA-världen och många har frågat om det inte är dags för honom att sparkas från UFC då den senaste händelsen endast är en i raden av skandaler.

Läs mer
Aspen Ladd invägning

Aspen Ladds tränare sågas av MMA-världen efter nattens förlust

Ralph Nordahl

Aspen Ladd hade det kämpigt vid nattens UFC Vegas 40 och alla var inte imponerade över hur hennes team hanterade situationen. De flesta var inte heller imponerade över huvudmatchens underhållningsvärde.

Aspen Ladds tränare sågas

Norma Dumont tog hem en seger via enhälligt domslut mot Ladd men segern kom att överskuggas av förlorarens coach Jim Wests tvivelaktiga insats.

Mellan ronderna kunde man höra West fråga: vad håller du på med? Han uppmanade även Ladd att göra bättre ifrån sig  då det var uppenbart att hon halkade efter på poängkorten. Hans tonfall och ordval triggade dock en del fighters som tittade på matchen däribland forna UFC-mästarinnan Miesha Tate som sågade West.

Ladd har även hon uttalat sig efter matchen men hade dock ingen kritik att ge sin tränare:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Aspen Ladd (@aspenladd)

Not my night. Congrats to my opponent. We will be back better. In the mean time I finally got to get back in there after nearly 2 years. Now it’s time to take a step back, take a breath, and get back to fighting and feeling like myself again. On to the next.

MMA-världen reagerar

Nedan ser ni MMA-världens övriga reaktioner under och efter matchens gång där både matchen och West sågades:

Läs mer
Karl Albrektsson KO

Bellator 268: Fullständiga resultat från nattens gala

Alexander Clausson

Under natten till söndag ägde Bellator 268 rum. Sveriges Karl Albrektsson toppade galans underkort och i huvudmatchen ställdes bälteshållaren Vadim Nemkov mot Julius Anglickus. 

Vadim Nemkov möter Corey Anderson i Grand Prix-finalen

Kortet toppades av de två semifinalerna i Bellator Light Heavyweight Grand Prix. I huvudmatchen ställdes divisionens regerande mästare Vadim Nemkov mot ersättaren Julius Anglickus. Den sistnämnda hade ett par fina sekvenser i den första ronden, men allt som allt blev det en dominant insats för Nemkov. Läs mer om den matchen här. I den delade huvudmatchen fick vi se två tidigare UFC-fighters möta varandra inne i buren. Corey Anderson ställdes mot den tidigare Bellator-mästaren Ryan Bader och den förstnämnda avslutade drabbningen på under minuten. Läs mer om den matchen här.

Underkortet toppades också av en drabbning i divisionen för lätt tungvikt. Sveriges Albrektsson tog hem sin andra raka seger i organisationen, när den tidigare Gran Prix-deltagaren Dovletdzhan Yagshimuradov stod för motståndet. Albrektsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0. Läs mer om den fighten här.

Bellator 268: Fullständiga resultat

Nedan kan läsaren ta del av resultatet från samtliga av galans matcher.

Huvudkort

 • Vadim Nemkov besegrade Julius Anglickus via submission (kimura), 4:25 – rond 1
 • Corey Anderson besegrade Ryan Bader via TKO (slag), 0:51 – rond 1
 • Brent Primus besegrade Benson Henderson via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Henry Corrales besegrade Vladyslav Parubchenko via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Underkortet

 • Karl Albrektsson besegrade Dovletdzhan Yagshimuradov via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Mukhamed Berkhamov besegrade Jaleel Willis via submission (guillotine choke), 4:05 – rond 1
 • Nick Browne besegrade Bobby Lee via submission (heel hook), 1:38 – rond 1
 • Javier Torres besegrade Gregory Milliard via delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)
 • Sumiko Inaba besegrade Randi Field via submission (arm-triangle choke), 2:02 – rond 2
 • Lance Gibson Jr. besegrade Raymond Pina via TKO (slag), 1:44 – rond 2
 • Jaylon Bates besegrade Raphael Montini via submission (armbar), 3:49 – rond 1
 • Sullivan Cauley besegrade Deon Clash via TKO (slag), 4:59 – rond 1
 • Maria Henderson besegrade Collette Santiago via submission (rear-naked choke), 0:40 – rond 1
Läs mer

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.