20 June, 2024
Nyheter

Excellence FC IV: Ebrima Faal och Linus Lindeberg berättar om deras kommande fight

Av

Alexander Clausson

16/09/2022
Ebrima Faal Linus Lindeberg

Matchkortet för Excellence FC IV börjar ta form. Nyligen offentliggjordes ännu en proffsmatch. Ebrima Faal kommer ta sig an debutanten Linus Lindeberg.

Ebrima Faals hälsning till publiken: Blinka inte!

MACC-fightern Faal återvänder till buren för första gången sedan febuari, tidigare i år. Då stod Theodor Berggren för motståndet och den sistnämnda tog hem segern via en rear-naked choke. I en kommentar till Kimura delade Faal med sig av sina tankar inför matchen.

Jag har kikat en del på Linus och märker extremt fort att han bara vill hålla matchen på marken. Han verkar sakna strategi på fötterna och jag tror att det är en av dom stora skillnaderna på oss idag. Jag har den senaste tiden valt att fokusera på mitt markgame, men främst mitt nedtagningsförsvar. Som jag känner nu så kommer han inte att få ner mig och lyckas han så är jag snabbt uppe igen. Men när det kommer till striking så är jag mer än övertygad att han inte kommer kunna ta många slag innan det är lights out. Blinka inte!

Excellence FC IV äger rum på Sportcenter i Linköping den 15 oktober.

Linus Lindeberg – ”Jag har allt att vinna”

Även Lindeberg gav en kommentar till Kimura inför debuten. Lindeberg tar klivit över till proffsscenen efter flera år som A-klassfighter. Welterviktaren har representerat det svenska landslaget i samband med flera internationella mästerskap och Lindeberg har även plockat hem ett SM-silver.

Efter flera år som amatör kände jag att det var dags för något annat, både för att få en ny utmaning, och en större förändring mentalt. Någonstans i bakhuvudet har proffs funnits som en eventuell framtida möjlighet, så jag har ofta sett amatörmatcherna som ett sätt att utvecklas och samla på mig erfarenhet. Hade gärna avslutat amatörkarriären med ett SM-guld, men tänker inte låta resultatet i en enskild match avgöra min framtid.

Lindeberg delade också med sig av sina tankar inför den kommande matchen.

Han är en lång och erfaren striker som gick sin proffsdebut 2019, intressant och spännande matchup. Känns som en bra debutmatch, jag har allt att vinna. Matchbild kan jag inte ge, det är sällan en match utspelar sig som man tänkt. Jag är redo för allt från ett stående krig till ett tråkigt kramkalas mot burväggen i 15 minuter.

Kvarvarande biljetter till eventet kostar mellan 395.00-595.00 SEK och finns att köpa här.

Sedan tidigare står det klart att Addis Saljevic (0-2-0) kommer välkomna Daniel Karlsson (0-0-0) till proffsscenen i samband med galans delade huvudmatch.

Excellence FC IV: Preliminärt matchkort

  • Addis Saljevic vs. Daniel Karlsson
  • Ebrima Faak vs. Linus Lindeberg
  • Jafar Yousifi vs. Anton Ringvall (A-klass)

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök