Nyheter

Exklusiv intervju med Babel Cacan inför SM i kickboxning 2024

Av

Cornelia Strandberg

22/04/2024
Babel Cacan

SM i kickboxning 2024 närmar sig med stormsteg. Kimura tog ett snack med arrangören Babel Cacan inför mästerskapet.

Babel Cacan – ’Det kommer smälla riktigt bra’

Klubbar i Göteborg har arrangerat Svenska Mästerskapen i kickboxning två år i rad. Nu tar Stockholm över ansvaret för 2024 års upplaga. Värden i år är belägen i Vasastan, på Gästrikegatan 5, mitt i huvudstaden. Stockholm Kampsport har nu stängt anmälan, och det är mindre än två veckor kvar tills eventet går av stapeln. Klubbar kommer att resa från många delar av landet. Flertalet från Skåne, där sporten har ett starkt fäste.

Kraven för att få delta i SM har höjts, från föregående år, med antalet matcher du som tävlande behöver ha genomfört. Ett nytt Fighter-ID system, från WAKO, krävs, och en erfaren poängdomare ska tas med. Förändringarna talar för att starka kvalitet och kontroll inom sporten.

Tävlingar, med finaler, i stilen KICK-light (halvkontakt) sker i Stockholm Kampsports egna lokaler dagtid den 4:e maj. Så också kvalmatcherna i K1 och Lowkick (fullkontakt). Finalerna i fullkontakt sker i galaform samma kväll, i en klubblokal i Johanneshov. Kimura har stulit några värdefulla minuter från årets värd, för att ställa frågor om det stundande evenemanget.

Hej Babel Cacan, arrangör för SM i kickboxning 2024, samt huvudcoach på Stockholms kampsportsklubb.

-Hur ser upplägget ut för SM 2024?

Upplägget ser ut så att vi börjar med kvalmatcherna i både kick-light och fullkontakt på vår egen klubb. Sedan kör vi finalerna i Fullkontakten på Nattklubben Colloseum.

– Har ni märkt av en bra uppslutningen från klubbarna?

Uppslutningen från klubbarna har varit bra. Det är många klubbar som har anmält , vilket är roligt.

-Hur många matcher blir det, i respektive gren?

Vi vet inte exakt hur många matcher det blir i varje gren just nu. Uppskattningsvis blir det cirka 40 matcher på förmiddagen och 13-14 finaler på galan på kvällen.

-Ni kör light-kick på dagen och fullkontakt på galan på kvällen. Hur gick tankarna kring denna uppdelning?

Yes, det stämmer. Den uppdelningen var lite av en självklarhet då fullkontakten kör sina matcher utan skydd. Det är lite mer publikvänlig när det smäller på.

-Hur har ni förberett er på klubben inför SM?

Vi har inte gjort något speciellt så i förberedande syfte. Det är ju inte den första gala vi arrangerar, så vi kommer köra på som vanligt. Det ska bli kul att få se de nya svenska mästarna.

-Är det någon viktklass i år som du tror blir extra spännande, vilken?

Jag vill inte säga för mycket, men Herrar -67kg K1, håller en riktigt bra nivå. Så ska bli intressant att se vem som går hem med bältet av dem.

-Vad gör SM i kickboxning extra sevärt i år?

I år så har vi äntligen fått alla finaler att gå utan benskydd och huvudskydd. Det kommer smälla riktigt bra. Många bra namn, duktiga fighters, är med i år. Så det ska bli riktigt underhållande, faktiskt.

Kimura kommer återkomma med resultat från det ovannämnda eventet.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök