23 juli, 2024
UFC

Exklusivt: Jack Hermansson inför matchen mot hajpade KO-artisten

Av

Hugo Lindström

08/02/2024
Jack Hermansson efter vinst

Inför helgens match mot den hårdslående Joe Pyfer passade vi på att kolla läget med svensk-norska Jack Hermansson.

Jack Hermansson möter hajpade nykomlingen

Under natten till söndag är det Fight Night och i huvudmatchen ser Hermansson ta sig an Pyfer. ”The Joker” går in i matchen med en förlust i ryggen och tar en stor risk i att möta en orankad fighter. Men i och med Pyfers hype skulle en vinst betyda mycket i en just nu rörig mellanvikt.

Kimura tog sig ett snack med Hermansson under torsdagskvällen. Uddevallasonen befinner sig i de sista förberedelserna. Pyfer har blivit känd för sin slagkraft, bland annat påstås det att han trumfar till och med Francis Ngannou i just detta.


Det har blivit en snackis kring Pyfer och hans slagkraft. Har det påverkat dina förberedelser inför matchen?

Man hörde ju rykten om att han slagit Francis Ngannous världsrekord. Världens hårdaste slag och den biten där.

Sen så har jag kollat igenom hans matcher och fått en bra bild av hur han fungerar. Det är klart han är en kille som slår jättehårt, det enda sättet man kan hantera det är ju att jobba på avstånd, försvar, så att han inte kan träffa. Och det gör man ju, kanske alltid.

Skador i buren, tufft motstånd och tidig motgång är bara några av sakerna Jack lyckats ta sig igenom för att plocka hem vinsten. En attityd som verkar hänga kvar.

Det är viktigt att man inte ger honom någon yta till slag utan han ska behöva jobba hårt för att träffa mig.


I Jacks egna arsenal hittar vi framför allt väldigt effektiv grappling som han kunnat använda för både submissions och avslut via slag. Men med en hög volym och ett hetsigt tempo är han minst lika uppmärksammad för sin kondition. Något som eventuellt kan komma att gynna honom då matchen kommer bestå av fem ronder.

Är det att föredra över en tre ronders match?

Speciellt om jag kan dra honom till de senare ronderna. Det är lite oklart hur bra han är där, hur han presterar i de senare ronderna.

Det är ganska mycket en-två ronders matcher när han kör. Så det blir spännande att se hur han klarar det.

Jack kommer ursprungligen från Uddevalla men har på senare år haft sin bas i Oslo, Norge. Där tränar han på Frontline Academy och alla förberedelser inför kommande matchen har skett just där.


Jack Hermansson om Khamzat Chimaev

Den 19:e november 2021 möttes Hermansson och Khamzat Chimaev i en brottningsmatch på Bulldog Fight Night 9. Matchen slutade med vinst för ”Borz”. Efter matchen föreslog Jack ett returmöte i submission wrestling. En andra match blev aldrig av men nyligen kom ett potentiellt möte i buren på tal. Något han själv menar blivit uppblåst av media.

Det har nyligen kommit fram att du är lite sugen på att möta Khamzat Chimaev i buren.

Många frågar om det här. Det byggs nästan upp en bild av att jag önskar att möta honom. Det är mer det att i intervjuer frågar de ’skulle du kunna tänka dig att möta han’ och ’ja, jag skulle kunna tänka mig att möta honom’. Så blåser de upp rubrikerna och det står ’Jack Hermansson vill möta Khamzat Chimaev’.

Just nu tror jag att vi är på lite olika vägar. Jag har en förlust i ryggen och han kommer nog matchas mot någon av de stora stjärnorna.


Svårt för trash talk

De som följt Jacks karriär har säkert snappat upp på den enorma kontrast han utgör från andra fighters  när det kommer till snacket innan matcher. Trash talk används ofta för att sälja matcher och göra sig själv till ett namn eller en karaktär. Men Hermansson berättar att det skulle ta emot för honom att kasta skit på sina kollegor.

Du är inte lika involverad i allt som heter trash talk, du låter ofta det som ska sägas, sägas i buren. Känner du att bristen på sådant saktat ner din framfart i sporten?

Ja det kan säkert ha påverkat, men jag tänker liksom inte att jag har missat något [på grund av det].

Jag har valt att inte behöva ändra på min personlighet, göra saker som bekväm med. Jag kan liksom inte bara slänga ut massa skitsnack och sen sova gott.


Dagens mellanvikt

Israel Adesanya offentliggjorde att han tänkte pausa karriären efter det att han förlorat mot Sean Strickland. Dessutom hade Alex Pereira redan gått upp till lätt tungvikt. Plötsligt hade två av de största namnen i viktklassen försvunnit. Med Strickland på topp kom en klar utmanare i form av Dricus Du Plessis.

Du Plessis tog bältet nu i början av året. En fighter som inte är helt olik Hermansson själv i det att han också jobbar med en hög volym.

Hur tror du att en match mot Dricus Du Plessis skulle utspela sig?


Jag tror att jag hade matchat bra med honom. Jag tror att jag är ganska mycket bättre än honom på brottning och på backen. Mer än vad man kan tro för han såg väldigt solid ut nu sist.

Men han är tricksig. Han har dom där sprintarna och jag tror framförallt det hade varit (en utmaning).

Hermansson möter Joe Pyfer på UFC Vegas 86,  natten till söndag. Huvudkortet börjar 01:00 och sänds på Viaplay.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji
WBA president positiv till titelmatch för Jake Paul
🥊 ”The Problem Child” vinner ny mark

Här kan du söka!

Search