17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Exklusiv intervju med Josefine Knutsson – ”99% säkert!”

Av

Alexander Clausson

16/12/2023
Josefine Lindgren Knutsson

UFC:s och Sveriges Josefine Knutsson, 27, berättar nu för Kimura när hon kommer återvända till buren härnäst.

Josefine Knutsson – ”Det är det som säljer!”

Under lördagen besökte Kimuras Simon Tingberg Allstars Training Center i Solna, Stockholm. Där tog han sig ett snack med Sveriges senaste UFC-namn i form av Josefine Lindgren Knutsson. Under sitt samtal med Kimura berättade stråviktaren att hon kommer återvända till buren i februari, 2024.

Jag fortsätter träna och håller mig igång för nästa år. Det kommer hända någonting i februari. Det är 99% säkert. Men var, när och mot vem. Det vet jag inte.


Med ett obesegrat matchfacit och fem raka vinster i ryggen fick Lindgren Knutsson en chans att visa upp sina kunskaper för UFC-presidenten Dana White under sommarens säsong av Dana White’s Contender Series. Matchen resulterade i en solklar vinst, men organisationens president ville se mer.

Jag höll mig igång och var matchredo redan under sommaren (2023). När möjligheten till en match i Dana White’s Contender Seriges kom så lade vi allt krut på den. Matchen gick bra. Jag vann på poäng och sådär, men det var tydligen inte direkt vad Dana White ville ha. Det var en väldigt dominant match och det borde gått till avslut. Men jag är en sådan som gillar att dra ut på matcher. Det är det som säljer (att avsluta matcher). Det är det som UFC vill ha och det är det som Dana White vill ha. Jag tror nog att han hade förväntningar på att det skulle gå till avslut när det gick så bra för mig.

När en fajter skadade sig med kort varsel fick Lindgren Knutsson ändå hoppa in som ersättare på en UFC-gala.

Sen fick jag möjligheten att hoppa in på ett UFC-kort två veckor efteråt. Då kändes det som att han ändå gav mig möjligheten och en andra chans. Så jag var sjukt taggad och det var ett solklart ”ja” för mig att ta den matchen direkt.


I september fick svenskan kontrakt med världens största MMA-organisation och besegrade Marnic Mann (6-2-0) via domslut i sin första match.

”Garanterat rankad innan 2024 är slut”

Under gårdagens avsnitt av SoffCoacherna lyftes Lindgren Knutssons UFC-debut upp som en av 2023 års höjdpunkter. Flera panelmedlemmar misstänker att svenskan kommer vara rankad i UFC:s stråviktsdivision innan årets slut. Någonting som hon själv håller med om.

Jag kommer garanterat vara rankad innan 2024 års slut. Jag väntar på att få en rankad motståndare i nästa match. Jag vill ha en utmaning och jag vet att det tar ut det bästa i mig också. Jag vill klättra snabbt och möta dom bästa. Det ska också vara på ett strategiskt sätt och det som min tränare och mitt team anser att jag är redo för. Jag lägger all min tillit till deras kunskap.


Svenskan står nu med ett totalt matchfacit som lyder 7-0-0.

Coachar under Allstars Fight Night 4

Den 30 december är det dags för årets sista svenska proffsgala i form av Allstars Fight Night 4. Lindgren Knutsson kommer vara på plats för att agera sekond åt Aitana ”Pitbull” Alvarez (4-5-0).

Jag kommer vara där och coacha min klubbkamrat. Hon har flyttat från Spanien hit för att träna MMA på heltid. Hon möter en tuff tjej från Argentina. Det kommer bli en tuff fajt, men hon är verkligen redo för det här. Hon har varit redo för en match alldeles för länge nu.


På samma gala kommer den hajpade talangen Bernardo Sopai (10-2-0) gå match. Lingren Knutsson misstänker att Allstars-talangen är nästa gymkamrat att ta sig hela vägen till UFC.

Bernardo är på väg in. Det är bara en tidsfråga innan vi kommer få se honom i UFC. Jag tror att våran gala har klättrat så mycket på så kort tid. Nivån har höjts både när det kommer fajters och motståndare. Också hur välarrangerat det har varit.

Den andra helgen i februari kommer svensk-norska Jack Hermansson gå huvudmatch mot Joe Pyfer på ett event i Las Vegas. Är det möjligtvis så att UFC vill boka in den ovannämnda svenskan på samma gala?

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search