Nyheter

Exklusiv intervju med Josefine Modig – ”Får slå henne i ansiktet”

Josefine Modig

Under den gångna helgens Fight Club Rush 17 klev Josefine Modig in i buren för hennes proffsdebut. Kimura tog ett snack med stråviktaren efter drabbningens slut.

Josefine Modig – ”Många tyckte inte att det var ett bra beslut”

I samband med Fight Club Rush 17 i Uppsala klev två proffsdebutanter med landslagsmeriter in i buren. Modig ställdes mot Nina Back i en returmatch. Under deras första möte tog Modig hem en vinst via enhälligt domslut.

Jag var nervös innan matchen, med stor uppbyggnad innan. Men så fort jag går in i buren, det är så jävla roligt alltså. Jag får bara vara där inne i buren. Det är hon och jag och jag får slå henne i ansiktet. Det är så skönt alltså.

Modig tillhörde länge Apex i Kalmar, men är numera bosatt i Norge och utgår från BJJ-gymmet Wulfing Academy i

För det här träningslägret fick jag lite mycket på vad jag redan kunde. Jag har gjort uppladdningar inför proffs två gånger nu. Jag tränar alltid som proffs. Jag tränar alltid två, tre pass om dagen. Så jag fick lite på mig själv mycket och jag tror inte de flesta tyckte att det här var ett bra beslut över lag. Det var mycket; Jag kör mitt nu och jag vet att jag klarar det här

Modig, som tidigare tagit hem ett guld i IMMAFs World Cup står nu alltså med ett professionellt facit som lyder 1-0-0.

”Vill verkligen känna att jag är redo”

Avslutningsvis berättade Modig om vad som väntar härnäst i karriären.

Jag får mycket random förfrågningar. Jag känner att när jag ska gå igen så behöver jag lite mer camp innan. Det här blev väldigt hipp som happ. Jag åkte runt lite och körde lite säck liksom. När jag ska köra igen så vill jag verkligen känna att jag är redo.

När vi får se Modig inne i buren härnäst är oklart. Den tidigare Apex-fightern kommer ta det lite som det kommer. Eventuellt blir det en del BJJ-tävlingar innan nästa MMA-match, men om det dyker upp ett erbjudande som lockar kan vi få se modig inom en snar framtid.

Föregående artikel

Dana White ger tidsram för Conor McGregors comeback

Nästa artikel

Amerikanska toppgymmets vädjan till Drake – ”Gör det inte!”

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök