Okategoriserad

Exklusiv intervju med Liam Pitts efter segern på Fight Club Rush 16

Liam Pitts

Fight Club Rush 16 ägde rum i Västerås under helgen. Underkortet avslutades med ett möte i A-klass där Liam Pitts besegrade Enes Ahmemulic genom enhälligt domslut.

Liam Pitts brottning var nyckeln till seger

Liam Pitts berättade efter segern i en intervju med Kimura att han fick gräva djupt för segern då han tidigt skadade foten under matchen.

Det känns bra det var en tuff match. Jag la en spark som prickade hans knä. Jag vet inte om foten är bruten nu men mitt fotarbete slutade fungera helt så jag fick använda min brottning. Jag har den alltid i bakfickan, Nykvarn Brottning du vet! Men min striking och mina fötter kunde jag inte använda som jag ville.

Att brottningen var nyckeln till seger rådde det ingen tvekan om berättade Liam.

Ja hundra procent. Jag hade kunnat göra en bra stående fight också men min fot blev lite fucked up och jag kunde inte få mitt fotarbete som jag ville. Så jag gick över till brottningen.

Har vunnit publiken

Liam som nu gick karriärens andra match gick in i buren taggad till max. Han berättade att han denna gång kunde njuta betydligt mer än vad han gjorde under debuten förra året.

Jag kunde njuta mycket mer nu. Förra gången så var det väldigt mycket känslor. Nu så var jag säkrare och kände att jag kunde ta in hela atmosfären bättre och njuta. Det var härligt. Jag tror att Västerås börjar gilla mig mer nu. Dom kanske inte gillade mig så mycket förra gången men nu känns det bra. Jag gillar Västerås dom är schysta mot mig så jag gillar dom som fan faktiskt.

”Det här är min match”

Matchen igenom så verkade Pitts vara den som hade övertaget men segraren berättar ändå att han ville säkra segern i den tredje ronden.

Jag vet faktiskt inte. Jag måste nog kolla tillbaka på den. Jag visste att jag vann första i alla fall. Andra ronden var lite mer jämn men jag tror att jag vann den också. Så tredje ronden så gick jag in rätt hårt för att poängtera att det här är min match.

Vidare så berättade han att han hela tiden sökte ett avslut.

Jag ville avsluta men han höll min handled väldigt bra. Så jag kunde inte få ut min handled den fastnade. Sen på slutet så kunde jag få in lite ground and pound men jag hade inte tillräckligt med tid för att avsluta honom.

Motbevisade tvivlarna

I tidigare intervjuer så har Pitts berättat att många tvivlar på honom som fighter. Nu i och med segern så hoppas han ha tystat tvivlarna berättade han.

Jag tror det. Den här killen är grym. Han är svensk mästare och jag tyckte att jag gjorde ett ganska bra statement. Min nivå är högre än vad jag visade idag också. Jag skadade mig och i fighten och sånt händer. Det gäller att göra adjustments.

Tänker inte bli långvarig på amatörscenen

I och med segern så är framtiden spännande för talangen som berättar att han är planerad att gå match igen den första juli. Detta på nya galan Allstars Fight Night Hans ambition är att inte bli långvarig på amatörscenen utan att snart kunna debutera som proffs.

Förhoppningsvis om den här (pekar på foten) är ok så har jag en match första juli. Men vi får se jag tänker inte att vara kvar på amatörscenen så länge till. Det blir proffs snart.

På frågan om hur han tänker fira segern så fokuserar snarare Liam på framtiden berättar han. Han har dedikerat sitt liv till sporten MMA och strävar alltid efter att bli bättre.

Vara med mitt team. Kolla fighten vad jag gjorde för fel. Jag har dedikerat mitt liv till den här sporten. Back to the drawing board, även om jag vann så är jag inte helt nöjd. Jag är aldrig helt nöjd med min performance. Det är så man utvecklas!

Föregående artikel

Paddy Pimblett lovar att få fansen tillbaka på sin sida

Nästa artikel

Exklusiv intervju med Erik Wahrolen efter segern på Fight Club Rush 16

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök